Ahojte, včera som si ostrihala vlasy doma asi takých 15 centimeteov, trochu viac než som chcela, ale tak čo už narobím. Môj problém je však taký, že od dnes som si všimla, že konce vlasov mám akési poničené, suché, drsné, rožštiepené a vlnia sa mi tak dohora. Ževraj na rozštiepené konce nepomáha nič iné ako ich pristrihnúť, lenže mne sa tie rozštiepené konce spravili práve po tom strihaní. Už pred strihaním som mala trošku poničené konce vlasov, ale nebolo to vôbev vidno. Nerozumiem tomu a som zúfalá, už si vlasy nechcem viac skracovať aj tak so si ich skrátila viac ako som chcela a teraz to veľmi ľutujem, lebo ma tie vlasy značne ostarujú a vyzerám staršie. Len tie konce ma dosť trápia, nedajú sa ani poriadne rozčesať a keď sa ich dotknem tak sú až také pichľavé. Nejaké rady? Poprípade aj nejaké rady ako zrýchliť rast vlasov, viem, ž zo dňa na deň sa mi vlasy nezregenerujú a nenarastú o 10 centimetrov, ale keby aspoň za ten mesiac o tie 3-4 centimetre podrástli. Vlasy mám teraz asi 5 centimetrov na plecia, myslíte, že je možné aby som ich do septembra mala pri pleciach, čiže o tých 5 centimetrov dlhšie? Asi nie, no aspoň rady na tie konce vlasov.
To je tým, že niektoré ostali dlhšie a niektoré kratšie, aj keď len pár mm, bez kadernícke nech cvakne 1 CM
cim si to strihala?
a blast rats cca 1cm mesacne, takze do septembra mat plus 5 je nemozne
@taskataska nožnicami a neexistuje aspoň niečo na podpru vlasov aby rástli aspoň trošku rýchlejšie
@cocolino234 no neboli priamo na vlasy :( tak možno teda skúsim zájsť no, myslíte, že ma nejaká kaderníčka zobere bez objednania?
@cocolino234 No, ja mám ten problém, že mám akurát vši už 3. deň a snažím sa ich akurát zbaviť. Takže neviem či je teraz dobrý nápad ísť ku kaderníčke.
No čo ja viem..ja som v živote u kaderníčky nebola,podstrihnem sa sama,aj nafarbim ale nikdy sa mi ešte nestalo aby mi konce po ostrihani začali odstávať dohora a boli pichlave 🤔 skús vyskúšať nejaký balzam/masku na vlasy snáď ich to zjemní..(používam obyčajne nožnice)
@dollyzv dala som si na konce vlasov olivový olej a osprchovala ale skúsim si kúpiť nejakú masku snaď pomóže, ak nie pôjdem k tej kaderníčke. Ale ja som si už tiež kopu rázy odstrihla vlasy doma a toto sa mi doposiaľ nestalo, nerozuniem čo som teraz pokazila. Asi to bude tým, že som si odstrihla až 15 cm a doteraz som si vždy podstrihla tak 3-4 cm. Neviem čo ma to napadlo, teraz veľmi ľutujem, že som si ich podstrihla až toľko.
@andy1789 to je tym ze si nepouzila kadernicke noznice, ja si striham takymi a super, no problem. Mozes stimulovat pokozku hlavy masazami, kupit si nejake serum na skalp, ale zazraky isto nie a 5cm za mesiac uz toboz nie.
A teda pozor aj na to ze kazde noznice otupievaju
@andy1789 zrejme si nemala kadernícke nožnice..Ak sa chces strihavat doma oplatí sa investovať a kúpiť si profesionálne a ja používam aj pánsky zastrihavac na rovný hladký strih.Zle nožnice ti poškodia konce.Ak.uz nechceš strihať,kúp si v kaderníckom eshope dialight clear+aktivator,krásne to uhladi a zcelí vlas,efekt vydrží cca mesiac.A ešte lacná alternatíva v DM balea mini mliecka-masky jednorazové,oranžová farba hladaj a olejová kura myslím Balea repair oil?Je to akoby suchý olej,na konce a aj poškodené vlasy,to je topka skoro zadarmo.Inak keď už si dala tých 15cm,skúsila by som zastrihavacom úplne zarovnat,to ti vezme tak pol cm, väčšinu rozštiepencov to zreže
@kubkovamama ďakujem, tá Balea mi pomôže aby sa zie konce dali do normálu? Zastrihávač asi tiež nie je úplne lacná záležitosť. Keby mám vlasy dlhšie, tak nemám problém zájsť ku kaderníčke, len už som si ich skrátila až moc, kiežby sa to dalo vrátiť aby som ich mala ako predtým. No neskoro plakať nad rozliatým mliekom.
@andy1789 ako to máš teraz dlhé? Skoro všetky kúry a séra na poškodené vlasy (farbené,zosvetlovane) pekne zaberajú aj na rozstiepene konce.Obsahuju oleje a hydratačné látky,ktoré zceluju poškodenia a trhliny vo vlase-co nastiepeny vlas je.Daj tomu pár umytí a ošetrení a konce budú za dva týždne v poriadku.Nezehli,nefenuj,nedri uterákom.Ja som vyskúšala s vlasmi kedysi asi všetko čo sa dalo,pravda je,že experimentovať sa nevypláca.Za mňa tie suché olejové veci sú naj,ale každému sadne niečo iné.No za to euro či koľko to stojí určite vyskusaj.Teraz si zúfalá a nešťastná,ale za pár dní to bude vyzerať lepšie
@kubkovamama a aké napríklad kúry a séra?
Mňa len tak napadlo, že či nie sú tie vlasy drsné a také pichľavé len preto, že sú čerstvo ostrihané a, že keď podrastú či nebudú ako predtým?
@andy1789 no to bude tym neodbornym strihanim, sup ku kadernicke nech to napravi a neexperimentuj uz doma