Zdravim zienky, brali ste? zabrala vam dlhodobo? mali ste zavazne neziaduce ucinky? odporucili by ste liecbu aj inym?
zvazujem tuto formu liecby a beriem ju uz ako poslednu moznost. mam 30 rokov a akne po celej tvary, bolave ktore sposobuju jazvy. tuto liecbu som az doposial dlhe roky odmietala a skusala vsetky mozne ine riesenia, no zial nic nepomaha. jedine co zabralo bola antikoncepcia, ale tiez ju nechcem dlhodobo len koli akne uzivat. zacinam sa priklanat k liecbe s Roaccutane pretoze uz dalej nechcem skryvat tvar za tonou makeupu a dalej si nechat zjazvievat tvar. 😩😩😩 kozna mi o tom rozprava uz niekolko rokov, tak by som si rada vypocula najskor vase nazory a skusenosti s tymto liekom, ktore to uz mate za sebou 🙏
Dcera ho brala ako 17-rocna cca 8 mesiacov,a pomohlo, predtym vyskusala vsetko mozne, mala suche sliznice-pery, oci...... Po vysadeni sa to upravilo. Teraz uz pol roka chodi na odstranenie jazviciek, je to dlhy proces a vela peñazi, ale pre ñu vsetko
Brala som ho asi 4-6mesiacov, uz si presne nepamatam. Mala som asi 20 rokov. Pomohol na tvar, vlasy som mala tiež perfektne lebo sa nemastili. Vedlajsi ucinok Suche pery a hocikedy sa mi spustila krv z nosa...po vysadeni sa mi akne vratilo po pár mesiacoch ale uz nie tak ako som mavala
Brala som to asi pred 15 rokmi, pomohlo a síce pleť nemám ani teraz ideálnu, úplne sa to nikdy nevrátilo.
Mala som suché pery, oči, zdá sa mi, že aj rebrá ma trochu boleli, ale či to bolo ozaj z toho... 🤷 A určite pritom neodporúčam piť žiaden alkohol.
Brala som, ked som mala cca 28 rokov. Super pomohlo. Mala som obavy, ze tehotenstva by mohli vsetko zmenit vplyvom hormonov, ale ani po porodoch sa akne nevratilo. Vedlajsibucinok som mala extremne suchu plet. V tom case som cestovala a ked som v pasme, kde bolo vlhkejsie, tak to bolo este vcelku ok, ale na miestach a veeeelmi suchym vzduchom som sa kremovala kazdu chvilu. Takze potom teraz v zime pozor na prekurovanie, ak by pokozka velmi reagovala.
Brala som pred 16 rokmi a neletujem. NU suché sliznice, pery nonstop mastit, ale vlasy, to bola výhra 🙌na akné pomohlo super, dodalo mi to sebavedomie. Po rokoch sa mi akné vrátilo, ale nie v takej boľavé forme, Dr mi aj navrhla pár mesiacov s najnižšou dávkou, ale nechcem... Ale ak v blízkej dobe plánuješ dieťa, tak do toho nechoď.
Aj ja som brala pred 20 rokmi a velmi mi to pomohlo. Viac sa mi akne nevratilo,sem tam nejaka vyrazka. Mna z neho akurat hlava bolela,ale dalo sa to vydrzat. Sestra vtedy nechxela so mnou brat,bola starsia a chcela mat rodinu hned, nie cakat este aspon rok. Dnes ma 46 a dodnes ma akne.
dakujem vam za odpovede 😇 presne koli tolkemu mnozstvu neziaducich ucinkov ako som sa docitala v pribalovom letaku som sa to bala doposial riesit a snazila som skusat ine moznosti, predovsetkym prirodne, potom uprava stravy, kvalitna kozmetika, pravidelne cistenia ale aj rozne masticky na predpis. NIC !!! ale uz mam toho plne zuby 🤯.
ja uz jednu malu slecnu mam ❤️ ale do buducna by som rada este jedno babatko chcela. no to je otazka viac ako roku/dvoch/troch. preto je teraz na liecbu asi najvhodnejsia doba.
