Rozhodla som sa prestať fajčiť

28. aug 2022

Ahojte rozhodla som sa prestať fajčiť. Dnes je to už celý druhý deň bez cigarety. Je to však veľmi ťažké. Sama na sebe pozorujem brutálnu nervozitu. Jem veľa veľa veľa. A bojím sa že podľahnem. Ale ten pocit že som ušetrila už 12€ je fajn. Ťažké je to aj v tom že muž fajčí mama fajčí a vlastne všetci naokolo fajčia. Nikto ma nepodporí a všetci si myslia že to aj tak nezvládnem. No povedala som si že už len kvôli ich rečiam to zvládnem a nepodlahnem. Ako ste to dokázali vy ? Fajčím od 15 a aktivne cca od 17 krabička denne mám 30 rokov.

klarissa25
28. aug 2022

Nemôžeš si hovoriť že to zvládneš kvôli rečiam. Musíš to v prvom rade chcieť ty, a musi ti byť jedno čo ti kto hovorí....netvrdím že je to ľahké, ale ako píšem musíš to mať "upratané" v hlavne ty

queen_mary
28. aug 2022

Podla mna ak si dala uz 2 dni tak je to mega. Davaj si kratke ciele. Napr teraz si daj ze do 1.9. A ver tomu, ze kazdy den bude uz len a len lahsi 🙂

dzulli1980
28. aug 2022

To rozhodnutie musí byť v Tvojej hlave, pevné, nezvratné ... na názore okolia nezáleží ... Ty sama musíš chcieť ... dva dni je nič ... som dlhoročná fajčiarka, ja už sa ani nepokúšam prestať, viem, že by som to nedala, skúšala som, vydržala som týždeň, mesiac, pribrala som 5, 10 kg, prišli problémy, opäť som sa k tomu vrátila ... pokiaľ nie si pevne rozhodnutá prestať, nerob to.

11mirka22
28. aug 2022

Obdivujem ťa, vydrž, tiež by som veľmi chcela prestať.

autor
28. aug 2022

@dzulli1980 pevné rozhodnutie nebude podľa mňa nikdy. Ako sa dá pevne rozhodnúť ? To nieje ako keď ideš kúpiť mlieko do obchodu a kúpiš naozaj len mlieko. Vždy môže prísť situácia kedy podlhnes. Áno dva dni sú nič. Keď sami narodilo dieťa vydržala som pol roka. Lenže som nebola tak nastavená ako teraz proste urobila som to len kvôli kojeniu pretože pri prvom dieťati mi mlieko odišlo hneď ako som si zapálila. A keďže som po polroku sama od seba strácala mlieko tak som si zapálila . Teraz je to o inom. Dlho som sa odhodlavala a vravela si po večeroch že je to hlavne finančne náročné a že ukracujem svoje deti a také typické výčitky. A áno už len kvôli ľuďom čo si z toho robia srandu tak si nezapalim aani keby ma má rozdrapit. A dokážem im že som to zvládla. A budem hrdá sama na seba. Ja len chcem vedieť že po akom čase to už bude pre mňa samozrejmosť že nefajčím ?

autor
28. aug 2022

@11mirka22 pod do toho somnou 😉

lenuska9999
28. aug 2022

Normálne som dmto zvládla tak, že som prestala zo dňa na deň. Prvý deň bez cigarety som strávila u babky na samote na dedine, kde má obchod sakra ďaleko cez terén, takže by sa mi do obchodu kúpiť cigarety nechcelo ísť ani keby som chcela 😀 inak otcova sesternica si naschval predomnou zapálila s vyskerenym ksichtom skodoradostnym, lebo si myslela, že podlahnem. Ale povedala som si , že moja vola je väčšia ako skodoradost a hlúposť takýchto ľudí...inak nasla som si stále nejakú aktivitu, aby som nemusela na to myslieť. Dosť aktívne som chodila so svojím vtedy dvojročnym synom na rôznu turistiku, na hrady, kyslikove cesty atď.. už je to rok a pol co nefajcim. Držím palce

autor
28. aug 2022

@lenuska9999 a považuješ sa už teraz tak že by si si už naozaj nezapalila alebo ešte sem tam máš pomyslenie na cigaretu ?

autor
28. aug 2022

Napríklad poznám veľa takých ľudí čo fajčia len príležitostne. Že napr idú na párty kúpia si balík cigariet. Vyfajcia ten balík a koniec na druhý deň nefajcia vôbec.

kittykat22
28. aug 2022

prvych par dni je najhorsich. Potom ta to prejde.

lenuska9999
28. aug 2022

Nezapalila by som si už

noami12
28. aug 2022

Vydrž!!! 🙂 moja mamina prestala fajčiť pred cca 2,5 mesiacom, pracuje ako čašníčka kde sa fajčí stále, myslela som si ze to nedá, že si aj tak v práci zapáli ale teda prekvapila je tomu už 2,5 mesiaca co si povedala že nebude a odvtedy nefajčí a môj otec tiež fajčí, k nám keď prídu na návštevu tiež všetci sme fajčiari ale ona normálne pri nás sedí a nič 😀
Moc ju obdivujem ja nemám takú pevnú vôľu

nikuska0605
28. aug 2022

Začala som fajčiť , keď som mala 16 rokov.Niekedy mi nevystacila ani 1 krabička na deň.Vždy som si vravela,že prestanem fajčiť , až budem čakať bábo a aj som to dodržala.Už je to 10 rokov ,čo nefajčím a som rada, že som tomu viac nepodľahla.

