Ahojte len by som sa chcela opýtať ci pri rentgone chrbtice ukáže v akom sú stave platničky, resp. či sa dá zistiť z rentgenu vysunutie platničky. Ďakujem
@pribinak bola som bohužiaľ mám klaustrofobiu a preto na doktorka poslala na röntgen
@1994mari1994 tiež mám vysunuté platničky, bola som najprv na röntgene, niečo sa tam ukázalo, ale potom som musela aj na MRI, mám aj klaustrofóbiu, ale bola som v otvorenej mri a bolo to v pohode, mohla som si dať aj niečo na ukľudnenie
@1994mari1994 daj si predpísať nejaké lieky aby si bola kludna
@1994mari1994 zvládneš CTčko? ak áno, išla by som týmto smerom lebo na diagnostiku stačí aj to, prípadne si nájdi poskytovateľa kde prebieha vyšetrenie v otvorenom mri
@monci20 prosím kde robia otvorenu mri?
@tuippo nie, nesla by som na CT namiesto MR. Po prve, CT chrbtice ja riadna davka rontgenovej zataze, zatialco MR je nulova zataz. Po druhe, CT aj MR su rozdielne zobrazovacie metody a teda prinasaju rozdielne vysledky. @autorka Potrebujes MR tak ako Ti odporuca doktorka, tak zapracuj na tom aby si ho absolvovala
@vler teba som sa na nič nepýtala, pýtala som sa @1994mari1994! Načo odpovedáš za iných, hm ?
Rtg ti o platnickach nepovie nič. Najlepšie je MR. Ak nezvladnes, daj si ukludnovaci liek. Hľadaj MR so silou poľa 3 tesla - je najrýchlejšie a vyšetrenie sa o 1/3 skráti oproti 1,5 teslom MR. Ovorene MR je hovadina, je strašne slabé, a ta tam budeš ležať pol hodinu, holt proste stará šunka čo cvaka rozmazane snimky. Aj CTcko sa dá použiť aj keď tie nepovie toľko co MR. Len ta obrovska dávka ziarenia nie je nič moc.
@tuippo ak to nieje uzavreté tak by som to mala zvládnuť 🙂 a myslíš ze ct by ukázalo?
@vler prosím viete mi odporučiť mri otvorenu? Niekde v Bratislave ? Lebo co som nasla na nete sú mimo mňa ďaleko. Môže byť aj súkromná ak o nejakej viete . Ďakujem
@1994mari1994 ešte raz ti to napisem. Otvorená magneticka rezonancia je velmi slabá, budeš mat rozmazane snímky. Namiesto 10 minút, tam budeš pol hodinu. Zbytočne vyšetrenie pre teba. Nekvalitné a dlhé. Jedine ako tak schopná otvorená MR je v Košiciach (1,5 tesla). Inde je to smejd.
@1994mari1994 ja som bola v Šaci, ale ja to mám blízko
https://nemocnicakosicesaca.agel.sk/pracoviska/...
@1994mari1994 je to uzavreté ale nie je to tunel, je to prstenec. Mne to poškodenie platničiek ukázalo
@1994mari1994 nie, nezijem na Slovensku. Ale drzim palce aby si vedela absolvovat MR
@1994mari1994 to sa pýtaj na MRI