Prosím má niekto skúsenosť s tým, že sa mu rozpustili (proste zmizli) žlčníkové kamene? Na sone mi ich našli asi 30 drobných a teraz sa mi veľmi nechce do nemocnice na operáciu skrz covid.
Mamke sa po polovičnej kure zmenčil. Brala stavu z červenej repy- RABADON, z lekárne. Skús, možno aj tebe pomôže.
To sa nerozpusti. A nerob experimenty, lebo ti vycestujú do zlcivodov, a to je potom iný level, keď sa upchaju. Potom sa robí ERCP (vygoogli si, čo to je) alebo hrozi klasická operácia, neda sa urobiť laparoskopia.
Malé kamene sú veľmi nebezpečné a ešte v takomto množstve, moja mamina tak mala a akosi ich zanedbala, lebo jej nerobili problémy a nakoniec skončila v nemocnici na veeeeľmi dlho so zápalom celej brušnej dutine, lebo kamene sa vybrali do pankreasu a tak ďalej ... Tiež by sa mi nechcelo ľahnúť pod nôž, ale radšej podstúpiť operáciu, kým nemáš komplikácie
Podľa protokolu dr Clarkovej detox pečene sa kamienky vylúčia prirodzenou cestou.
@lienka175 ja som dostala šialene bolesti a ozltla som. Takze nemocnica , 2x nevydarené ERCP, 2x operácia, 42 dni v nemocnici, parádnu jazvičku mám cez cele brucho, polovičné plavky si už nedám...
Môj muž mal kamene, nevedel o nich a vyslovene z vecera do ráno bolesti. Jemu sa zasekol kameň vo východe zo zlcnika. Najskôr mu to chceli nejako rozohnať, ale nedalo sa a do týždňa operácia.
@lienka175 ja cakam od decembra, ale dodrziavam prísnu diétu a cítim sa dobre...zlcnik je vzdy lepsie riesit v stave "kľudu" ked nerobí šarapatu...obvodny lekar mi za ten cas par krat robil krvne testy a momentálne to mam uplne v poriadku...ako to vyzera v zlcniku, absolútne netuším, dúfam, že buduci mesiac sa uz aj ja dostanem aspon na sono...
@hettinka inak ERCP je pre mna nepredstaviteľny ukon, aspon uspávaju pri tom?
Ja som mala tiež dosť malých kamienkov a mala som zopár zlcnikovych záchvatov a nič príjemné to nie je.. jeden večer som aj ožltla ale našťastie mi to prešlo samé 🤷♀️ ale šla som na operáciu laparoskopicky a už je všetko okej.. ja mam síce prah bolesti veľmi slabý, takže ja som extrémne trpela 😀 ale napr mojej mamine keď vybrali žlčník tak bola úplne v pohode 🤷♀️ takze radšej vybrať a nemať ešte väčšie problémy
@marhulkahoy a koľko od tých záchvatov si čakala na operáciu? pri laparoskopii sa úplne uspáva? ešte nikdy som nebola operovaná, bojím sa aj tej anestézy 🙂 a ako dlho si bola v nemocnici? a teraz sa už stravuješ normálne? viem, že veľa otázok, ale ďakujem, ak mi odpovieš
@lienka175 ja som mala operáciu pred troma rokmi tuším takže ja som čakala len nejaké 2 týždne na operáciu. Áno pri laparoskopii uspavaju úplne a ja som teda už operovana predtým bola ale tiež som sa bála a slzy mi tiekli ze az jak som ležala uz na stole a šli mi dat anestezu 😀 a bola som síce na jednodňovej chirurgii ale bola som tam 3 dni, že to sa ostava pre istotu aby videli ci telo funguje normálne bez žlčníka a ci telo prijme prvé jedlá (piškóty a presnidavky).. a áno stravujem sa normálne 🙂 už po mesiaci po operácii som v podstate jedla všetko.. našťastie mne nič nerobí problém, ale väčšinou ludom keď tak robí problém paprika alebo cesnak keď sa zje večer (mamina sa vždy sťažuje ze este ráno sa jej grga z papriky 😀).. ale po operácii je taka dosť prísna diéta, ale naozaj nič hrozné zas co by sa nedalo zvládnuť 🙂 a ja po operácii som už poobede (keď som už bola ozaj prebudena) chcela jest 😂 a sestričky si tukali na čelo ze moja zlatá vy budete jesť asi až zajtra na večeru 😂 takže tak 🙂 a nevadia mi otázky, tiez som sa bála takže kľudne sa pýtajte 🙂
@lienka175 nejem nic vyprazane, mastne, udene, žiadne klobásy, jaternice, vnútornosti, žiadne stiplave korenie, ani bujóny, rajciny, uhorky, paprika, strukoviny, sladkosti, ziadne bobulove ovocie..
