Rozchod panvy

evastone
28. okt 2014

Chcem sa spytat, ci mate niektora skusenost s rozchodom panvy a ci Vas nechali rodit spontanne alebo cisarskym rezom...tazkosti a bolesti lonovej kosti mi zacali v 38. tyzdni tehotenstva a rychlo sa to dostalo do stadia, ze som nebola schopna samostatne chodit ani vstat a tesne pred pôrodom sa mi od bolesti ciastocne ulavilo, ale skutocne problemy nastali az po porode, a to som si povodne myslela, ze to nemoze byt uz horsie. Ako prvorodicka som nevedela co mi je a gynekolog mi este pred pôrodom povedal, ze je vsetko v poriadku a telo sa pripravuje na porod a ze to musi byt uvolnene ako "rozhegana stolicka"...v porodnici v TN ma nechali rodit spontanne, aj napriek tomu, ze som vravela, ze ma boli lonova kost a picha v chrbte, bolo to ako hrach na stenu hadzat....az ked bolo po vsetkom, tak ma stiahli stahovacim pasom, dali lieky od bolesti a ze ked ma to bude boliet aj po dvoch tyzdnoch, ze mam ist ku gynekologovi. Zdravotne sestry, nie doktor, mi povedali, ze je to rozchod panvy a vec bola vybavena. Nakoniec som skoncila v nemocnici TN na neurologii a neskor na rehabilitacnom odd. v Nemocnici v NM...s velkymi bolestami a slzami som sa postupne dostavala z postele na vozik, z vozika na choditko a momentalne sa pohybujem za pomoci barly a trva to uz 3 mesiace...nakoniec ked bolo po funuse mi zistili, ze sa nejedna len o rozchod panvy, ale ze mam poskodenu chrbticu v dosledku porodu, vyskocena platnicka a panva vychylena zo svojej osi...som z toho nestastna, nemozem si pokocikovat svoje dieta ani sa on postarat, ako by si zasluzilo...dopadla som tak, ze sa stara o nase babatko ako aj o mna moj manzel...

prosim Vas napiste mi, som prvorodicka, nevedela som co mi je, doverovala som lekarom a zle som dopadla.... ☹

katarinamarkova
28. okt 2014

@evastone a pred porodom, otehotnenim si nemavala problemy s chrbticou?
lebo ano je uplne normalne, ze tesne pred porodm sa vsetky kosti roztahuju, bolia, tlacia....beha, lezi, sedi sa ,,uzasne,,po porode par dni rovnako...
z toho co citam mi ale vychadza, ze tvoj zakladny problem nie je panva a porod ale chrbtica...na zaklade ktorej mas tieto problemy, a zrejme aj vychylenu panvu,kedze ona tu panvu drzi...ci?

lijenka
28. okt 2014

no ja som mala tiez niečo podobné po porode, bolest mi išla až do klbov a nevedela som ani poriadne chodit ani ležať a sediet.neskutočná bolesť to bola.ja som to neriešila s lekármi ale s masérom.ten ma riadno ponaprával, všetko pozasúval a od vtedy mám pokoj.vraj to máva vela žien po pôrode a treba to dat na pôvodné miesto.ale upozorňujem ťa nechod za niekym kto má "3 mesačný"kurz ale za nieky kto s tým riadnu prax aby ti ešte viac neublížil

meluela
28. okt 2014

@evastone ahoj, asi si mala fakt smolu .. mne sa tiez rozchadzala ale v stranach ako su bedrove klby, ledva som chodila, pred porodom lepsie a po porode prve dni zasa horsie, ale potom ako sa zmenili hormony tak sa to spravilo. rodila som normalne aj ked kvoli vraj uzkej panve a velkemu dietatu mi hrozila sekcia.
takze tiez si myslim ze si mala este nejaky iny skryty problem s chrbticou ... hoci mohli na to lekari kuknut skor a nie az v takom stadiu ...
je mi luto ake mas tazkosti, zelam skore uzdravenie!

nutrimas
28. okt 2014

@evastone Mrzi nas, co sa Vam prihodilo a ze to lekari vcas nepodchytili :/
Nestracajte vsak nadej, na zmiernenie Vasich tazkosti je vhodne rehabilitacne cvicenie SM system, ktr. pomoze opät vytvorit svalovy korzet, ktr. spevni lonovu aj driekovu cast, dokonca po pravidelnom cviceni sa odstrani aj hernia disku - vysunuta platnicka.
SM system je subor 12 zakladnych cvikov, ktr. naoko vyzeraju velmi jednoducho, no zato su velmi ucinne. Pomaha odstranovat nielen nasledky,ale hlavne priciny bolesti ci uz chrbtice, klbov (skolioza, artroza, kyfoza, gulaty chrbat, spondyloza, lordoza atd.) Cvici sa za pomoci elastickeho lana a podlozky. Zo zaciatku je nutne cvicit pod dohladom cvicitela, min.1x tyzdenne.

Sami prevadzkujeme masersky salon, osobne som lektorom a zaroven cvicitelom SM systemu, mojim klientom vytvaram individualny cvicebny plan s ohladom na bolestivost (cvicit sa da aj v sede), diagnozu a celkovu kondiciu.Stretol som sa s roznymi pripadmi, diagnozami, doteraz som sa nestretol s pripadom, kedy by sa klientovi stav po pravidelnom poctivom cviceni (niekolkokrat denne doma) nezlepsil..NIekedy to trva 2-3 mesiace, inokedy aj rok, kym sa stav zlepsi...Treba k tomu len odhodlanie a trpezlivost.
Kvoli vychylenej panve by bolo vhodna pre Vas tzv. Dornova metoda, skuste si najst niekoho vo Vasom okoli, ktr. ju prevadza - maser, fyzioterapeut.
Viac o SM systeme ako aj o Dornovej metode si mozete precitat tu:
http://masaze-no.webnode.sk/sm-system/
Pripadne na ofic. stranke autora Dr. Smiska, tam najdete aj zoznam cvicitelov na SK, podla regionu:
www.smsystem.cz
V nasom PROshope ako aj eshope najdete vsetky pomocky na cvicenie SM systemu, niektore so zlavou:
https://www.modrykonik.sk/market/?q=sm+system
Drzim Vam palce, verim, ze sa Vam podari dosiahnut zlepsenie.
Ak by ste mali akekolvek otazky, nevahajte ma kontaktovat do IP.

bambibam
28. okt 2014

prajem skoré uzdravenie ... tie cvičenia zaberajú i keď liečba dlho trvá + lieky a časom doporučujem vodné masáže mne to pomohlo