Roaccutane verzus antibiotiká na akné

rebekad123
28. jan 2017

Ahojte kočky 🙂 Ako asi viete budeme sa baviť o téme AKNÉ... Dcéra má 14 rokov a akné sa jej objavuje od 12 najprv to boli malé vyrážky medzi obočím no teraz je to poriadne rozsiahle. Problémové partie sú najmä T-zóna čiže najmä čelo, nos, brada.... Vyskúšali sme všetko kozmetičky, najkvalitnejšiu kozmetiku, všetky možné krémy, kožnú a aj domáce recepty... Všetko by bolo fajn keby ju nato neustále niekto neupozorňoval: To čo máš za vyrážky.. Vypuč si ich.. Hnusné čierne bodky no prosto hrôza každý deň plač a zdesenie výjsť vonku... A naozaj to nemá až také zlé líca sú úplne čisté no ostatok nie.... Dcérina spolužiačka brala Roaccutane a má totálne hebunkú pleť tvrdí.. Tak najprv aj ja som bola sama prekvapená no keď som si prečítala príbalový leták prekvapenie opadlo- vysúšanie, slabý zrak, sklony k samovražde............ Naozaj ma to prekvapilo a liek som samozrejme zatrhla ... Ak máte s ním nejaké skúsenosti určite mi napíšte či sú kladné alebo negatívne.. Dcéra má veľké problémy zo žalúdkom takže iné lieky by asi nepripadali do úvahy... Chcela by som sa opýtať ak máte hocijaké typy a rady ako sa ho zbaviť budem rada ak prispejete. Viem ide to aj zmenou stravy no keď ešte rastie a vyvíja sa nieje to asi ani možné........ Najhlavnejšia otázka je používal na akné niekto ANITIBIOTIKÁ? ak áno prosím povedzte váš názor.... Chcela by som podotknúť, že kožná je úplne neschopná najprv jej predpísala skinoren ktorý ju štípal tak isla znova a ani sa na nu nepozrela a predpísala Zineryt ktorý už mala a na pleti jej neurobil nič...... ĎAKUJEM VŠETKÝM

sante11
28. jan 2017

Ak mate trpezlivost, treba skusat pripravky od koznej, docasne zvyknu pomoct, aj antibioticke vodicky, ak uz budete vo faze, vzdavam sa, skuste na 3 mesiace vysadit mlieko, mliecne vyrobky, mnohym to pomohlo, vapnik mozte nahradit makom.

bonnie2
28. jan 2017

Skuste kawar mydlo kupis v kauflande alebo lekarni a kawar pletova antiakne voda.to je najlepsia kozmetika.

mpg
28. jan 2017

@rebekad123 Aj pleťová čistiaca voda Aknelot môže napomôcť, je nedráždivá.

romaniela
28. jan 2017

Ja som brala antibiotika,je to hlupost a nezaberie. Skinoren stipal aj mna,ale len asi prvy tyzden, treba to len vydzat,potom prestane a zacne zaberat. Ak ma vyrazky zapalene,hnisave a nie su typicke pre pubertu, treba hladat problem inde. Akne su najcastejsie ukazovatele problemu v traviacom trakte. Ak pisete,ze ma problemy so zaludkom,je pravdepodobne,ze ked vyriesite ten problem,zlepsi sa aj plet. Okrem toho je potrebne riadne cistit plet. Minimalne 2x za den. Mam vyborne skusenosti s Biodermou. Treba ju vsak pouzivat dlhodobo a necakat zazrak za tyzden ci dva. Celkovo ked jej nastavite liecbu, vysledky treba ocakavat najskor za mesiac-tri mesiace. Ja som sa trapila s akne snad pat rokov, presne ako piste,skusala som VSETKO! A musim povedat,ze prve co mi SKUTOCNE zabralo bola biorezonancna terapia,ktora mi dala doporiadku crevnu mikrofloru,ktoru som mala,ako som neskor zistila, v katasrofalnom stave. To mi samozrejme ziadny lekar nepovedal. Stalo ma to dokopy 100€ co je oproti kozmetike,liekom a lekarom,ktorych som obehala za cely cas, uplny zlomok. Drzim palce,aby ste nasli skutocnu pricinu, akne je len dosledok. Ked nevyriesite pricinu,akne sa nezbavite a moze mat dcera plet zjazvenu a nepeknu na cely zivot. Ste skvela,ze chcete dcere pomoct a nenechavate to len tak. Je to problem,ktory treba liecit. Prajem vam vela trpezlivosti. 🙂

novana
28. jan 2017

@rebekad123, bohužiaľ, na akné jedine Roaccutane. NIČ iné nepomôže. Vedľajšie účinky tam sú, (pri ktorom lieku sú neni?) preto je počas užívania potrebné absolvovať každý mesiac krvné testy. Všetko ostatné sú síce dobre mienené, ale neúčinné rady a zbytočne vyhodené peniaze. Viem, o čom píšem.

