Ahojte, veľmi sa mi robia modriny, hlavne na nohách, máte s tým skúsenosť? Ani neviem ako sa mi urobia... Užívam železo, možno by som mohla viac si nasadiť. Ako sa toho zbaviť, dlho sa mi hoja a ide leto...
Ono uzivat zelezo - a vstrebavat zelezo nie je vzdy to iste... parazity, intolerancie niektorych potravin ci lepku sposobuju, ze sa nevstrebava poriadne... Chod na krvny odber a podla toho sa odraz...obvodny ta nasmeruje.
@mariaveronikag neviem, ako to zistím?
@anjelicek26 hladinu železa cítim podľa únavy. Odber je zbytočný, za 25 rokov som si ich užila až až a nikam to neviedlo. Vždy mi dajú konskú dávku železa na 2-3 mesiace, potom nič, a mne to vždy prudko klesne okamžite ako ho prestanem brat, takže už si ordinujem sama železo stále.
Mne toto robila neznasanlivost lepku... ked dorzujem dietu, zelezo mam v poriadku, ked ju porusim, ide to do kytek velmi rychlo. Mne davaju zelezo inak infuzne, je to pre zaludok omnoho znesitelnejsie, ako tabletky... a efektivnejsie, len to nerobi kazdy hematolog.
Nech ta obvodna posle na hematologiu. Ak sa ti robia modriny bezdovodne moze ist o zavaznejsi problem s krvnymi dostickami a podobne
@anjelicek26 no to by mohlo byť, ale inak nemám žiadne problémy s lepkom, aspon nie zjavné. Ak poviem obvodnej, pošle ma na vyšetrenie tolerancie lepku?
Ja som na tom podobne a hlavne v lete. Mám stehná ako keby ma niekto zbil 😂 na hematologii mi povedal lekár že mám oslabenú cievnu stenu, máme to dedičné
Ja nemam tiez ziadne problemy Ani ked lepok zjem. Ale niemals by som,vidno to na vstrebavani zivin potom riadne.
Možno by nezaškodilo ísť na odbery ale spevniť cievne steny pomôže aj ascorutin
@viestta aha áno, ten som kedysi užívala a dosť to pomohlo hneď.
Mne sa to robilo z nedostatku b12. Stačilo doslova aby som si oprela nohu o niečo tvrdšie a na druhý deň som tam mala už modrinu.
tiež by som povedala ísť na krvný odber a cievy by Ti pozreli echodopplerom na angiológii. Minimálne ascorutin pokračuj, keď si ho už brala a pomohol.
Len tak modriny.. na nohach hlasia zdravotny problem, urcite si daj urobyť krvny obraz ako píšú baby, môže to byť spojene s nedostatkom krvných doštičiek a porucha zrážania krvi, (nechcem ťa vystrašiť ale aj pri leokemii) niekedy aj pri cukrovke, nečakaj s tým
Beries antiku?
@aurina nie
Chod moja na to vyšetrenie, neni to sranda, a čim skôr a nenechaj sa odbyt, pitaj vysetrenie na tu hematologiu, istota je istota
nemáš problémy s cievami?