Rozhýbaná psychika - boj medzi radosťou a smútkom

9. apr 2024

Dlhšiu dobu mi robi problem psychika. Zažívam fázy úzkosti, beznádeje a zármutku, ktoré trvajú približne 1-2 týždne, a vystriedajú sa s týždňom potešenia a šťastia. V týchto časoch si všímam veľké rozdiely vo svojom myslení (sústredenosť/zamračená myseľ), sebahodnotení (rovnosť/menejcennosť), komunikácii (bezproblemova/problem s vyjadrovanim, neschopnost rychlej odpovede), sebavedomí (vysoké/nízke), energetickom vyžarovaní (s minimálnym úsilím po celý deň/unavene po celý deň), spolupatričnosti (pocit, že som v kontakte so všetkými/pocit odmietnutia, odlišnosti), hygieny (precízna starostlivosť/občasné zanedbávanie)... Okrem toho mi mizne záujem o moje koníčky - nič ma nezaujíma, stávam sa neustále paranoidným - mám pocit, že ma niekto sleduje, aj keď som sám v izbe a mám zatiahnuté závesy; pocity samoty a prázdnoty sa stávajú rutinou. Prežíva niekto podobné pocity? Čo by to mohlo byť?

jeanne14
9. apr 2024

Prežívam veľmi podobné pocity, ja príčinu viem. Bol to nadmerný stres, časté hádky, a riešila som toho extrémne veľa, až ma to zlomilo. Poviem to tak ľudovo, bola som príliš dlho silná.

autor
9. apr 2024

@jeanne14 zdá sa, že moje problémy nemajú žiadne opodstatnenie... stres sice mám, kedže som vysokoškolák, no nie je to nič čo by sa nedalo zvládnuť, taktiež si neprechádzam nejakými rodinnými či inými problémami...proste sa len cítim veľmi zle alebo veľmi dobre

januska12323
9. apr 2024

Potrebuješ odborníka a nie laikov na MK.

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
9. apr 2024

@taynee je pri tejto poruche typicka aj paranoja ? alebo ide o dalsi problem ? 🤔

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
9. apr 2024

@taynee mal som obdobia kedy som mal kazdy vecer sluchove halucinacie, ako nezrozumitelne sepkanie ktore sa zacinalo tichym tonom a prechadzalo to do hlasnej reci az vykrikov, no vzdy som to pripisoval spankovej paralyze