Rosacea - zmiernenie problému

katus2323
17. jan 2022

Dobrý deň , chcem sa spýtať či máte niekto skúsenosti s týmto ochorením kože, ako sa dá zmierniť rosacea čo používate a čo by Ste nemali používať. Chcem sa spýtať mám čerstvo zakúpený retinal 0,5% G&G a vitamín C tiež od G&G a niamicid, myslíte že to môžem použiť alebo skôr sa mám tomu vyhnúť. Nesmierne ďakujem za vašu radu

dadis
17. jan 2022

@katus2323 Ahoj, moj brat sa s tym trapil ai 3 roky. Nic na dlho nepomahala. Najviac mu robil problem prechod z tepla/do zimy (hraval hokej), posilnovanie s tazkymi vahami alebo po intenzivnom sporte (hraval bedmintom). Minuly rok v marci dostal covid, dost tazky priebeh mal, musel byt aj v nemocnici a dostavala kortikoidy. Tie kortikoidy bral dlhsie, lebo to sa pomaly znizuje davka. No a tvar vtedy nikto nejako neriesil, az si potom vsimol, ze teda ta rosacea uplne zmizla a odvtedy sa klop-klop-klop neobjavila. Predpoklada, ze asi po tej liecbe silnymi kortikoidmi sa to ukludnilo....nic ine nemenil..ale predtym bol z toho naozaj zufaly, ziadna liecba mu nezaberala dostatocne e teraz ma plet ako detsku prdelku..

rorygrey
17. jan 2022

Bry! Všeobecne liečba rosacey patrí do rúk kožného lekára, ale čo sa týka starostlivosti, tak skôr minimalizovať dennú rutinu - jemné čistenie nepenivým čističom a skľudňujúci krém (napr. Cica -krémy). Určite používať SPF aspoň 30. Vit. C aj niacinamid sa môže používať, ale začínaj na nižších koncentráciách a radšej to zavádzajte postupne 🙂 . Veľa kožných lekárov ponúka aj online konzultáciu práve na takéto denné rutiny - možno by nebolo zlé to vyskúšať 🙂

charlinka111
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lubicacestovinova
Odpoveď bola odstránená
Zobraz