Rozšírenie močovej trubice

lucmm
27. dec 2018

Dobrý deň.Chcela by som sa spýtať ak niekomu už robili rozširovanie močovej trubice ako sa cítil po operácii a ako dlho trvalo kým sa obnovila ta močová trubica natoľko aby bol ten prúd mocu taký aký ma byt čiže silnejší.Prepustili ma minuly týždeň z nemocnice a neviem čo očakávať.Viem že sú lekári zaťažovany denno denne veľkým počtom pacientov ale keď mi nevedia povedať ani do prepúšťacej správy napísať nejaké inštrukcie iba bohatý pitný režim tak som chcela počuť názor od človeka čo tým prešiel.Dakujem za každú odpoved

sissy27
27. dec 2018

@lucmm mne to robili pred cca 18 rokmi, po operácii normálka, 24 hod cievka, to bolo nepríjemné, a potom už všetko ok, bez problémov. Žiadne bolesti ani nič. Ale asi je viac spôsobov ako tento zákrok spraviť a od toho asi aj závisí následná rekonvalescencia.

evitka83
28. dec 2018

@lucmm specialne instrukcie nie su. Skratka vela pit, rana sa hoji sama. Chvilu pohlavna zdrzanlivost. Jeden den urobili, potom cievka 24 hodin, ked som sla prvykrat na zachid skrabala som steny, potom to uz bolo lepsie, po tyzdni som nevedela. Mne rozsirovali moc trubicu a cistili sliznicu mocoveho mechura

lucmm
autor
28. dec 2018

@sissy27 ďakujem za odpoved a ak si pamätáte po koľkých dňoch ste začali cikat silnejším prúdom?Za 2 týždne mám ísť na kontrolu tak verím že to bude dobre 😉

lucmm
autor
28. dec 2018

@evitka83 prvé dňa dni som mala mensie bolesti ale potom už nič a teraz týždeň mám po vycikani pichanie ale tak asi každé telo sa vysporiadava s tým inak..Ešte som sa chcela spýtať či ste to odvtedy mali v poriadku alebo ste museli ísť ešte raz na ten zákrok.Aj mne museli opaľovať močový mechúr resp sliznicu lebo nebola dobrá..

evitka83
28. dec 2018

@lucmm ja som bola na op kvoli castym zapalom mocovych ciest asi pred 8 rokmi, potom som este obcas mavala problemy, ale to sa nedalo porovnat oproti stavom pred op. Niekedy mi stacilo dat si uro caj a preslo to. Predtym som brala 2x do mesiaca atb, potom mozno raz za pol roka. Aj tie bolesti boli ovela slabsie. Uz som na tom nebola. A problemy sa stratili uplne ked som otehotnela. Odvtedy som nemala problem ani raz. Je to 5 rokov.

lucmm
autor
28. dec 2018

@evitka83 to ste ma potešili že ste to mali odvtedy lepšie..Ja som mala posledné zápaly take že som mocila krv a stále mi len dávali antibiotiká tak som začala užívať bylinky a tie užívam od posledného zápalu čo som mala pred 4 mesiacmi a odvtedy bez zápalu a teraz ta operácia..Doktor ma vystrašil a odvtedy mám taký blby pocit lebo povedal že za 2 týždne kontrola a keď sa to nezlepší ešte raz to zopakujeme.Mam 27 rokov ešte som nerodila a nepríde mi úplne normálne stále sa vraciat k ďalšiemu rozširovaniu.Ale ďakujem každopádne za vašu odpoved určite mi to v niečom pomohlo hlavne sa uvoľniť trochu..

sissy27
28. dec 2018

@lucmm fúha, to si fakt nepamätám takto presne, ale u mňa bol iný problém (zostatok moču v mechúri). Len viem, že po 24 hod vybrali cievku, musela som sa ísť sama vycikať a potom po týždni - dvoch kontrola aj so sonom, už bolo všetko OK.

lucmm
autor
29. dec 2018

@sissy27 mne prišli na problém tak že som šan vycikala do stroja ktorý zmeral prúd mocu a následne mi spravili sono a tam sa zistilo že mám slabý prúd a k tomu mi tiež zostával moc v mechuri.Lenze vtedy som vypila 1,5l vody a si myslím že je aj logické že nejde všetko von ale každopádne keď som bola uspana zistili ze je zuzena trubica a aj sliznica v mechuri a trubici nie sú dobre.Po zákroku som mala všetko Ok a teraz ma posledný týždeň pri cikani stipe tak ma to už nebavi.Aj ste mávali problémy ako zápaly či iba ten zostatkovy moc?Pekny deň

sissy27
29. dec 2018

@lucmm zostatok moču v mechúri a z toho opakovaný zápal. Ale prúd moču mi nemerali.

lucmm
autor
29. dec 2018

@sissy27 aha tak každý urológ robí asi inak..Tak nech sa Vám darí hlavne nech sme zdravé 😊

sissy27
29. dec 2018

@lucmm ono hlavne záleží aj od diagnózy 🙂 ja klop klop klop, cca 20 rokov po operácii a žiaden zápal ani iné problémy neboli. Prajem tiež všetko dobré a hlavne zdravie 🙂

lucmm
autor
29. dec 2018

@sissy27 ďakujem pekne..🙂

gabika0108
13. aug 2020

@lucmm po akom case sa vam prosim moc. trubica obnovila?