elizabet173
29. aug 2022

tlieskam ti, aj keď viem, že dva dni ešte nič neznamenajú, môj kamarát prestal fajčiť zo dňa na deň a rok mal na cigarety chuť. Ale odolal a potom mu naopak cigaretový dym začal neuveriteľne smrdieť. On veľa nejedol, ale v ústach mal takmer stále žuvačku, alebo cukrík, to mu pomáhalo. Na viditeľné miesto, napr. na chladničku si vycap sumu, ktorú si od tých 17 rokov prefajčila, kľudne aj s obrázkom toho, čo si si mohla za tie peniaze kúpiť. Daj si tam aj foto ženy okolo 50, ktorá 30 rokov fajčila a ženy, ktorá je nefajčiarka. Na pleti to veľmi poznať. Držím ti palce, aby si všetkým naokolo, ale najmä sama sebe dokázala, že to dáš, že si už nezapáliš ❤

gigie24
29. aug 2022

Drzim pace ✊. Po 2 tyzdnoch sa budes citit ovela lepsie, dokonca zdravsie. Skus nemysliet na to, ze nemozes fajcit, ale predstavuj si ako krasne sa cistia tvoje pluca budes krasna vonava 😊

catalin
29. aug 2022

Vydrž, nezacni. To zvládneš. Si skvelá. Ja som prestala pred 5 mesiacmi, a už by som nechcela. Fajčila som 20 rokov s menšími prestávkami. Len si hovor čo získavas, zdravšie telo, tucnejsiu peňaženku. Aj okolo mňa ľudia fajčia ale vôbec ma to netrápi. Len sa už teraz na nich smejem akí sú závislí. Milujem ten pocit pokoja, bez paniky, že nemám cigy a ani kde kúpiť.

kormino
29. aug 2022

Fajčila som 18 rokov krabičku denne.Teraz už 14 rokov nefajčím.Prestala som zo dňa na deň,čakala som,že to bude horšie.Odvtedy som si nezapalila,držím palce 😍

nwnw
29. aug 2022

Prestala som v tehotenstve, lebo som sa bala potratu. Po porode asi rok som si dalapar krat a vies co bol dovod uplne nefajcit. Konecne mi nesmrdeli veci.

mpg
29. aug 2022

Poznala som niekoľko ľudí, čo prestali fajčiť a boli veľmi spokojní, že to dokázali, je to dobrá vec. A poznám dve susedy, ktoré neprestali a v staršom veku im pleť vyzerá oveľa horšie, ako keby nefajčili. Treba mať silnú vôľu a niečím si to nahradiť.

evica17
29. aug 2022

Držím palce, verím že to dáš,keď si odhodlaná. Peniažky navyše s a určite teraz zídu, a fajčenie je ako vyhadzovať ich do vzduchu doslova.
Ocino dva týždne musel prekonavat a už nefajčím polroka. Predtým nevydržal nie deň bez.

gondyo
29. aug 2022

Držím palce...nastav sa,že to dáš..

marianeta
29. aug 2022

Aj ja by som s tým chcela seknut raz a navždy, ale som na to prislaba 😕.. Ja si neviem hlavne rána predstaviť bez cigy.. Mňa by museli vyviezť niekde kde nieje v dosahu aspoň 20km žiaden obchod a nechať má tam bez auta 😀..

autor
1. sep 2022

Tak idem sa pochváliť. Ubehol týždeň. Ťažký dlhý týždeň bez cigarety. Nervy veľké !!!! Ale nezapalila som si ANI SI NEZAPALIM !!! ... Je to vážne oslobodzujúci pocit a som sama na seba hrdá... Cca 2 krát za deň má chytí abstak ... Pritom muž fajčí čiže cigarety sú doma ale NIE ... Radšej si nalejem čistú vodu a pomaličky slamkou pijem ... Týmto si to ako keby nahrádzam .... Ženy muži ide to .... Poďte do toho !!!

martinmmartin
13. sep 2022

Vyborne, len tak dalej. Si z najhorsieho vonku. Teraz ale musis davat bacha ze co ti nahradi cigu a jej efekt ked ti bude manzel liest na nervy, matka ta vytoci, dieta zacne mlatit panvicami a pes sa ti vykadi do stredu obyvacky vsetko naraz......takato situacia moze prist a ty musis mat nastroje ako to zvladnut lebo vtedy je velke nebezpecenstvo ze sa zlomis a zapalis si" na ukludnenie" a za odmenu atd....ake mas svoje osobne odmeny cim to nahradzas?

essinna1
29. dec 2022

Ako vám to ide ? Tiež chcem s tým skoncovať

luciacyprichova6
6. feb 2024

@martinmmartin ahoj aj si prestala fajčiť podarilo sa ti to?