Rozhýbanie lakťa pod narkózou

28. okt 2023

Ahojte, absolvovali ste to niekto?
10.9. som mala uraz, vyklbeny laket, dlahu som mala 3 týždne od 3.10. som začínala postupne zaťažovať, mala som doma fyzioterapeuta, chodim na rehabilitácie ale nevidím veľké pokroky, ruka smerom dole to je akoby som išla proti stene, stuhnute na kameň keď idem smerom hore je to šialená bolest.. fyzioterapeutka mi povedala že sa budeme snažiť zo všetkých sil dať to dokopy ale v krajnom prípade sa pristupuje aj k takémuto riešeniu

rooskoliv
28. okt 2023

To rozhýbeš. Ja som mal sadru aj 8 týždňov a rozhýbal som to. Alebo som po operácii nemohol stúpiť na nohu 3 mesiace a teraz v pohode chodím. Treba cvičiť každý deň

cecilia29
28. okt 2023

@rooskoliv skocim do debaty ,rozhýbať si to úplne?

cecilia29
28. okt 2023

Autorka ja som mala sadru dlho - 2 mesiace a potom este mesiac ortezu ...a mam 2 sruby v lakti. Na vystretie mam deficit 20 stupňov. A ohnutie - prstami sa dotknem pleca. Na jupelju liečbu nemôžem kvôli deťom. Vystretie v narkóze mi nikto nenavrhol,

slovakboy
28. okt 2023

To je čo za hlúposť - rozhýbať v narkoze. A čo potom? To je ešte veľmi čerstvé. S tými cvičeniami to nepreháňaj. Maximálne 5 minút doobeda a 5 minút poobede. Pár cvikov - do 10 viac nie. Musí sa to zahojiť až potom môžeš zaťažovať. Lekári aj fyzioterapeuti veľmi tlačia rýchlo rýchlo. Ja mám s tým zle skúsenosti. Najlepšie mi pomohlo prestať cvičiť a začať zaťažovať len do bolesti nie viac. Žiadna veľká bolesť. Len si to zhorsis a dostaneš nešpecifický zápal svaly atrofujú a znovu ideš od začiatku. Ja som sa takto zničil len tým že som desať opakovaní urobil so záťažou. O dva dni mi noha visela ako handra a bolelo to tak že som musel brat lieky od bolesti. Potom mi trvalo mesiac kým som sa znovu mohol venovať rehabilitácii. Urobil som teda cviky bez záťaže ale 100 opakovaní. Ešte horšie. A další mesiac a pol na lôžku. A keď som prestal cvičiť ale začal som hýbať nohou raz rano raz o hodinu a potom znovu o dve hodiny a tak až do večera, vtedy sa to začalo zlepsovat. Mal som síce horší úraz ako ty ale princíp je rovnaký. Lekár na liečení mi povedal, že hojacie procesy trvajú pri takom zranení rok. Pri tvojom možno tri mesiace. Buď trpezlivá.

mamina7070
29. okt 2023

syn al dlahu sadru dva a pol mesiaca operacia lakta na ruke po uraze na tramposkě

po poslednej operacii ked vybrali droty mu ostala ruka v pravom uhle a nevedel s nou vo e tri tyzdne rehabiek a oˇo to ok len treba najprv do vody do bubliniek a az potom rozcvicovat pod vodou to slo lepsie plus som nakupila tie lopticky a denne niekolko krat pravidelne cvicit (najprv uvolnit vo vode

rooskoliv
29. okt 2023

@cecilia29
Skoro úplne. Chyba mi menej ako 10 stupňov. Mal som koleno, členok, bedro.....

cecilia29
29. okt 2023

@slovakboy robí sa to. Ja som teda počula najmä o kolenách kde je to potrebné vystriet

cecilia29
29. okt 2023

@rooskoliv mal si aj lakeť?

rooskoliv
29. okt 2023

@cecilia29
Lakeť som nemal. Ale dám ti príklad môjho kolena. Keď som začal s rehab, vedel som ho ohnúť 2°. 3 mesiace som cvičil rehab každý deň hodinu. Po troch mesiacoch mi chýbalo cca 15°, čo ťa v bežnom živote nijak neovplyvňuje. Teraz mi chýba určite menej ako 10°.

Takže som presvedčený, že aj lakeť sa dá rozcvičiť

cecilia29
29. okt 2023

@rooskoliv lakeť je iné. Ten je problematický skor zaruhne. Aspoň tak mi dr povedali.

lapersefona
29. okt 2023

@mamina7070 mohli by ste mi yo popísať bližšie to s tou vodou? Kúpele vo vani?

mamina7070
29. okt 2023

@lapersefona na rehabkach mali taku malu virivku doma sme pouzivali taku vanicku na nohy kde bola tepla voda bublalo to a davali tam olejcek do vody magneziovy (to sme aj potierali ruku
a potom take lopticky stisal v ruke a taku palicku musel zvierat

lapersefona
29. okt 2023

@mamina7070 ďakujem pekne ako dlho trvalo kým sa to rozhýbať?

mamina7070
29. okt 2023

tak tri tyzdne nez sa to rozhybalo uz nas chceli poslat na hospitalizaciu na fyziooddelenie