Dobrý deň dnes som bola na RTG pľúc a v popise je napísané kalcifikat v oblúku aorty mala som volať obvodnej ale akurát mala pacienta a sestričke povedala že mám dobré snímky a keď som sa spýtala sestričky čo to znamená povedala že to má skoro každý človek že sa ukladaju vitamíny že netreba sa báť máte niekto skúsenosti
@raszuz a mohla by ste sa skúsiť prosím spýtať na mňa že keď tam mám napísané v oblúku aorty
@maggie1192019 v obluku aorty je lokalita t.j. miesto urcenia nic vazne
@maggie1192019 ja si myslím, že sa nemusíte stresovať 🙂
@maggie1192019 robim rtg. Vy vyssom veku je caste ze v obluku aorty je kalcifikat
@vler ja mám 21 a mám sa stresovať? EKG mám v poriadku
@maggie1192019 spytala by som sa priamo lekara ci je nalez primerany veku. Dovtedy rozhodne nestresuj; ak nalez nie je primerany nechaj si poradit. Stresovanie je tak ci onak zbytocne lebo ta toho kalcifikatu nezbavi a len pridava na dusevnej nepohode
@vler no obvodná povedala po sestričke že nálezy má. Dobre že žiadny zápal pľúc a sestrička povedala že nemám stresovať
@maggie1192019 nestresuj, skutocne
@maggie1192019 tak nestresujte
Ja som mala pri ct brucha v popise, ze na zachytenom kusku pluc drobne kalcifikaty, nikto neriesil, ani neposlali na plucne. Pri popise maternice bolo doporucene gyn. vysetrenie. Popis som poslala sesternici lekarke, ona svojmu priatelovi radiologovi a povedal, ze tie kalcifikaty su v poriadku.