Rok po pôrode som stále unavená

marustom
2. apr 2014

Ahojte, mam otazku, mam ročneho prcka, tehotenstvo som bola na marodke, lebo som ho cele preblinkala a viac menej aj prespala... no od vtedy co sa mi narodil maly, som v kuse unavena... aj 7hodinovy spanok cez noc a hodinu cez den (spolu so synom) mi nestaci,... nejde o to , že by som bola leniva (to by som sem potom nepisala a hned by som vedela co to je :D )... ste na tom niekto podobne? dakujem 🙂

mollyslips
2. apr 2014

Ahoj, na mna sa zas sypú po pôrode samé negatívne veci ☹ a hlavne v oblasti môjho zdravia.. niečo skončí a začne nové..už sa cítim ako hypochonder 😀 už normálne rozmýšlam nad vyčistením aury 😀 😀 😀

25daniela
2. apr 2014

No, ja som to neriesila a isla spat stale s detmi, vzdy som zaspala skor a po roku a pol to prestalo a teraz uz mozem byt sem tak aj do pol desiatej vecer hore 😀 😀 😀 a sem tam do polnoci... Ale keby som spala iba 7 hodin v noci, asi by ma odniesli niekde, ja som spala vzdy najmenej 10, ale pre mna bolo kazde tehu strasne vycerpavajuce a hlavne to ze som musela lezat posledne tri mesiace ma obralo o vsetky sily. Dala by som si neake vitaminy a cakala ze to prejde, alebo ak by som to potrebovala riesit okamzite, asi by som isla k dr vysetrit krv na anemiu.

sissy27
2. apr 2014

@marustom krvný obraz je v poriadku? štítna žľaza?

marustom
autor
2. apr 2014

jako ja som dala tych 7 hodin ako min co prespim v noci (to som ale asi blbo napisala) :D
a este ma trapia migreny (to asi tak 6 migren za mesiac.... a tym mam na mysli že ani tabletky nezaberu a migrena trva tak cely den , no pripisujem to k antike... tento mesiac som sa radsej objednala aj k neurologovi, tak uvidime co mi povie... ale aj tak ma najviac stve ta unava, jako citim sa jak stara vycucnuta nevladna babka :D

marustom
autor
2. apr 2014

@sissy27 to som si ešte nedavala robit,.. teda davno nie,...

lubina
2. apr 2014

@marustom mozno ti chyba zelezo. Ja som mala tieto iste stavy az mi nakoniec zistili, ze mam velmi malo zeleza....takze bud ist k lekarovi alebo si aspon skus kupit zelezo a uvidis...unava nie je normalny stav, ak mas dost spanku a aspon trochu oddychu, aj ked je pravda ze male deticky daju riadne zabrat...

sissy27
2. apr 2014

@marustom tak daj... môžeš mať málo červených krviniek a preto tá nekonečná únava... 7 hodín spánku nie je tak málo

marustom
autor
2. apr 2014

@lubina skusim veru to železo,dakujem🙂
jako maly da zabrat, ale asi ako každe ine dieta (každopadne može to byt aj horšie ;) )

marylis
2. apr 2014

tiez si myslim, ze 7h je malo. Ja spavam 10h v noci. od 20:30-06:30. 🙂

matozazzo
2. apr 2014

AHoj, ja som bola unavena, lebo vsetky ziviny sli do mlieka, ked som prestala kojit, bolo lepsie, v noci som nekojila, cez den si aj zacvicila, kupila som si vitaminy a brala kazdy den. Spala kedy to slo... Moze to byt aj jarna unava... A este, bola som unavena aj z dcerky... len doma, vonku, dookola to iste, opatrovatelka pomohla pri prvej, druha je od roka v jasliach najprv na pol dna, potom na cely, a unava presla...

