Pisem anonymne, lebo v poslednej dobe (asi 4 mesiace) sa velmi lahko rozplacem,
niesom depresivna, smejem sa, tesim sa zo zivota
ale deje sa to ked pozeram spravy alebo pocujem o nestastiach alebo smutnych pribehoch.
Napriklad o tej mamicke co isla pod vlak s chorym dietatom, ked isli v tv ti teroristi nemohla som sa na nich ani pozriet lebo som okamzite plakala,
Uz som si povedala ze nebudem pozeravat krimi na jojke o 19.00, viem ze tie reportaze o nehodach maju byt aj aby ludia boli ostraziti na cestach ale je to hrozne aj vcera mamicka a mesacne babo, je to strasne, akcia s nazvom Dno co teraz chytili toho hajzla - to mam slzy v ociach aj teraz ked si na to len spomeniem, ako mozu byt niektori ludia ciste zlo.
Viem ze kazdeho taketo spravy zasiahnu,
mne zostane tak zle ze sa bojim ze dostanem tetanicky zachvat, musim ist z do kuchyne aby ma moje dieta nevidelo plakat.
A naco to pozeras? Presne preto haky obsah tvoria, aby hrali na city a sok.
Televízne správy sú také, že v úvode Ti poprajú príjemný večer a potom Ti povedia 10 vecí, pre ktoré ho príjemný mať nebudeš.
Nesleduj to. Ja doma komerčné vysielanie nesledujem, max netflix a také, kde si pustím, čo chcem. Skutočne dôležité info sa dostane na sociálne siete v krátkej dobe a je doslova všade, tak sa nebojím, že by mi niečo ušlo. Prípadne spavodajský portál- najčítanejšie a hneď som v obraze, ak treba.
Ahoj, televizne spravy som posledny krat videla, ked sa narodil syn. V ten den hlasili, ze v Parizskom metre buchla bomba... Mala som tazky porod, rozdychavali ma a ked som uz bola ako tak pri zmysloch, zapla som telku na izbe na odreagovanie a bum, toto....revala som ako mala a viac som Tv spravy nezapla. Nepozerame komercnu Tv od vtedy a uz mi ani nechyba...je to 8 rokov 😉
@dankabetka Ja keď som po pôrode zapla telku aby som zrelaxovala, všade boli správy o tom, ze nasli zavraždeného Kuciaka. Takže ti úplne rozumiem.
spravy nepozeram, skor citam noviny (dennikn, sme, aktuality), ale vyberam si, ake temy otvorim. v ziadnom pripade necitam "krimi" a podobne rubriky o ludskych nestastiach a vlastne bulvar radsej vobec. a uplne ti rozumiem, odkedy mam dieta, robi mi to este horsie ako predtym.
Správy nepozerám. Ani nepamätám, kedy som ich naposledy videla. Tiež som citlivá povaha, mám úzkosti, čiže sa im vyhýbam. Hlavne krimi novín. U nás sa každý večer pozerajú správy, takže medzi 19:00-19:30 do obývačky nevojdem.
Áno aj mne bolo z tých krimi správ aj normálnych priam nevoľno. Preto ich už nesledujem a cítim sa oveľa lepšie. Vyskúšaj to aj ty. 😉
Tiež som prestala pozerať noviny a sústredím sa na pozitívne veci .
Keď sa necháš kŕmiť odpadom,tak aj dopadnes.
Netreba tieto krimi správy pozerať, ja už dlhšie pozerám začiatok TV novín o všeobecnom dianí a takéto nepozerám. Neviem prečo aj dávajú po správach často tie Vraždy v nejakom meste a v takom sledovanom čase. Iba, čo ľuďom dvíhajú tlak. A ešte si k tomu prečítať Denník N o ľudoch ouciach, vlkoch, sviniach atď. , tak to by som mala zbytočne pokazený deň.
@miggy úplne rozumiem ja som porodila v tom istom období akurát že ja som si telku nezapla a dozvedela som sa až po troch dňoch že to u nás vyzerá na štátny prevrat a aký obrovský prípad z toho narástol
Ja nesledujem správy vôbec. Som citlivá povaha. Ak je niečo dôležité, dozviem sa to napr. z rádia z 5 minútových správ.
Ak vieš, že ti to škodí, prečo to robíš? To je asi to, že ten mozog si navykol, že? Taká závislosť ?