RTG samoplatiteľ

medvedica_mkn
4. nov 2024

Dobry den/ ahojte,

prosim, viete mi niekto poradit detske RTG, kde spravia a vyhodnotia dietatu snimku ruky bez vymenneho listka, pripadne s listkom od pediatricky ? (moze byt aj ako samoplatitel)

Nakolko synatok mal v auguste zlomenu ruku, spravili mu vstupny rtg, ale vystupny uz nie. Vyjadrenie dvoch lekarov po sebe (v jednej a tej istej institucii bolo), ze to nie je potrebne, nakolko je to jednoducha zlomenina a je to podla nich zrastene.

Maly sa ale pri hrani, ked tu ruku namaha, pripadne na nu zatlaci stale stazuje, ze ho pobolieva.

Dakujem

gemerka17
4. nov 2024

@medvedica_mkn tento postup nie je dobrý a ani sa nedá. Ideálne najist nového traumatologa alebo ortopeda pre dieťa (kľudne sukromneho) a povedať čo sa stalo. On už potom bude indikovat RTG, pripadne ďalšie vyšetrenia. Vyhodnotiť snímku pri zlomenine musí vždy lekár - traumatolog, ortoped alebo chirurg. Čiže preto potrebujete takéhoto lekara a rovno u neho riešiť aj to, že malý sa sťažuje na bolesť.

koniarova
5. nov 2024

Súhlasím s názorom vyššie. Nájdite nového dr.

bykaterina
5. nov 2024

rtg samoplatca je moznost ale musi mat vymenny listok. Ja som tak chcela mamo si dat urobit ale kvoli ziareniu nie je mozne aby mi to urobili bez ziadanky. sono je ina zalezitost ale rtg nie. takze najst dr a riesit to. drzim palce

majamat
5. nov 2024

po zlomeninach moze dlhodobo pretrvavat bolestivost, trpiet nemusia len kosti, ale aj okolite struktury, ktore boli pretazene pri uraze a navyse pocas hojenia malo aktivne.
cize aozaj je lepsie najst lekara, ktory by to zhodnotil, lebo samotny rtg snimok hoci aj s popisom nemusi nic ukazat, resp nic nenapovie o stave ruky.