Rozmazané videnie na 1 oko

ewcurik
17. dec 2024

Ahojte, hľadám či niekto nemal podobný problém. Už rok mávam dni kedy vidím úplne rozmazane na 1 oko. Mala som už vyšetrenie u očného aj MR kde mi nič nenašli. Pár ani pred tým nez sa mi to prejavilo ma dcera pichla do oka, ale myslím že to s tým nemá súvis. Keď mávam dni keď vidím rozmazane tak ma zvykne aj hlava pobolievať.

deti95060810
17. dec 2024

očný tlak máš OK?

lonely66
17. dec 2024

@ewcurik MR si mala mozgu? mimochodom, mne sa rozmazával zrak striedavo, viac na ľavé oko, než na pravé. keďže matka celý život trpela na zrážanlivosť krvi, dokonca si prešla párkrát trombózou, trvala som na vyšetrení na hematológii. dostala som sa do Martina, kde mi urobili odbery a zistili vyššiu zrážanlivosť krvi. 6 rokov na to beriem lieky a zahmlievanie mi takmer zázračne zmizlo. objaví sa, keď lieky vysadím na 1-2 týždne (napríklad pred zákrokom, trhaním zubu apod.) a opäť po nasadení do pár dní zmizne. tak pozor, aby nešlo o mini-pidi krvné zrazeninky...

jakubrianka
17. dec 2024

@lonely66 sy lepivých doštičiek?

nika23t
17. dec 2024

@ewcurik celý deň to takto máš? pokiaľ napr to trvá len nejaky čas, môže ísť o očnú migrénu, alebo migréna s aurou.

ewcurik
autor
17. dec 2024

@nika23t práveže to mám cely deň

ewcurik
autor
17. dec 2024

@deti95060810 u očnej som mala všetko v poriadku preto ma poslala k neurologovi kde tiež všetko Ok

ewcurik
autor
17. dec 2024

@lonely66 MR som mala pretože neurológ vyslovil podozrenie na Sklerozu multiplex, to sa vylúčilo, teda keď som bola na tom MR tam by našli hneď niečo? nesledujú tam iba konkrétnu vec keď do papierov mi napísal podozrenie na SM? Bola som aj na hematologi pretože som bola tehotná

taktotedanie
17. dec 2024

@ewcurik vysetroval ti neurolog aj ultrazvuk magistralnych ciev?

ewcurik
autor
18. dec 2024

@taktotedanie to nie, poslal má len na MR

taktotedanie
18. dec 2024

@ewcurik riesila by som este ten ultrazvuk

kittykat22
18. dec 2024

@ewcurik z MR ale nemusi byt vidiet skleroza multiplex, to je vidiet z lumbalnej punkcie 😕 Su tam SM pasy. Davali ti niekedy kortikosteroidne infuzie? Na tych je pekne vidiet, ze ked ta napichnu, tak by to malo povolit. Kontrolovali ti na MR aj ocne nervy? Alebo iba mozog?

ewcurik
autor
18. dec 2024

@kittykat22 iba mozog a krčnú chrbticu

taktotedanie
18. dec 2024

@kittykat22 znamky sklerozy vidno aj na MRI,
Ak je mozog a miecha cista potom sa nejedla o sklerozu , co vsak nevylucuje ine demyelinizacne ochorenia

lonely66
18. dec 2024
jakubrianka
18. dec 2024

@lonely66 poznám podobný prípad a klinický obraz pri danej diagnóze.

lonely66
18. dec 2024

@jakubrianka pravdupovediac, mne niektorí lekári tvrdili (mimo hematológie), že to nemôže byť z toho, ale mám to potvrdené, vyskúšané sama na sebe. keď vynechávam lieky na riedenie krvi /z nejakých dôvodov/, ale dlhodobo, napríklad 10-14 dní, tak sa mi rozmazané videnie vracia. akonáhle beriem tú svoju dávku, čiže 500 za týždeň, tak sa mi to upraví a len ojedinele, naozaj veľmi máličko, mi "prebleskne" hmla okom. ale predtým som mala rozmazané videnie. ale také, že niekedy pol hodiny v kuse. inokedy pár minút, nič, znova pár minút, nič... ale väčšinou šlo o dlhšie obdobie a jedno oko. potom bolo pár dní-týždňov dobre a znovu. ojedinele sa mi to stávalo aj na opačné oko... teraz, až na výnimky, pár rokov nič. predtým asi rok-dva každú chvíľu...
manželovi toto zistili až potom, čo dostal trombózu oka. jemu to však prišlo z ničoho nič. nemával rozmazané videnie, ale dostal trombózu oka a potom mu prišli na SLD.
takže ako píšeš, asi nebudeme jediní...