Hlavy? Priamo na pohotovosti alebo ako to funguje?
Nie ... CT hlavy robia na urgente a to len po nehodách, pri ťažkých život ohrozujúcich úrazoch hlavy atď.
Mojej dcere robili ct hlavy na oohotovosti uz 2x.takze ano robia.
Mojmu robili, padol s 5m na tvrdu podlahu telocvicne. Tazky otras mozgu, tri dni v nemocnici, dva tyzdne zakaz sportu... urcite aj zavisi, co sa stalo, mojho doviezla sanitka, lebo bol v soku.
Po epileptickom záchvate keď som ostala dezorientovaná išli sme na urgent a na vyžiadanie mamina chcela CT. Aj my ho urobili.
ano robili mne po uraze hlavy a dcere pri silnom kvazi epi zachvate (dostala v buse ked sla zo skoly) takze robia ak lekar rozhodne ze treba
Ak to lekar zhodnoti, tak sa urobi akutne...ale chodia vo velkom na urgenty spekulanti, ktorych napr. boli hlava 2 mesiace, chcu si skratit cakacku na vysetrenie, tak idealne v noci na urgent dozadovat sa CT, MR...takze neratat automaticky pri vsetkom, ze sa urobi CT
@sisa_s pri bolestiach hlavy nerobia pokial nie su ine neurologicke zavazne prejavy
A z CT sú výsledky hned? Vie CT odhaliť aj nádorové ochorenie napr? Len ma to zaujima
ano vidia to hned a ano vidia aj nadorove ochorenia ale
kedze zvladas pisat na MK tak zjavne nebudes v zivotohrozujucom stave resp po tazkom uraze takze CT ti nespravia
Ake mas dovody mysliet si, ze mas nador?
@mamina7070 prepanajana mna to len zaujima, nikde sa nechystám
@sisa_s nikde som nenapisala že si niečo take myslím. Len hypotéza
Tak aj lutujem, ze som nieco napisala...v noci stracat cas takymito konikovskymi hypochondrami...
Na pohotovosti (LSPP) nie nerobia. Ale na centrálnom/urgentnom prijíme v nemocnici áno
Hneď keď to CT lekár popíše, podľa toho koľko ma prace, avšak je to viac-menej hneď. No CT ti neurobia len tak pre nič za nič na urgente, ale iba ak ide akútny problém, ktorý to CT nevyhnutne vyžaduje t.j. cievna mozgová príhoda, traumatické poranenia hlavy a iných časti tela. Pokial prídeš s bolesťou brucha, tak ťa pri najlepšom pošlú na rtg, zaliečia a podľa stavu pustia domov - a už po vlastnej osi absolvujes ďalšie vyšetrenia alebo ostaneš hospitalizovaná a počas hospitalizácie dorobia ďalšie zobrazovacie vyšetrenia. Ak si ale myslíš, že idem na urgent kvôli tomu, že ma boli dva týždne brucho a nemôžem sa deň vykakať, a hneď mi spravia celotelové CT, aby som nemusela čakať na termín, tak si na omyle.. takto to nefunguje
Mne robili CT na urgente. Zvracala som nonstop, tocila sa mi hlava a chodila len popri stene, inac som nevedela udrzat rovnovahu. Vysledok bol hned.
@sella38 Prosim vás a čo zistili ak to nie je súkromne?
Tak ty sa tu skryvas za anonyma, davas tu priblble hypoteticke otazky a potom vyzvedas od ludi ake maju diagnozy a potiaze?!
Trosku sa nad sebou zamysli
Nie je to stále ten istý/podobný príspevok, ako bolo už viac takých - napr rakovina na mozgu, potom, že či ju na pohotovosti vezmú s bolesťou hlavy a zhoršeným videním atď, atď a tiež keď sa niekto ozval, tak boli otázky, že čo vám bolo aká diagnóza?
@andrea2323 mozno hlada symptomy a choroby aby mohla simulovat
@viestta nas poslali z detskej pohotovosti, ked dcera odpadla v kostole, takze asi zavisi od nemocnice.
@zuzinabila nie, nezavisi od nemocnice, zavisi od stavu pacienta
Na pohotovosti urcite nie, na urgente v nemocnici ak to stav pacienta vyzaduje samozrejme spravia. Ale to je na posudeni pacientovho stavu lekarom