Jedavam prevazne kuracie mäso, filé, uprava na pare, alebo v rure, poprípade na šťave, cibula sa pouziva len na vyvarenie, neje sa, ochucujem petrzlenom, bazalkou, rascou, sol pouzivam...prilohy jem všetko, zakazane su kysnuté knedle,vo všeobecnosti kysnute koláče a listkove pecivo...salamy iba šunku, s co najvyssim podielom masa, dietnu, poprípade debrecinsku, kuracie parky..mliecne vyrobky, syry, jogurty, vsetko so zníženým obsahom tuku - do 30% v susine, jogurty probioticke...mlieko do 1,5%
Zeleninu jem salat, cinsku kapustu, mrkvu, petrzlen, zeler, brokolicu, cuketu, tekvicu, hokaido...z ovocia osupane jablka, banany, pomarance, mandarinky, sem tam grep..
Tiez sa nemaju pit sytene ochutené vody, ale iba mineralka, cista voda aspon 2,5litra denne, dzusy, vyborne su caje zlcnikovy, harmancekovy a repikovy..
Dovolené su pudingy, okrem kakaoveho, detske vyzivy, krupicova kasa..
Ja som prvý mesiac vyslovene hladovala, ale uz po cca pol roku mam jedálniček bohaty a netrpim, v podstate mi to vyhovuje, celkovo sa citim lepsie..
Inak laparoskopia sa robi aj na jednodňovej chirurgii, ja som si uz nasla aj kliniku, kde clovek rano pride a ked nie su komplikácie, popoludní odchadza domov..
@marhulkahoy ďakujem krásne za odpoveď
@suzitok ďakujem krásne za podrobné rozpísanie. U nás sa tiež stravuje pomerne zdravo, ale teda napr. zeleninu ja jem úplne všetku, rajčiny a uhorky vo veľkom, netušila som, že ani to sa nemôže... a koláč domáci si veru tiež dám... budem teda musieť prehodnotiť... ja som mala v podstate iba 4 záchvaty, s periodicitou raz za dva roky... čiže nejaké extra problémy nemám... len to množstvo kamienkov ma vystrašilo, keď všade píšu, ako to môže náhle šarapatu urobiť
@lienka175 ja som mala zachvat raz, ja som si myslela, ze slepe crevo...az potom lekar, že jasný žlčníkovy záchvat... mňa to bolelo vkuse vyše mesiaca, ale preslo to po uprave stravy...ja som mala najvacsi problem s vynechaním zeleniny, tiez som jedla uhorky, papriku a rajciny na kilá, v podstate mozes, ale z uhorky treba vykrojit semienka a z tajcin tiez a zároveň rajciny ošúpať...nemali by sa oriesky, kešu, hrozienka, ziadne semienka, zrniečka...olej pouzivam len olivovy, aj to v minimálnom množstve...
Inak na veľkú noc som si dala zákusok, nic mi nesposobil...aj lekar povedal, ze ked sem tam si niečo dam, neuskodi...tak jasne, ze nie pol plechu..
A pecivo je najideálnejšie jest den stare, nie cerstve a v ziadnom pripade nie teplé...
