Ahojte mal z vás niekto menený kĺb na na palci ruky
@joesvk už som objednaná na operáciu tak som chcela vedieť či niekto už bol
@andulkaanka ahoj, uz mas po operacii? Mne akurat dnes ortoped povedal, ze mam rizartrozu klbu palca na ruke. Takze naprv rehabilitacie a ak nepomozu, tak operacia.
@sonicka88 ahoj áno v júni som bola operovana v Šanci , momentálne som na liečení.
@andulkaanka Ahoj, chcem sa spýtať ako sa cítiš po operácii? Mne to tiež hrozí, tak by som sa chcela opýtať, či mám ísť do toho, lebo dlho sa to asi neoperuje. To ti menili klb alebo čo ti robili?
@andulkaanka ahoj kto ťa prosím v sací operoval? Prešli bolesti? Ktoré štádium si mala? Ja som tiež objednaná na operáciu už rok sa trápim s bolesťami
Dobrý deň chcem sa spýtať ortopéd mi zistil rizartroza palca pravá ruka čaká ma ešte mi 4.10 a potom kontrola u ortopéda dá sa to liečiť alebo sa to operuje
Dobrý deň chcem sa spýtať na niekto problém z prstom rizartroza aj virastky na magnetická rezonancia mi to zistili a idem ešte k ortopédia aby mi povedal či treba operácia alebo liečba ale bolesti sú každý deň horšie a horšie ďakujem za info
@sofinka1980 Ahoj, ja mám rizartrozu. Ortopéd mi tam pichal najskôr injekcie, potom rehabilitácie. Moc to nepomohlo. Pred mesiacom mi tam pichol obstrek a povedal, že ak to nepomôže tak operácia. Celkom mi to pomohlo, nemam už take bolesti ale neviem do kedy to vydrží.
@petula2003
@sofinka1980 ahojte ja idem 16 na operáciu. Injekcie nepomohli jedine tabletky to na cca mesiac zastavili, potom mi pichol kyseli. Hylauron. A nie je dobre takže urobia menší zákrok ako keby mali meniť kĺb tak uvidím 🥺 na mesiac by mala byť sadra. Trápim sa rok . Keď sa ochladí bolesti sú väčšie
@nifido Ahoj. Ja si tiež myslim, že mi to dlho nevydrží. Tu kyselinu aj mne pichol tri injekcie. Tak držím palce a daj potom vedieť či to pomohlo. Lebo ani mňa to asi neminie
@nifido dobrý za tie injekcie ste aj platili lebo ja idem k súkromným ortopéd a tam neviem koľko budem platiť ale ja mám aj výrastky v palci
@sofinka1980 za tú poslednú áno cca 18€ hyalubrix ale odchádzala som z ambulancie tak že ani papier som nevedela chytiť do tej ruky a bolesti ďalšie 4 dní, ja chodím do šace
@petula2003 nemali ste bolesti? Po injekciách ?mne už ďalšie ani nepichal kvôli tej reakcií mňa strašne bolela ruka
@nifido po tých hyaluronových som mala, teraz po tom obstreku mi to do týždňa utíchlo
@petula2003 a za injekciu ste koľko platila ja idem v budúci týždeň k ortopédia veľmi ms boli ten prst
@sofinka1980 ja som nič nedoplácala
@nifido Akurát dnes som na teba myslela, že sa musím opýtať či si bola na tej operácii. Ešte asi bolí, čo? Prajem skoré zotavenie.
@petula2003 mám voltaren takže bolesti nie sú čo som trochu prekvapená akurát keď spravím blbý pohyb cítim stehy
@nifido ahoj, už ti vybrali stehy? Budeš to mat aj v sadre?
@petula2003 včera mi vybrali stehy, mám tam 2 sruby ako som písala nemenili kĺb, mám sadrovu dlahu do polky ruky ešte do 8.11 potom rantgan a ak bude dobre dlaha dole
Ahoj, no ako ruka? Už nemáš sadru? bolí to ešte?
@petula2003 ahoj už nemám sadru od stredy 8.11 takto to teraz vyzerá je to fajn trošku ešte rozhybujem ale bolesť čo bola je preč
Tak to som rada, že to pomohlo, asi ešte rehabilitácie ti dajú.
@petula2003 nie nemám rehabilitácie keď dali do sadru hneď som ju mala používať, najprv to išlo ťažšie ale každým dňom je to lepšie
@julincek myslíte PN po operácii? Ja som rok z bolesťami pravého palca bola ,nebola som PN kvôli tomu nosila som ortézu mesiac lieky, injekcie, menšie prestávky keď zabrali lieky neboli bolesť, v júli mi pichol dr kyseli.hylauronovu a od vtedy už len z ortézou nakoniec som mala aj boreliózu potvrdenú takže od konca júla na ATB až do septembra s menšou prestávkou, a 16.10 bola operácia, od 2.11 som pracovala týždeň so sadrou a od 8.11 som bez sadry , ja pracujem vo vse call centre
@nifido ďakujem, aj mňa tak bolí keď viac používam druhú ruku...ja pracujem v reštaurácii, ale akurát začiatkom novembra som sa rozhodla ísť zarobiť do zahraničia, preto som sa pýtala ako dlho vám trvala liečba...no takto to vyzerá že najskôr sa dať dokopy až potom riešiť druhu prácu...ešte raz ďakujem za informácie.
Nemám skúsenosť. A keďže je to dosť unikátna operácia, tak ťažko niekoho nájdeš. Ale keď máš silné bolesti, choď do toho.