RTG hrudníka

eduardo123
23. apr 2022

Ahojte, mal by som otázku, ak by bol niekto taký dobrý a odpísal mi, ak sa už s niečím podobným stretol.

Posielam rtg rebier, len nikto mi nič ku tomu nepovedal. Neviem čo znamenajú tie biele vlákna na rtg snímku, alebo také akoby bubliny na spodnej strane.

Veľmi pekne ďakujem za odpovede.

Ahojte

joesvk
23. apr 2022

Bubliny sú črevá 😉Toto v pľúcach neviem.

eduardo123
autor
23. apr 2022

@joesvk trošku som sa ukľudnil, lebo už sledujem internet a tam je popísané, že by to mala byť bránica, tak som sa zľakol, lebo od istej doby mám divný tlak na hrudi, no môže to byť, tou mojou krivou chrbticou. Veľmi pekne ďakujem.

luccija
23. apr 2022

@eduardo123 s tým RTG k niekomu ideš nie?ten Ti ho popise nehladaj si diagnózy🙂

eduardo123
autor
23. apr 2022

@luccija ahoj, s rtg snímkom som bol u chirurga, no nepovedal nič, ale naozaj nič len že je tam krivá chrbtica a že mám cvičiť, no neviem čo za cviky mi dokážu napraviť tú krivosť, človek už myslí na najhoršie.

joesvk
23. apr 2022

@eduardo123 Haha.. To je hrubé črevo klasický obraz.Tlak na hrudi môže mať milión príčin. Úzkosti, stavy po Covide, fajčenie a zmeny na cievach... Atď...

kacena4
23. apr 2022

tie flaky su pluca ak ich je vela je tam zapal. neviem s cim si siel k chirurgovi ale cvicenie ti neburovna chrbticu len nebudes mst bolesti

eduardo123
autor
23. apr 2022

@kacena4 ďakujem veľmi pekne, už som máličko kľudnejší, takže mi nič ine nezostava, len ísť na krv a podla toho sa nejako toho zápalu zbaviť, Ďakujem

luccija
23. apr 2022

@eduardo123 chod k rehabilitačnému doktorovi ten Ťa vyšetrí a predpíše cvičenia.Pripadne neurológ ten môže poslať na MRI to je lepšie na snímok chrbtice.Skoliozu a lordozu má veľa ľudí nemusíš myslieť na najhorsie ukľudní sa🙂

luccija
23. apr 2022

@eduardo123 ona Ti nehovorí, že máš zápal pluc

eduardo123
autor
23. apr 2022

@luccija veľmi pekne ďakujem, si super, hned sa mi lepšie dýcha

zuuzika
23. apr 2022

@eduardo123 to na pľúcach sú bronchy čiže priedušky, zápal tam nie je

eduardo123
autor
23. apr 2022

@zuuzika ahooj, takže môže byť že by boli chytené? Keďže sú tak viditeľné? No tak či onak, potešila si ma, ďakujem krásne