Ahojte mamicky, prekonali ste uz rotavirus?Ja som to chytila od syna, uz je to 3. den co mam hnacky, dost silne…dokedy to trva cca? A hlavne ake probiotika ste uzivali? mne v lekarni dali hylak ale nic moc….dakujem
@belllinka syncek grcal a mal hnacku, vysoke teploty, on mi uplne prestal pit tak sme isli na pohotovost, tam nas hospitalizovali…robili mu testy na adeno,noro a rota ( zo stolice samozrejme) a rota bol pozitivny…predpokladam ze som to od neho chytila, kedze na 3.den som zacala grcat+hnacka
Ono záleží, aký chytis...ja v škole chytám pravidelne, ale dávam natvrdo imodium, probiotiká beriem stále - obvykle probiofix. Diéta a veľa tekutín. Niekedy je za dva dni kľud, raz som hnačky mala dva týždne a lieky mi už predpisovala obvodná 🤷
@michaela329 tiez som si chcela kupit imodium ale hovorila lekarnicka ze neodporuca pri rotaviruse…ze radsej hylak….ale s imodiumom mam ovela lepsie skusenosti… takze asi vyskusam to
Hylak je fajn, ale ono sú to iba probiotika. Keď človek potrebuje fungovať, tak je to málo
Hylak na litre a nekadex. A prísna dieta. Dlhodobo nič mliečne. U nás mliečne ešte aj po 3 týždňoch vrátilo spať hnačku. A extrémna hygiena rúk, je to dlho pre iných nákazlivé fekalnooralnou cestou.
Probiotika jedine Enterol/Nekadex alebo Probiofix Inum, tie obsahuju kmen konkretne posobiaci proti hnacke (maju byt probiotikami prvej volby vzdy pri hnacke u deti aj dospelych). Hylak ok, ale len na doplnenie, ale pokial si das jedno z prvych spomenutych, tak hylak nepotrebujes.
Dakujem baby… este ma napadlo nieco…co keby som si dala domacu palenku?😂 som citala ze rota je citlivy na alkohol, hned ma to napadlo😂
To ale aj tie probiotika 😃
ako vieš, že to je rotavírus?