Reoccutane sa este prepisuje????Samovrazedne sklony uz ako vedlajsie ucinky neeviduju?Odporucam isotretinoin.100% spokojnost.
Som uplne bez vedlajsich ucinkov.
@daeneris ja som uzivala aknenormin ked som mala 18, myslim,ze to je velmi podobne.akne zmizlo, vlasy sa nemastili parada.subjektivne vsak mam pocit,ze mi vyschlo vsetko mazivo v klboch.strasne mi praskaju klby.a zacalo ma boliet koleno pri bicyklovani,ja som vtedy vsak moc sportovala a mozno som to vtedy prehnala.takze sa treba podla mna setrit, mozno uzivat kolagen.a plus vsetky sliznice boli suchsie, vratane konecnika, mazala som vazelinou, no po par rokov sa mi objavila aj tak trhlina, ci moze a nemusi mat suvis.takze tolko moje skusenosti.
@marrydreamkas citala som ze popri tychto liecbach by sa nemalo moc sportovat
@maminkadeticiek ale ved to je uplne to iste, len sa to inak vola, moja dcera brala Dercutane..... https://cima.aemps.es/cima/dochtml/p/65334/P_65...
@maminkadeticiek a vies o tom, ze isotretinoin je to iste, co roaccutane? akurat ze isotretinoin je nazov latky, roaccutane je nazov lieku, podstata je rovnaka
@zuzuliennka1 Co ja viem nie je to jedna k jednej.
@maminkadeticiek co? to je uplne jedno 😁 podstata je ta ista, davkovanie aj tak urcuje lekar, co si pamatam, brala som najskor naraz dve tabletky roaccutanu, neskor len jednu….
lieky maju nazov podla liecivej latky - roaccutane, acutane, curacne - to su firemne nazvy, podla liecivej latky menom isotretinoin, na akne….
podobne lieky na bolest - taky flector - nazov je odvodeny od liecivej latky: epolaminova sol diklofenaku…
alebo lieky na kasel, tzv. antitusiká - robitussin, stoptussin,..
roaccutane nie, ale odporucas jej isotretinoin, co je podstata lieku roaccutane
Ahojte, bral som isotretinoin pred 12 rokmi a vysledok bol dlhe roky super. Teraz mam 32 a znova mam niektore miesta zapalene - hlavne vzadu na hlave. Takze tam kde bol s tym problem uz nieje, ale na novych miestach ano. Celkovo sa mi plet postupne rokmi zacala znova stale viac mastit, aj ked tie zapalove loziska niesu az v takom pocte ako ked som mal 20. Chcem liecbu opakovat, mal som plet ako babatko, no rokmi mazove zlazy znova ozili.
Ahojte, mne zrovna 17 r syn berie isotretinoin, robili sa mu na tvari uz abcesy. Dr. povedala, ze nic ine na to nie je. Najskor bral ATB na zapal, potom iso - berie to uz stvrty mesiac, akne mu uplne zmizlo po 2-3 m, uz aj abcesy nema. Akurat mu ostali trosku flaky po abcesoch a par malinkych jazviciek. Maval z toho suche pery, nos, ruky. Zrovna bol na kontrolnych testoch a ma mierne zvysene TAG. Tak sa mu znizila davka z 30 na 20 denne a o mesiac znova kontrola. Pokial bude mat stale zvysene, ukonci sa liecba.
AHOJTE NEMATE NIEKTO NAZVYS ROACCUTANE PRIPADNE ALTERNATIVU?
@daeneris odporucam, dcera ho brala este na strednej, jediny vedlajsi efekt boli popraskane pery.. urcite ti dr povedala, ze pocas liecby nesmies otehotniet... inak, nic lepsie sa dcere nemohlo stat ako ze ho uzivala, odvtedy ma s akne naozaj pokoj, je to cca 10 rokov