Ahojte, komu rozbíjali utz obličkový kameň? Mám 8mm. Poprosím skúsenosti 🙏.
Mne radili jablčný ocot a plzen je asi iba alko, nealko nemajú čo? Ja beriem rteraz ATB, lebo mi dali zatiaľ stent...
@elly23 zacala som davkou 20kv a zaliala asi pol litrom vody naraz /vtedy som pila fakt vela aj 4-5l denne. To bolo v jeden den doobeda a na dalsi nad ranom som kamen vycurala. Najprv som sa zobudila ze ma cosi dole omina, potom ako som sa postavila sa mi to akoby posunulo a zaseklo uz kdesi v moc trubici na spodu mechura tak som naliala do seba zas asi pol litra vody, lahla, cakala kedy sa mi bude chciet uz aj curat a potom som ho jednoducho vymocila - zachytila som ho nadobky, mal 8-9 mm. Cize do 48h bol ten kamen vonku.
a este su dobre algifenove kvapky lebo tie trosku roztiahnu tie rurky v oblickach ...a potom treba trosku tlaku na tu oblicku aby to dokazalo vyplavit, preto vela pit
Len ja mam aj stent... 🙈 Sa bojím, aby sa to cele niekde nezaseklo...
@pink_lady zdravím chcem sa spýtať, ten kameň pomocou tích kvapiek sa ti nejak rozpustil sam?
... Ja to myslím tak či sa rozpustiť kameň aj bez toho aby prišiel záchvat... Pretože ja som mala na pravej strane ladvinovy záchvat, 4mm som mala kameň a na Sone mi zistili ze mam aj na ľavej obličke a ze ide len takou cestou von ze príde záchvat a nechcem to už zažiť preto chcem vedieť či existuje aj spôsob ako sa toho kameňa zbaviť bez záchvatu 🙂 ďakujem za radu
@pink_lady zdravím mam len k tomu otázku... Ako si sa zobudila? Nemala si pri tom záchvat? Mýlim to tak ze ci to nebolelo... Ja by som chcela tiež aby sa mi tie kamene rozpustili v obličke mam dve, aby sa rozpustili tými kvapkami len sa bojím ze sa to pôjde len cez ten záchvat aby vyšli von....
Ahojte mam kamen cca 7mm do septembra mam stent a 16.11 idem na operaciu ale hrozne sa bojim pijem vsetko mozne rovatinex caje beriem lomikam ma stym niekto skusenos dakujem
mne pomohol zlatobyl
@baba6283 ahoj no bola som na operacii vsetko bolo ok len po prebudeni som mala asi cca 2hod.koliku hned ako mohly my daly niečo od bolesti a prešlo to ale najhoršie bolo vyberanie stentu po mesiaci od operacie to som mala bolesti tyzden a k tomu som dostala aj infekciu moc.ciest som rada že to mam za sebou a kam ides na operaciu
skus kvapky rowatinex...ja som s nimi dostala von tiez 8 mm kamen...neverili mi 🙂 plus plzen, teply kupel, vela vela pit