Roaccutane a kŕčové žily

yella8888
12. jún 2020

Ahojte, chcela by som sa spytat tych, ktori uzivali tiez Roaccutane proti akne ci mate skusenosti so zviditelnenim a vystupenim zil na nohach. Neviem urcite ci sa jedna o krcove zily ale po 5 mesiacoch uzivania (30 mg denne) mam ovela viditelnejsie zily na nohach, niektore su az vystupene. Mozno by to mohlo suvisiet s tym ze koza je na celom tele a teda aj na nohach tensia a preto aj "priehladnejsia", a mozno nie. Podelte sa pls so skusenostami, dakujem 🙂

Pripadne typy a triky proti krcovym zilam, prevencia nie je nikdy zla 🙂

tenerifka
12. jún 2020

@yella8888 dcera bude mat 18 a berie 30mg uz 6 mesiacov, bude brat az do konca jula. Tento problem nema, ale tak je mlada, a ano, moze to byt tym, ze koza je ovela tensia a vsetko sa vidi.
Robia ti pravidelne rozbor krvi?

evitka83
12. jún 2020

Boze baby ani neviete na aky pruser si tym mozete zarobit, to je iny sajrajt. Tiez to som to brala...3x...hold mlada a sprosta som bola, aj tak to nepomohlo z dlhodobeho hladiska.

tenerifka
12. jún 2020

@evitka83 ale no tak.....vsetky dcerky celebrit na tom ficia uz v 13-tich, my sme skusali vsetko a az po 17-tke sme zvolili tuto poslednu moznost, no a predstav si, ze az toto jedine zabralo. Ak ma pacient nastavenu nizku davku( kedysi sa bralo 60mg denne), ak je sledovany lekarom a ak si robi pravidelne rozbor krvi a je vsetko v poriadku, liek je bezpecny. Znicena psychika a zjazvena plet su ovela horsie

yella8888
autor
12. jún 2020

@evitka83 mozem sa spytat ake problem Ti to sposobilo? ja beriem prvy krat a snad aj posledny, nemala som nejake extremne tazke akne, ale na vyrazky nic nezaberalo tak toto bola posledna moznost

yella8888
autor
12. jún 2020

@tenerifka ano, rozbor krvi som mala vsetko ok. Aj dcera je taka velmi unavena ako ja? Lebo vladzem ovela menej ako bezne.

tenerifka
12. jún 2020

@yella8888 neviem to zhodnotit, kvoli korone je stale doma a uci sa online, pripravuje sa na prijimacky na VS. Dolezite je, ze si sledovana, ale na tie zily sa urcite spytaj lekara. Dokedy to mas brat? 30mg je ok davka, kedysi sa davali ovela vyssie za kratsi cas, preto byvali silne vedlajsie ucinky, ale zistili, ze rovnaky efekt ma nizsia davka uzivana dlhsie, t.j. podla tvojej vahy ti presne urci na zaciatku liecby cas aj davku, ako to budes brat.
Neboj, tento liek berie kopec mladych ludi, ani o tom nevieme.

zuzankkaa1
12. jún 2020

Ja beriem beloretin,čo je vlastne to iste. Tiež 30 mg. Tiež to bola posledná možnosť,konečne po 38r mám super pleť. Nemám kŕčové žily,nezdá sa mi aby som mala nejaké vedľajšie účinky. Iba suché pery,to je des. No unavená ano som,ale neviem či to z toho. Mám aj také dni asi 3 dní vkuse že nevládzem. Ale myslím že je to aj režimom,keď chodím spať neskoro tak potom jasne ze som k.o

majamat
12. jún 2020

ja uz som mala krove zily, ked som ho brala a nespozorovala som ziadnu zmenu. no nejaky vplyv by to teoreticky mat mohlo, neviem ci to moze ovlyvnit kvalitu ciev, ale hlavne to moze menit kvalitu pokozky, ktora je viac vysusena a mozno aj tensia a preto si myslim, ze mozu zily viac presvitat.

majamat
12. jún 2020

ja som mala tiez 30mg a bola som unavenejsia, trochu ma pobolievali svaly a klby,a le nic extremne. a mala som suchu kozu a sliznice. a teda sliznice - pery ( total popraskli a mala som kvasinkovu infekciu pier ), nos zvnutra, konecnik ( robili sa mi prasklinky a krvacal ) , ine tazkosti som nemala. pred liecbou som mavala zvyseny cholesterol a jeden pecenovy test, no musela som prejst k dr., ktory kaslala na odbery, tak netusim ake som mala vysledky pocas liecby. no po liecbe boli OK.

niki59
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzankkaa1
17. jún 2020

@evitka83 máš nejaké info ohladom nežiaducich účinkoch? Okrem tych co sú v letáku?