sissy27
28. jan 2017

@rebekad123 u 14 ročnej by som lieky na akné, roaccutane obzvlášť, neriešila... A chcela by som vidieť tú pizdu, čo to decku predpíše 👎
Hormóny robia svoje v tomto veku, treba vydržať, o pleť sa starať, a hlavne - dať pozor na stravu!! Pleť je odrazom nášho životného štýlu, nevhodná strava, zlá starostlivosť, stres, to všetko sa na pleti odzrkadlí. Odsledujte si, či sa akné nezhoršuje po niektorých potravinách. Na čierne bodky je aj pre mladú slečnu výborný fialový peeling clean & clear, treba používať denne. Dbať na pitný režim, ideálne čistá voda, nie fanty a coly a podobne...prehodnotiť stravovanie. A byť trpezlivá.

novana
28. jan 2017

@romaniela, Bioderma je dobrá kozmetika a biorezonancia jeden veľký podvod.

romaniela
29. jan 2017

@novana vyliecila ma zo silnej alergie,ktoru som mala cely zivot. Nikdy mi nezaberali lieky, kazdy rok som trpela styri mesiace v roku. Po styroch terapiach mi cela alergia odisla. Takiez vyriesila pricinu akne a tym aj akne. Ale to je moja skusenost a ked tomu neverite,tak potom je to vasa vec.

romaniela
29. jan 2017

@novana Prepac, tato tema nie je o biorezonancii,ale o akne. Ja mam vlastnu skusenost a zakladam na nej. Nejake clanky ma nezujimaju a ani tvoj nazor. Takze ak nechces pomoct autorke s jej problemom,tak tu zbytocne nerozvijaj ine temy.

novana
29. jan 2017

@romaniela, si nejaká podráždená.🙂 S biorezonanciou si začala ty, a ušlo tvojej pozornosti, že sme na verejnom fóre, čiže budem písať čo ja uznám za vhodné. Každý, kto vie, čo je biorezonancia, vie i to, že zázračný biorezonančný prístrojček neodhalí všetky choroby, ako o ňom jeho majitelia píšu. To by sme nepotrebovali vedu, lekárske fakulty, lekárov... Načo by boli zdravotnícke zariadenia vybavené drahou diagnostickou technikou?! Každý z nás, vrátane lekárov, by si kúpil zázračný prístroj, diagnostikoval a liečil by seba i "okoloidúcich". 😀 Veď ten prístroj sa dá veľakrát zohnať lacnejšie, ako stojí u šarlatána samotná "diagnostika a liečba" jedného pacienta. A na záver: tento prístroj "vyliečil" hlavne príbuzných a známych jeho majiteľa. Podobný, tiež zázračný prístroj sme tu už kedysi mali - detoxikačnú vaničku. 😀

siska53
29. jan 2017

@rebekad123 No.osobne by som asi nedavala..sestra to brala,ako pomohlo na nejaky cas.. Aj antikincepcia- tiez na nejaky cas.. To je sama chemia a podla sestry-nepomoze navzdy.

Skor ako vravis- zmena stravy. Nemyslim tym dietu len ovocie a zelenina. Ale vylucenie somarin typu sladkosti,cukor obmedzit na minimum,najst zdravsie alternativy. Mastne a tucne jedla jest nemusi.. Idelane len cista voda ci caj bez osladenia
Praveze skor zdrava strava obsahuje vsetko,co vyvijajuci sa organizmus potrebuje..

A plus mozno by som vyskusala nejaku silicu na plet dat-napr.cajovnikovu. Niekolkokrat denne potierat na vycistenu plet.

Alebo popatrat,co moze byt zdrojom zapalu-zuby? Tie byvaju svinske a vedia sposobit problemy aj na inych organoch,ak je tam skryty zapal (vnutri v dasne)..

novana
29. jan 2017

@rebekad123, antibiotiká nie a roaccutane je účinný, ale zase svinstvo (pečeň, vysychanie slizníc...) Možno by stálo za pokus vyskúšať silu liečivých bylín (piť i potierať). Verím, že sa dcérka trápi, tiež som v puberte trpela, no po jej odznení po akné neostalo ani chýru. Je to individuálne, dcéra vyskúšala naozaj všetko možné i nemožné, veškerú dostupnú liečbu (roaccutane jej lekár odmietol predpísať), vysadila čokoládu, cukor, biele pečivo... nepomohlo nič. Je už dospelá, akné sa pomaly stratilo samé, i keď občas ešte máva 1-2 malé pupienky. Na tému akné už tu bolo veľa diskusií, môžeš vygoogliť a mrknúť. Držím Vám palce, aby ste sa tejto pliagy čím skôr zbavili.

yvona16
29. jan 2017

Ja osobne som brala roaccutane ale az po 20ke a odvtedy nemam problem. Ale ci to mozu aj take mlade slecny, to veru neviem...vedlajsie ucinky boli ale nic hrozne. Skus vymenit koznu dr.