Robia sa vám často modriny?

23. nov 2023

Zdravím Vás, mozmo zbytočná debata, ale robia sa Vám často modriny? Aj bez nejakého buchnutia? Riešila som to s obvodnou, krvný obraz mi vyšiel fajn, tak to ďalej nerieši, ale mne to príde cudne. Veď ak by bolo všetko fajn, tak by dom nemala len tak 3 nové modriny každých pár dni.

stanulienkat
23. nov 2023

Skús zvýšiť prisun vitamínu C. Modriny sa robia častejšie aj vekom. Je tam aj genetická predispozícia, oslabujú sa steny cievy, ľahšie praskajú. Absolútne nič za tým nemusí byť a v krvi už nezistíš vôbec nič. Niekomu sa tvoria ľahšie, niekomu nie.

palculienka40
23. nov 2023

Specialne vysetrenia robia na hematologii. Krvny obraz zakladny moze byt dobry a pritom moze byt odchylka alebo porucha zrazanlivosti. Treba vysetrit.

barbora0308
23. nov 2023

Ja mam modriny stale, v lete moje nohy vyzeraju, ako keby ma niekto mlatil, vsetcia su stale zhrozeni a pytaju sa, ci som mala nejaky uraz a ja ani neviem, ci som sa buchla...vobec ma to neboli. Mne proste staci silnejsie stlacenie a mam hned modrinu. Mam ale extremne bielu a citlivu pokozku, nikdy v zivote som nebola ani opalena, kedze sa mi neda opalit, iba spalit, zosupem sa a som rovnako biela 🤷😁. Na hematologii vsetko OK, proste genetika 🫤☺️.

oli18
23. nov 2023

Mne 2x trocha zmodreli bruska prstov. Bola som na hema, vsetko ok dostala som Ascorutin.

taktotedanie
23. nov 2023

Ries s hematologom nie vseobecnou, ta ti zoberie en zaklad hematolog rozsirene vysetrenie