@lienka175 ahoj mne boli pred 1,5 rokom diagnostikovane na pohotovosti zlcnikove kamene, odporucane mi boli sledovat to gastroenterologom a nasledne odporucana operacia. Absolvovala som vsetky gastro vysetrenia ktore je mozne podstupit nakolko mam stale bolesti v oblasti zlcnika, avsak pri ct brucha mi kamene nenasli ani na kontrolnych sono vysetreniach. ☹️V piatok ma caka MRPC zlcnika , zlcnik,ciest a pankreasu , ak sa potrvdia nebudem vahat ani chvilu a zlcnik pojde fuc. Nerozumiem tomu vobec ako mi mohli byt diagnostikovane pred rokmi a potom sa nic nenaslo 😒
ja by som to tiež neriskovala s čajmi a podobnými procedúrami, ja som sa na sono dostala až po 3. záchvate, keďže na všetko sa treba objednávať ale už predtým som vedela, že to bude s veľkou pravdepodobnosťou žlčník a tiež som chce skúsiť nejakú kúru a operáciu radšej nie, no na sone mi našli veľa kamienkov menších aj väčších a dva ktoré mali priemer okolo 15mm a ak by som si dala tú kúru pravdepodobne by to nedopadlo dobre, keďže žlčníkové cesty majú asi 7-8mm, tak by som si ich upchala a to by bolo oveľa horšie, na pohotovosť som chodila každý druhý týždeň s takými záchvatmi, že som bola rada že som prešla tých pár metrov od auta do čakárne, po 8. záchvate som bola hospitalizovaná na týždeň, aby sa mi to ukľudnilo a nebolo to ešte horšie, odchádzala som s termínom operácie o 2 mesiace, za týždeň som tam bola znova, trvala som na svojom, že domov nejdem, že chcem operáciu, že takto ďalšie 2 mesiace fungovať nebudem, ráno na vizite na mňa pozerali, čo si vymýšľam, keďže nočné odbery boli v poriadku a bez zápalu ale na obednej vizite už došli s tým, že zajtra sa operuje, lebo zápalové výsledky z rannej krvi, tak neskutočne vyleteli, operovali ma laparoskopicky našťastie, domov som išla na druhý deň po operácii, prísnu diétu som musela držať ešte 2 mesiace, lebo som mala stále zlé pečenové testy
Rabanon je kura na zlcnik. Ano. ALE bud opatrna, pri akychkolvek pokusoch, ci s citronovou stavou, olejom a co ja viem cim (plny net je toho) alebo rabanonom (stava z redkovky), je riziko ze nastane vypraznenie toho zlcnika,alebo zapal, roztrhne sa nieco, pripadne sa zapchaju zlcovody, minimalne mozes cakat kolikove bolesti, inak zapaly vsetkeho, problemy s pecenou, pankreasom...
Ja som po porode (a aj v tehu) mala problem so zlcnikom, ale mala som po porode jeden kamienok mini, ktory mi sposobil brutalnu koliku a odisiel... potom som sa davla 2-3 roky do kopy, zlcnik som si vybrat nedala, lebo viac som s nim nic nemala, ani kamene ani rozsirene zlcovody, pripadne hocico... ak by som mala, isiel by von. Ved uz takto som bola prvy rok po porode v nemocnici asi 3-4x, na diete som bola viac ako rok, a aj teraz ak sa najem kapusty, strukovin, tak nie vzdy to ustojim :D a to nic v zlcniku nemam:D . Je to nebezpecne, moze sa to fakt zmenit z minuty na minutu ak mas kamene. Moja mamina skoncila v nemocnici na viac ako mesiac. PN bola asi 3-4m ked dostala zapal zo zlcnika...
Suhlasim stym, ze ziadne experimenty...ja sa riadim len pokynmi lekara, absolútne žiadne pokusy som si zatial neordinovala, moze to viac ublizit, ako pomôcť
Pri 30drobnych uz by som odporucila vybratie celeho zlcnika v najblizsich tyzdnoch, to sa nerozpusti