Ahojte, dnes som bola na ortopédii a doktor povedal že mám roztrhnutý väz v kolene a že treba urobiť plastiku. Preto chcem vedieť či máte s tým niekto skúsenosti, že ako sa vám to stalo, ako prebehla vaša operácia kolena.
Ďakujem za odpovede.
@mb2021 predný väz už mám za sebou 4 operácie kolena ale tejto sa riadne bojím
ako u kazdej operacie zavisi:
komu pojdes
ako sa budes chovat po operacii
v akom stave mas imunitu
Pri tejto operácii som osobne čo by ťa zaujímalo
@katkaluky89 ako dlho vám trvalo kým ste sa zotavili z operácie kolena a ako ste prišli k tomuto zraneniu?
Ja som priamo pri operácii 🙂 zotavenie tak cca 3 týždne kým začnete pomaly kolienko ohýbať. Noha je fixovana v pevnej orteze kde su nastaviteľné stupne ohnutia kolena. Potom zvyknú posielať pomaly na rotoped a rehabilitácie
Asistujem pri operáciách
@katkaluky89 tak to musí byť zaujímavé byť pri operáciách môžem vedieť ako operácia prebieha?
je to zaujímavé, operacia cca 1,5 - 2 hodiny. Ak je skrižák roztrhnutý odoberá sa tzv.štep že ti to vymodelujú z druhej šľachy (to je plastika predného skríženého väzu( tam sa potom vrtá, zošíva sa to, a robia sa tzv. návrty kde sa potom ten štep vloží, to su také skrutky ale nie železné alé taký biely materiál to sa v kosti potom uloží a je stoho kosť prakticky takže to ani necítiš.
@katkaluky89 ďakujem za odpoveď
@katkaluky89 ako dochádza k roztrhnutiu väzu lebo ja vôbec neviem kedy som ho mohla roztrhnúť...
To už neviem väčšinou sme mali športovcov
Ako to nakoniec dopadlo? Boli ste na tej plastike?
@hladamematku vy ste mali natiahnuty predny skrizeny vaz lebo ja mam to iste a doktror povedal ze netreba operaciu
Ahoj mala si roztrhnutý skríženým väz? Pytam sa preto lebo som s kolenom nieco urobila. Pred rokom som mala operaciu menisku. Vsetko bolo super, bez bolesti az teraz neviem co sa stalo mi uplne niečo začalo preskakovať v kolene az tak, ze ma hodí. Mala som pocit ze mi vyskakuje jabĺčko ale nic ma neboli. Je to zvláštne. No citim ze nieco tam nie je na svojom mieste a tlači ma to. Necupnem si uz uplne nieco ma tam drží, tlačí, nedovolí mi to ohnúť nohu. K dr sa dostanem az o mesiac. Dnes ale po týždni citim tuhnutie v tom kolene, ale bolesti nemam. Moze byt skríženým väz roztrhnutý a bez bolesti?
@dorothea221 ja, uplne bez bolesti
Neodkladaj!!! Mala som len natiahnutý ale každu operáciu čo som odkladala som potom lutovala