Rozhádzané hormóny a liečba antikoncepciou

danusskaaa
10. sep 2018

Po druhom pôrode to mám z hormónmi ako na hojdačke z čoho plynú aj zdravotné problémy. Veľmi nepravidelná MS následne bolestivá ovulácia (užívala som alchimilkový čas - nepomohlo), problém s trávením - aj napriek vláknine a zdravej strave , akné - liečba nezaberá a tak mi bolo odporučené, aby som si dala vypracovať hormonálny profil + dala nasadiť antikoncepciu. Pár rokov dozadu som ju brala, ale už ba som nechcela.... avšak zase na druhej strane potrebujem sa dať do poriadku. hlavne to akné, lebo zle vyzerá, ale hlavne vyrážky sa zapaľujú tak že mooooooc bolia. žiadne krémiky či "čarovné" nápoje a prírodné lieky už nechcem skúšať, lebo som toho mala až až. dokonca som mal aj ATB, ktoré časom akoby prestali účinkovať :( Ísť na pár mesiacov do antiky, alebo existuje niečo účinné na hormóny?

titla
10. sep 2018

Pokiaľ viem iná forma "liečby" ako podávanie umelých hormónov neexistuje. Ale v podstate HAK alebo iná hormonálna liečba problém nevyrieši, len ho potlačí, zmierni príznaky ale po vysadení umelých hormónov sa problém zvyčajne skôr či neskôr vráti. Ty si musíš ujasniť či Ti vedľajšie účinky hormonálnej liečby stoja za jej prínosy.

zuzugal
28. máj 2019

P pôrodu a presne to co ty, ovulacia hroznaaa, vkuse spinenie, pocas ovulacie sa mi aj stalo ze som dostala ako keby menzes...Uzivala som duphaston, po vysadeni je to späť, plus hrozna pleť po ňom. .dala mi antikoncepciu AIDEE vcera ale vaham....

danusskaaa
autor
29. máj 2019

@zuzugal ahoj, takže ja som brala antiku 3 mesiace s prestávkami na menzes (tak ako sa ma) a potom 3 mesiace vkuse. Vysadila som pred 2 mesiacmi a super. Hormóny boli ukážkové, menzes už normálny a aj ovulka menej boli ako doteraz. Pleť sa zlepšila ale pripisujem to solarku, kde mi odporučili stroj ktorý prispel tomu, aby sa vyrážky vysusili a zmyzli. Nemám žiadnu a aj keď sa nejaká urobí tak len taká povrchova, žiadne boľavé hrbole ako som mala. Bala som sa,že po vyradení antiky bude všetko spať, nie je. Brala som na podporu ešte železo, ale už ani to neberiem a je dobre. Chvalabohu. Bohužiaľ po niektorých vyhrážkach mi ostali jazvy- chodím na také zbrusenie kože, lebo 2 mi fakt moooooc vidno 😖

zuzugal
29. máj 2019

@danusskaaa fiha a to je ake solarko? Wau...aj ja chodím zbrusovat pokozku, je to lepšie, plus mezoterapiu mam o chvilu 2sedenie..no 3podkozne mi ostali na brade ktoré sice moc nevidieť ale citim ich na dotyk takze musia byt riadne hlboko...tak skusim tu antiku teda, aspoň kratkodobo..
A tie 3m co si brala vkuse-znamena teda ze si bola bez menzesu ano?. To ti takto dr odporucila ak smiem vediet? Ďakujem za odpoved aj ked to je uz stara tema 🙂))

danusskaaa
autor
29. máj 2019

Solarko bolo hybridne kde sa dá nastaviť slabšie opaľovanie a také "sprchy" čiže nie som nijako extra specena ale pleť je pekna. Antiku mi tak kázal brať dr. prvé 3 mesiace ako skúška, či nebude telu vadiť a potom vkuse na extra dávku hormónov. Brala som tabletky Vreya.