Rozhýbanie ramena pod narkózou

dadicaka
20. okt 2020

Idem si po radu caka ma rozhybanie ľavého ramena pod narkozou robili to tu niekomu pomáha to alebo nie a ešte po narkóze mám ísť rovno domov môžem odísť sama alebo niekto musí po mňa prísť ďakujem za odpoveď

miskakyska
20. okt 2020

podstupila som operaciu zmrznuzeho ramena,ktora končila tymto rozhybaním ...priprav sa na veľké bolesti na ktore nezaberaju ani lieky od bolesti...mala som aj veľku modrinu..
..po narkoze Ta ani samu nepustia..držím palce

psotka
20. okt 2020

ja mám takisto diagnozu "zmrznuté rameno " a nešla som na rozhýbanie ramena pod narkozou ... dala som sa rozhýbať fyzioterapeutkou a pomohlo mi to ... ukázala mi cviky, ktoré teraz praktizujem aj doma a dlhšie normálne fungujem ... sem tam sa mi to rameno ozve a treba cvičit, ale základ je naučiť sa s tým žiť lebo to už zostane - to mi povedal aj ortoped ... ale bolesti už nemám žiadne .

miskakyska
20. okt 2020

@psotka pravdepodobne si zmrznute rameno asi nemala,ked Ti ho rozcvičila fyzioterapeutka 🙂
v zmrznutom ramene sa Tvorí tekutina,ktoru treba vyčistiť,tak mi to bolo vysvetlené...teraz po roku si ani nespomeniem,..operacia bola posledna možnosť,ktorej som sa nevyhla,lebo ruku som odlepila od tela maximálne centimeter..rehabky 0bodov..

dadicaka
autor
21. okt 2020

@miskakyska ďakujem pekne za odpoveď ja som zabudla ortopedovi aj povedať ze som tam mala 2 razy zlomenú klucnu kosť mam to síce zrastene ale pri tom rozhybani sa mi to môže nanovo zlomiť začínam sa obávať ze po tej operácii mi bude ešte horšie ja chcem ísť konečne do roboty

miskakyska
21. okt 2020

@dadicaka držím palce,nech všetko dobre dopadne,človeku tá jedna ruka chyba...uvedomi si to,až vtedy,ked ju potrebuje a je mu na prd ,nehne s ňou...

psotka
22. okt 2020

@miskakyska určite mala ... ležala som s tým v nemocnici 2 dni a na infúziách , rengeny som absolvovala aj 5-krát sbez záťaže , aj so záťažou všetky uhly pohľadov... a sám primár ortopedického odd. mi povedal že syndrom zmrznutého ramena a najprv skúsiťme rehabilitácie,,, v prípade ak to nepojde rozhýbať, tak sa to rieši pod narkozou násilnou formou a bolestivo ...ale mne sa to podarilo v spolupráci s fyzio cvikmi a nebolo to príjemne ale dosť bolestivé , ale išla som aj cez slzy ...vedela som do čoho idem a nemám čo stratiť - takže moja skúsenosť ... ale takisto ma informoval, že to postihuje väčšinou ženy a prechádza to aj do druhej ruky .

psotka
22. okt 2020

a ruku som vzadu ani nedvihla ... vzadu som si nezapla ani podprsenku a podpazušie si oholiť nemožné ...teraz fungujem v pohode, akurát sa to občas ozve a treba cvičit ..

dadicaka
autor
23. okt 2020

@miskakyska ďakujem za odpoveď veď to ja nevladzem uz ani zemiaky oskrabat začne to príšerne bolieť a tŕpnuť prsty dúfam ze potom ňou pohnem

matej1992
5. okt 2024

@psotka Ahoj prosim ta kde si chodila na rehabilitácie? Vieš dať dobrý tip? Ďakujem,