Rýchle búšenie srdca u 28-ročnej

16. júl 2022

Ahojte, mám 28 rokov a chcela by som vedieť či je tu niekto kto prežíva to isté čo ja. Od malička som športovala, behávala, nikdy som nemala väčší problém, ale od začiatku tohto roka som s tým prestala, po kovide som sa k športovaniu už nevrátila. Teraz už pri chôdzi alebo pri obyčajnom postavení zo stoličky mi tep vyskočí nad 110, zadýchavam sa. Mám aj miernu skoliózu chrbtice, no to už som vedela dávno a nič podobné som predtým nezažívala. RTG srdca v pohode, EKG a ECHO tiež. Pľúca tiež v pohode. Dosť stresujem, možno to je tým. Mávam často aj také akokeby zášklby na bruchu, na rukách aj na hrudi (akokeby sa mi hýbali svaly). Občas cítim v oblasti ľavej lopatky pálenie. Čo to môže byť? Krvné výsledky sú tiež v poriadku

layla123321
16. júl 2022

Skúste doplniť magnézium. Mne pri strese tiež búšilo srdce, v noci som mávala kŕče v nohách, na hrudi a podobne... Magnézium pomohlo, ale vyriešilo sa to až keď som znížila stresové situácie.

autor
16. júl 2022

@layla123321 ako ste to zvládli, keď píšete že ste znížila stres? Ja to neviem ovládnuť, proste stresujem a neviem s tým nič spraviť

layla123321
16. júl 2022

U mňa to bolo hlavne prácou, dala som výpoveď a našla si menej stresujúce zamestnanie.

puklica13
16. júl 2022

Stitnu zlazu mas ok?

kvietok2891
16. júl 2022

@layla123321 žeby úzkost

gionella
17. júl 2022

Všetky výsledky máš v poriadku. Začni sa pravidelne hýbať športovať. Tie tepy sú take lebo si netrenovana - bez kondičky. Keď sa začneš trochu opäť hýbať budes sa aj cítiť viac fit uvidis. Ta lopatka, tie zasklby. Ja keď som v tehotenstve nesportovala tak po pôrode som bola totálne rozbitá. Tu má pichalo tam má bolelo úplne dolámaná som sa citila. A ako som sa začala zase hýbať tak super.

gionella
17. júl 2022

Inak ešte mi napadlo, že veľa ľudí toto udáva po covide. Aj ten začiatok športovania po covide nie je ľahký. Zadychavanie, nevládanie u nás v rodine väčšinou ti čo mali ľahký priebeh potom horšie toto znášali s odstúpom času.

autor
17. júl 2022

@puklica13 Ano, výsledky sú v norme

autor
17. júl 2022

@gionella Ďakujem, tak budem to musieť skúsiť. Len mám pred tým rešpekt pretože keď mi pulz vyskakuje nad 100 pri takomto minimálnom pohybe, tak si neviem predstaviť že by som šla znovu behať, veď to budem mať tep 2x taký

betulinka1
17. júl 2022

Skus ist na EMG vysetrenie. To je na tetaniu. Daj si na zaciatok Lavekan, tam sa pise, ak po 3 mesiacoch nebude zmena, tak treba vyhladat lekara. Zacni cvicit na chrbticu, nikdy by som neverila ale blok v chrptici moze rozbuchavat srdce. Ale ako sa tu pisalo, moze to byt uzkost.

gionella
17. júl 2022

Ja chodievam behať a pri behu mám priemerný 160, do kopca aj 180 ( mam hodinky) a je to úplne ok - keďže tiež ešte nie som spat v mojej kondícii. Nemôžeš sa tak bat, výsledky máš v poriadku si mladá a zdravá musíš sa trosku naštartovať lebo to je skor úzkosť čo pociťuješ. Aj ta úzkosť pominie keď si najdes nejakú záľubu.