RT/PCR test negatívny a príznaky

25. jan 2021

Ahojte,

rada by som sa spytala ci ma niekto skusenosti s negativnym PCR testom napriek priznakom.

Od stredy min tyzdna mam teploty 37 do 37,5 (dodnes neklesaju ani nestupaju), pocit stipania v nose a ustach, tazobu na plucach, v piatok RT/PCR test negativny vysledok, priatel pozitivny ( za tyzden testovany 3-krat AG testom stale negativny aj den pred PCR testom).

Od vcerajska mam traviace problemy (hnacky, nechutenstvo, bolesti brucha), AG test zo slin z lekarne v sobotu aj dnes rano negativny.

Od soboty beriem ERDOMED a pocit "stipania" dutin presiel. Stale som slaba a malatna, unavena, ale spat nemozem (bola som zametat sneh a rozdychavala som to 15 min), inac uz 2 tyzden len posedavam.

Uz by som si myslela ze psychika sa zahrava, ale tie teploty a problemy s dutinami som dostala este pred negativnymi vysledkami testov, kedy som bola celkom pokojna lebo nikam nechodim ani do obchodu, robim z domu a priatela testuju AG testami min 2 krat tyzdene.

V stredu ma caka PCR test ale rada by som vedela ci sa niekto s takymto priebehom uz stretol, lebo uz celkom zacinam mat strach kvoli tym teplotam zvysenym co ma este caka a stale mi nieco nove vyskoci 🙄

klarissa25
25. jan 2021

ono si treba uvedomiť že tu nie je len Covid 19 ale aj veľa dalších vírusov či chorôb

cookie29
25. jan 2021

Je zima/jar. Existuju nádcha, angíny, chrípky a mnoho iných aktuálnych vírusových respiracnych chorôb ktoré nezmizli len preto že sa hovorí o Covid

luccija
25. jan 2021

Take iste priznaky som mala ja.Kupila som si antigen v lekarni hned pozitivny a pcr test to o par dni len potvrdil.Ak je priatel pozitivny a ty mas priznaky s najv.pravdepodobnostou budes tiez

hipuska
25. jan 2021

Akože tvoj priateľ je poz či neg? Trošku nejasne napísané

autor
25. jan 2021

Priatel je pozitivny

autor
25. jan 2021

@luccija len som prekvapena ze ja co mam priznaky som negativna a on pozitivny co ho jedine chrbat boli a kusok smrka. Na testy som sa dostala cez odporucanie obvodnej. Jeho ani nechceli dat testovat, ze az ked ja budem pozitivna. Na hlavu toto. Tak ma zaujima ci niekto bol v podobnej situacii ze ho PCR aj napriek priznakom vyhodnotilo negativne ako aj antigenove testy. Zblaznim sa z toho normalne uz :(

hipuska
25. jan 2021

A on ma AG test teda? Ak dobre chápem? Možno jemu vyšla falošná pozitivita

autor
25. jan 2021

@hipuska Min tyzden mu robili 3 krat AG test zdravotaci v praci (po, str, stvr) bol negativny, v piatok sme boli na PCR a mu vyslo ze je pozitivny.

luccija
25. jan 2021

@hipuska ved pise, ze vysiel 3x na ag negativne a na PCR pozitivne ona len caka na PCR a zo slin vysla negativne.
Anonymka vsetko je mozne, ale urcite budes pozitivna.Ano strasna unava ja som uz po a neviem sa pozviechat.Muza len chrbat a hrud bolela
drzte sa🙂bud rada, ze nemate vysoke teploty a celkom v pohode pribeh.

maciatkolulu
25. jan 2021

Vieš o tom, že sú aj iné choroby? Lebo mam pocit, že na sk, už nič iné neexistuje iba covid

autor
25. jan 2021

@luccija ja som aj na PCR vysla v piatok negativne to ma hneva, ak by som vysla pozitivne tak si poviem ok mam covid je to v .... Ale teraz ked mam PCR negativne, v sobotu a dnes AG zo slin negativne normalne sa zacinam bat co ma caka ak na mna nasadne COVID co je asi len otazka casu.... alebo ten covid mam a PCR testy ho nemusia ukazat? Som z toho uplny magor.

