Mam dlhšie problemy s travenim, raz hnacka, raz zápcha. Bolesti brucha. Dostala som výmenný lístok na gastro, čaká ma prvé vyšetrenie. Ako bude prebiehať ?
Ja si myslím, že ti urobí rektoskopiu, to je vyšetrenie konečníka a možno ti zoberú krv.
Jasom na prvom vysetreni mala pokec a hadicu do zaludka. A krv.
Potom po cca 2t mi dala spravu s vysledkami. Vysetrenie cez konecnik som este nepocula na gastre.
Na chirurgii ano. (Pri bolestiach brucha..)
A pravdepodobne ta bude chciet objednat na kolonoskopiu. Ale tam prebieha domaca predpriprava takze to dostanes termin ze kedy.
Alebo prinesies 3xvzorku stolice.
@rozkvet1 trva to naststie par minut. Je to neprijemne ale zvladnut sa to urcite da. Treba byt v klude a dychat nosom. To ze vas bude nadrapovat byva bezne - su zvyknuti. (Budete na lacno takze iba sliny pojdu popripade ) Aj to ze sliny vytekaju (Ja som tento problm nemala) mne vadilo ze mi hadicu opierala hore o podnebie a bol problem dychat aj nosom. Ked pritlacila smerom dole o jazyk - kludne mohla aj cely den 😄.
Pripadne sa da aj cez nos, ci tensia hadica alebo v narkoze. /ale toto nerobia vsade-ak by ste mali zaujem treba pozistovat kde a ako a teda sa to plati ci doplaca/
Alebo sa aspon dohodnut na nejakej predpriprave s Dr.
Drzim silno palce✊🏻🍀
To asi závisí od doktora.
Ja som bola u takého, ktorému už na prvé vyšetrenie treba ráno nalačno, lebo dáva hadičku do žalúdka.
Vyšetrenie konečníka (myslíš kolonoskopiu?) robievajú tiež na gastre, ale to ti vysvetlia, či prísť nalačno atd...