Rosacea - čo funguje vám?

brmbuska47
19. apr 2023

Ahojte kočky. Už dlho trpím Rosaceou, tvár mám momentále tmavočervenú, páli ma až jemne bolí a na celej tvári mám drobný výsyp. Momentálne začínam s IPL liečbou, po 2 rokoch, čo som chodila na kožné ako na klavír a stále sa mi pleť len zhoršovala, nepomáhal tekutý dusík ani žiaden prípravok od kožnej. Chcem sa spýtať, čo vám skutočne pomáha? Máte osobnú skúsenosť s týmto sérom? Nanoil Anti-Redness Face Serum ??? Ja používam len Bioderma Sensibio AR cream, ale premýšľam nad zmenou. Ďakujem za každú odpoveď!

missviolet
19. apr 2023

mne ani laser nepomaha (kazde sedenie po 500€, co dodat :/) ale prave som zavala pouzivat dr jart tiger grass colour correction krem - ma upokojujuce a protizapalove zlozky a prosim pekne zelene pigmenty - ked nakremujes, zmeni sa to na farbu tvojej pokozky a stiahne cerven. ja som skoro odpadla, ani makeup uz nepotrebujem. prirom je tk fakt krem, nie makeup

chrobacik41
19. apr 2023

@brmbuska47 každému sadne niečo iné.pouzivala som veľmi veľa rôznych druhov kozmetiky kopu som toho povyhadzovala až som narazila na skupinu rosacea za oponou založila ju Petka Švábiková, tam si radíme co používať, aj clanocky píše Petka, ktorá sama má rosaceu. Ja používam La roche posay , bioderma mi vôbec nesedí , a korejskú kozmetiku a ešte avene. No treba si dávať pozor aj na stravu. Mne ju diagnostikovali pred 7 rokmi , a tam mu lekarka pretrela tvár bioderma ar cistiaca voda a takú reakciu som mala že som bola červená až bordová mi.museli dat antialergikum takú silnú som dostala reakciu na biodermu. Tvár bola ako v ohni ešte som aj opuchla z toho. Takže tak. Bioderma u mňa nikdy viac .

brmbuska47
autor
20. apr 2023

@missviolet no ja som sama zvedavá na ten laser, musím ísť 7x, dnes idem ešte len druhý.. Ale mňa to teda strašne moc štípe, ledva to vydržím, kým urobia celú tvár. A kde ste zohnala ten krém? google mi nepomohol...

brmbuska47
autor
20. apr 2023

@chrobacik41 Ďakujem za odpoveď, požiadala som o pridanie do skupiny.

kornelies
24. apr 2023

@chrobacik41 Pani doktorka ti umyla tvar este cistou vodou? Ja mam iba citlivu plet, ale po kazdejmiceralnej vode si musim oplachnut tvar. Aj by sa to malo robit.

chrobacik41
24. apr 2023

@kornelies ja micelarku nepoužívam resp len sem tam a z vody mam tiež reakciu a silnú , chcem vyskúšať nejakú asi minerálnu lebo z vodovodu mi nerobí dobre, mám ešte červensiu plet ako pred čistením a neskutočne ma páli, nie neoplachovala mi tvár vodou a potom keď sme videli ze je zle ale potom s to spojilo asi aj s tou vodou a reakciu bola silná a tvar aj opuchla 😶normálne mam traumu keď vidím reklamu na biodermu ale tak nečakala to lekarka ani ja ze moja plet takto zareaguje 🤷‍♀️

mikitilik29
24. aug 2023

@missviolet kde ste si to kúpili ak sa môžem opýtať

maja9999maja
2. apr 2024

Ahojte dievčatá . Rosaceu som schytala v oktobri a bolo to velmi zlé, nič nezaberalo . Natrafila som v komentaroch na Kittlovu masť. Za 3 týždne som mala po probleme. Teraz mozem byť v teple aj variť, flaky na tvari mi zmizli. Velmi sa tesim a urcite skuste.

torri
16. apr 2024

@maja9999maja ahoj, aj si používala súčasne iné masticky či len tuto jednu ? Akú maš skin care rutinu? 😁

lubicacestovinova
Odpoveď bola odstránená
Zobraz