luccija
25. jan 2021

Neviem pcr sa ma robit az po urcitych dnoch a je najvacsia istota.V podstate je to jedno nie?priznaky a citis sa ako pri Covide tak ci tak si doma co uz narobis.Liecba nie je aj tak ziadna pockaj na dalsi test.Mna tiez palil a bolel nos, teplota iba zvysena...moj muz az po 2,5 t nemal cuch a hnacky dovtedy kasel bolest hrude je to individualne.
Je to velka psychicka zataz ja som tiez cakala kedy to vypukne, alebo ci to je uz vsetko a co nas caka?este sviatky boli ..

autor
25. jan 2021

@luccija nic ine mi ani nezostava. Uvidim v stredu mi volali dnes z hygieny (trasovali kontakty), ze ak aj ten budem mat negativny tak dokoncim karantenu s priatelom a po vsetkom. Sa mi to velmi nezda. :(

autor
25. jan 2021

@luccija inac po kolkych dnoch od priznakov si si robila AG test?

sovica
25. jan 2021

Pozor, tak ako AG test aj PCR test môže výjsť falošne negatívny z dôvodu nedostatočnej kvality vzorky ("nepošpárajú" sa Vám dostatočne v nose), nesprávneho transportu alebo nepriaznivého času, v ktorom bola vzorka odobratá. Negatívny výsledok znamená len to, že vo vzorke NEBOLO MOŽNÉ zistiť vírus.
Neviem, ako pri testoch, čo robia v slovenských laborkách, ale na PCR teste z rakúskej laborky sú tieto informácie uvedené.

A k Vašej otázke, je tu na MK kočka žijúca v Rakúsku (askimbenim69), ktorá mala prvý PCR test negatívny (aj keď mala viac príznakov) a druhý bol už pozitívny. Má to všetko uvedené vo svojom profile. Ak si dobre pamätám, tak to bolo cca v strede októbra, možno začiatkom novembra (mrknite k nej, ak si to chcete prečítať).

Pár dní mala viac príznakov (teploty, zimnice, bolesti hrdla, silný kašel, ktorý prechádzal až do vracania...), neskôr aj strata chuti a čuchu, ale PCR test bol negatívny. Na CT-čku zistili nejaké fľaky (fajčiarka) a zápal priedušiek. Vraj jej nedali žiadne antibiotiká a neposlali ani na PN-ku a tak chodila do práce. Keď sa to zhoršovalo, ďalší test, ten bol už pozitívny. Pri prvom bola zrejme nekvalitná vzorka (doslova napísala: pri prvom teste "len tak pobehal", druhý bol už hlboko). Čiže, aby test vyšiel správne, je nutná kvalita vzorky aj pri PCR teste. Posledný deň karantény opisuje tak, že je stále KO a že jej to "udrelo" na uši. Potvrdil sa silný zápal stredného ucha a dostala na to antibiotiká, po ktorých sa jej stav zlepšil.

brrrrrciatko
25. jan 2021

Ano mam. Kamoska mala uz nalez na plucach a aj tak jej pcr ukazal negativny vysledok.. Potom o 5 dni jej uz ukazal pozit. Ale teda mlada zdrava 29 rocna zena mala strasne zly priebeh. A dostala to jedine z obchodu.

anna_maria1
25. jan 2021

Ako baby napisali, moze ist o chripku. Nemusi byt hned vsetko covid. Treba zavolat doktorke a povedat jej vsetky problemy ktore ta trapia, nech to riesi a nech ti da nejake tabletky

autor
25. jan 2021

@brrrrrciatko, sovica
Dakujem velmi pekne. Tiez som fajciarka, ale pred odberom som dodrzala vsetko co bolo popisane, tak hadam ten vyter bol OK. Tak v kutiku duse stale dufam ze to bude len viroza a od priatela to nedostanem ale to by som asi velke stastie mala. Hadam ten ERDOMED na predpis a probiotika budu stacit a ak mam ten COVID tak ze su to jeho priznaky, lebo ked ma este este len caka tak uz fakt neviem ako to "dam" lebo uz teraz mam dost.....

nina88
25. nov 2021

Ahoj,ako to nakoniec dopadlo? Mala si covid?