Dobrý večer prajem, priateľovi dnes zistili ružu na nohe,doslova mu hnije noha😥😥 lieči sa už 3tyzden stále mu hovorili že ma len zápal a dali antibiotiká,dnes ich dobral,a od rána mal nohu ako balón a rany mokvaju 😥😥 až dnes mu povedali na pohotovosti že má ružu 😥baby máte niekto ružu ako mu mám prosím pomôcť nevládzem sa naňho pozerať ako trpí, predpísali mu ďalšie antibiotiká,,, ďakujem za radu 😥😥
nemusí byť hospitalizovaný, treba navštíviť aj kožného lekára a nasadiť silnejšie atb ( môj otec to mal, ale nezapamätala som si to), treba dávať aj veľký pozor na hygienu a nesmie si to škrabať, lebo práve cez tú kožu sa tam môže dostať infekt...
@babetko13 boze a to aky ma vek? Je diabetik? Tiez viem ze sa to lieci v nemocnici a potom doliecuje doma...
@babulkomale 34rokov,nieje diabetik,,,ja som tiež čakala že ho nechajú v nemocnici ale nie poslali ho domov aj keď mu doslova hnije noha a má ju ako balón,ja nechápem fakt😥😥
@babetko13 Jezis, toto je chore, ja som byvala s 80rocnou pani a ona bola s ruzou 10 dni v nemocnici. Odvezte ho do inej nemocnice, nie k hentym masiarom. Ja neviem teda, aky je oficialny postup lege artis, ale urcite iny nazor si zozente a ked tak staznost na Urad pre dohlad nad zdrav. starostlivostou
Moja mama ju pravidelne dostava a lieci sa na nu na koznom odd na Mickiewiczovej ul
vôbec nie je nutné, aby bol hospitalizovaný, pokiaľ bude dodržiavať liečbu, čo to znamená, že mu hnije noha? opuch, začervenanie, plugieriky ..bolesť, zimnica, teplota to všetko sú sprievodné javy tohto ochorenia, treba si naštudovať aj životosprávu a brať liečbu tak ako ju naordinovali, opakujem, veľmi je dôležité dbať na to, aby cez postihnutú kožu sa nedostala opäť infekt, ísť na kontrolu ( ono sa to rado vracia).. môj otec ju mal opakovane ( a spolu s triaškou atd) a nebol hospitalizovaní , má skoro 80r. a zvládol to doma v domácej liečbe
@basska_b nemusi sa to liecit v nemocnici, preco hned slovne utocite a ohanate sa uradom pre dohlad?
Toto vedia slovaci najlepsie- slovne napadnut zdravotnikov a ohanat sa uradom pre dohlad ale ked je nejaky zdravotny problem slovak stoji ako prvy pred dverami a vyklopkava, ze chce byt osetreny ihned a samozrejme zadarmo ak sa da..
Bol vysetreny? Bol.. dostal liecbu? Dostal..
Lekar zhodnotil, ze postacuje ambulantna liecba.
Tak pokiaľ viem liečba prebieha v nemocnici a podáva sa intravenozne. To si tam priateľa nenechali?