25daniela
2. apr 2014

@marustom ale aj nemusi to byt zelezo, ja by som si neordinovala sama zelezo, preroze som to tak raz urobila a myslela som ze ma dr vystreli na mesiac ked zistili pri odbere, ze mam zeleza strasne vela. Mne niekedy aj pri bolesti hlavy aj pri unave staci, ked sa poriadne napijem cistej vody. Pohar, nastavim budik na hodinu, zase pohar cistej vody a ked tak zopakujem 4-5 krat, zasto zistim ze ani hlava ma neboli a je mi fajn 😀

sissy27
2. apr 2014

@marylis ideálny spánok je 8hod... ja spávam 5-6 hodín, vstávanie je síce kruté, ale cez deň nemám problém... keby som spala toľko čo ty, tak nič neurobím a rodinu si ani nevidím 😀

marylis
2. apr 2014

@sissy27 hehe, no my tak chodime spavat vsetci traja. Naraz. respektive ja s priatelom chvilku po synovi 😀 Potom dokazem fungovat na 100%. Inac sa zobudim leniva jak hrom. Ide aj o to, co clovek vsetko cez den robi, ja som vkuse v pohybe, co by sa nedalo, keby som bola nevyspata. Zobudzam sa asi pol hodinku pred synom, vklude si dam kafe, no mne to takto vyhovuje 🙂

ikika
2. apr 2014

@marustom nejak sa mi stratil prispevok pri odoslani 😕 🙄
Skusim to nejako zrekapitulovat... necitala som prispevky, ktore medzicasom pribudli, tak snad sa nebudem opakovat... 🙂

Tiez si myslim, ako pise aj @25daniela , ze skus ist k dr., nech Ti vezme krv, ci netrpis anemiou alebo Ti nechyba nieco ine... kazdopadne, stat sa maminkou je narocne, aj ked je to uzasny pocit stastia a lasky... 😉

Dbaj na zivotospravu - pravidelne jedz, radsej aj castejsie, vzdy si zober so sebou nieco, ked idete von, ako dietatku, tak aj sebe... snaz sa o kvalitnu stravu, nech v nej mas zastupene vsetky potrebne ziviny, na diety (ak nemas, samozrejme, nejaku predpisanu od dr.) sa vyskali...
Ak este neberies vitaminy, nasad si urcite nejake - teraz je aj obdobie "jarnej unavy" - ak kojis, odporucam Ti "Centrum Materna + DHA" (tie sa mi zlozenim osvedcili velmi dobre, prip. Femibion + DHA alebo aj ine).

Ak Ti ma kto s dietatkom pomoct, urcite to vyuzi, nech Ti zoberu dietatko von kocikovat alebo sa s nim zahraju, Ty si chod oddychnut (nie upratovat), alebo nech Ti pomozu v domacnosti (umyt okna, utriet prach, poskladat pradlo, ...), nech donesu navarene jedlo... prijat pomoc nie je hanba ani prehra... 😉

slniecko77
2. apr 2014

@marustom ja som bola unavena cca rok po porode, potom sa to postupne dostalo do normy 🙂 zo zdravotneho hladiska som bola v poriadku.
Uplne sa to upravilo ked som maleho prestala v noci dojcit, co bolo 1,5 roka po porode 😉

blue99
3. apr 2014
Používateľ blue99 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od blue99.

radšej investuj do prírodných minerálov tie sú vstrebatelnejšie ako umelé vitamíny 1/2 vyčúraš.. ...a nepochybne ich tvoje telo stráda 🙂

sosanna88
3. apr 2014

citim sa rovnako...moja babka 70rocna ma viac energie...
mala ma 14mes, uz aj relativne dobre spi, no ja sa stale citim ako vypluta...
nic sa mi nechce, ale zas robim vsetko, co treba, nic nezanedbavam no ale teda nic navyse,urcite je X mamiciek ktore zvladaju omnoho viac a aj tak som o nicom...
a straaaaaaaaaasne mi to vadi....chcem byt fit, plna sil...
ci ma unavuje ten stereotyp alebo co....neviem...je pravda ze prvy rok sme vela nenaspali s malou, mozno to teraz dohanam...
teraz jak sadnem, alebo zastavim okamzite sa mi chce spat...
uz aj muzovi lezem na nervy, nic ine nepocuje len ze som unavena🙂

stormie
3. apr 2014

@marustom chcela som ti nieco napisat ale potom som si vsimla ze spominas ze beries antikoncepciu.... Skus vysadit a uvidis co sa stane, hormony vedia narobit vela neplechy a u teba sa to mozno prejavuje prave tymi migrenami a unavou