Rozprávanie dospelého človeka cez nos

zabinka8660
5. nov 2015

Ahoj žienky, idem sa opýtať. Mám 29 rokov, a už vo veku 3 rokov som podstúpila operáciu nosovej mandle. Začala som rozprávať akoby cez nos. Bola som operovaná ešte dva krát, naposledy to bolo v roku 2011, kde mi bola operovaná aj nosová prepážka. DOktor povedal, že sa to zlepší. Chodievam pravidelne na kontroly. Troška ma to aj trápi, lebo dosť ľudí to rieši. Najlepšie na tom je , že ja sa počujem úplne normálne. Pýtala som sa na to aj môjho ORL doktora, ten povedal že nič zvláštne nepočuje. Ale ide o to , že teraz som nastúpila do práce, a je tam slečna, ktorá proste 2 dni mala k tomuto komentáre. Potom iba povedala, že si na to bude musieť asi nejak zvyknúť, a ja jej na to , nič iné ti neostáva. Žienky poradte čo robiť, ? Neviem či by to poriešila ďalšia operácia. ☹

juli268
4. jan 2016

@zabinka8660 moja dcera tiez rozpra o od vyberu nosnej mandle cez nos a neviem prist na to co by jej pomohlo vyriesili ste to u vas nejako.?

marca12
4. jan 2016

@zabinka8660 kasli na to,len hlupak sa moze nad takym niecim pozastavovat a rozoberat to.aj ja rozpravam akoby cez nos a mam kopu inych starosti s dutinami,ktore nikto nevie vyriesit a volakedy ma to vytacalo,uz sa nadtym len pousmejem.jasne,ze ked pridem do novej prace a suskaju si o mne,zamrzi ma,ale o den,dva sa dam do poriadku.

zabinka8660
autor
4. jan 2016

@juli268
@marca12
Ďakujem vám veľmi pekne žienky, že ste sa ozvali na túto tému. No ja chodím pravidelne na kontroly na krčné, a keď sa ho opýtam tak vraví , že je to v poriadku a jemu sa nezdá ten prízvuk taký. Beriem aj avamys sprej . Ale inak nič. Mala som vybraté mandle, a operovanú prepážku.

evinqua
4. jan 2016

@zabinka8660 mozno by si mala navstivit logopeda-mas uz zautomatizovany taky sposob rozpravania a trebalo by sa naucit hovorit novym sposobom

zabinka8660
autor
4. jan 2016

@evinqua A viete, že som aj nad tým rozmýšľala. Myslíte , že by ma mal poslať môj krčný doktor ku ktorému chodím ?

evinqua
4. jan 2016

@zabinka8660 napriklad.je potrebny vymenny listok,ale existuju aj sukromne logopedie na priamu platbu a tam mozno aj bez odporucania

zabinka8660
autor
4. jan 2016

@evinqua Ďakujem za odpoveď. Pekný večer prajem

marca12
5. jan 2016

@zabinka8660 ja uvazujem nad logopedom,myslim,ze na tom by som mala popracovat a logoped mi ukaze spravne techniky hlasu a intonacie.skus este to,mozno pomoze

zabinka8660
autor
11. jan 2016

Ahojte žienky, chcem len povedať, že som sa dneska objednala na logopédiu, idem 27.01.- tak mi držte palce. a som sama zvedavá. i ked Dr, cez telefon povedala, že to mám jemného charakteru.

juli268
11. jan 2016

tak to aj ja budem musiet z malou zbehnut

zabinka8660
autor
11. jan 2016

ano radšej , treba odporúčanie od obvodného
radšej teraz riešiť ako v dospelosti ako ja