Robí sa na gastre aj vyšetrenie konečníka?

21. aug 2024

Mam dlhšie problemy s travenim, raz hnacka, raz zápcha. Bolesti brucha. Dostala som výmenný lístok na gastro, čaká ma prvé vyšetrenie. Ako bude prebiehať ?

unicornlady
21. aug 2024

To asi závisí od doktora.
Ja som bola u takého, ktorému už na prvé vyšetrenie treba ráno nalačno, lebo dáva hadičku do žalúdka.

Vyšetrenie konečníka (myslíš kolonoskopiu?) robievajú tiež na gastre, ale to ti vysvetlia, či prísť nalačno atd...

elenka74
21. aug 2024

Ja si myslím, že ti urobí rektoskopiu, to je vyšetrenie konečníka a možno ti zoberú krv.

lulu2014
21. aug 2024

Jasom na prvom vysetreni mala pokec a hadicu do zaludka. A krv.
Potom po cca 2t mi dala spravu s vysledkami. Vysetrenie cez konecnik som este nepocula na gastre.
Na chirurgii ano. (Pri bolestiach brucha..)
A pravdepodobne ta bude chciet objednat na kolonoskopiu. Ale tam prebieha domaca predpriprava takze to dostanes termin ze kedy.
Alebo prinesies 3xvzorku stolice.

cacianka
23. aug 2024

@lulu2014 gastro vyšetruje celý tráviaci systém, od pažeráka po konečník. Obomi smermi.

lulu2014
23. aug 2024

@cacianka to viem 🙂

rozkvet1
23. aug 2024

@lulu2014 môžem sa spýtať na hadicu do žalúdka. Dá sa to zvládnuť? Mam strašne davivy reflex asi by som sa povracala

lulu2014
24. aug 2024

@rozkvet1 trva to naststie par minut. Je to neprijemne ale zvladnut sa to urcite da. Treba byt v klude a dychat nosom. To ze vas bude nadrapovat byva bezne - su zvyknuti. (Budete na lacno takze iba sliny pojdu popripade ) Aj to ze sliny vytekaju (Ja som tento problm nemala) mne vadilo ze mi hadicu opierala hore o podnebie a bol problem dychat aj nosom. Ked pritlacila smerom dole o jazyk - kludne mohla aj cely den 😄.
Pripadne sa da aj cez nos, ci tensia hadica alebo v narkoze. /ale toto nerobia vsade-ak by ste mali zaujem treba pozistovat kde a ako a teda sa to plati ci doplaca/
Alebo sa aspon dohodnut na nejakej predpriprave s Dr.
Drzim silno palce✊🏻🍀