Riedka stolica a psychika

miriam1983
4. okt 2015

Ahojte. Uz dlhsiu dobu trpim riedkou stolicou,je rozkuskovana a riedka az kasovita. Drzala som aj bezlepkovu a bezlaktozovu dietu,ale stale tak isto. Aspon raz za den ju mam taku... neustale nad tym premyslam,vzdy ked idem na zachod,hned sa bojim,ze to bude hnacka. A ked je,tak do vecera premyslam z coho.... moze to byt sposobene tym,ze si to uz aj privolavam.neustalym premyslanim?

sissy27
4. okt 2015

@miriam1983 tak hlavne nepíšeš nič o svojom jedálničku, tak ťažko povedať, z čoho to je... psychikou možno čiastočne, ale podstata problému bude niekde úplne inde...

mirkava
4. okt 2015

Šup na gastro.... Tu asi odpoved nenajdes.... 😉

miriam1983
autor
4. okt 2015

Bola som vysetrena vrchom aj spodom a nic. Mala som hranicne hodnoty histaminu,takze som jedla len kukuricne chleby,vsetko bezlepkove a bezlaktozove. Ale aj tak ma obcas jednoducho chyti stav,kedy mam takuto stolicu. Ja strasne nad vsetkym premyslam a ked napriklad zjem nieco kde je vela histaminu,ale nepripustam si to,tak mi nic nieje. Ale ked na druhy den o niecom co som zjedla vela premyslam,tak to pride.

miriam1983
autor
4. okt 2015

Je normalne ked ma clivek tak raz do tyzdna riedku stolicu alebo hnacku? Aj ked som to mala takto,bola som z toho vystrasena a tym ze na to v kuse myslim,to mam este horsie. Nemam hnacmu,len idem riedko a je to na viac kusov.

sardinka333
4. okt 2015

može to byť aj psychosomatického povodu...vylučili ti celiakiu? Stres a nervy trávaniu nepomahaju. Porad sa s lekárom.

miriam1983
autor
4. okt 2015

@sardinka333 robili mi vsetky testy a nic. Len ten hystamin. Lenze aj ked som si pozor davala a aj ked nie,stale to iste. Lekari mi nepimohli,preto sa pytam na skusennosti.

trgypadl
4. okt 2015

@miriam1983 ake mas hodnoty histaminu??

miriam1983
autor
4. okt 2015

@trgypadl vraj hranicne

sardinka333
4. okt 2015

Pozri moze to byť aj ,,neurotického povodu,, ale to ťažko povedať takto z nejakeho jedneho odstava. Ano - prehnaný strach, nervozita a očakavanie ,,zlého,, spušťaju obranný systém organozmu - adrenalín sa ti začne vyplavovať do krvi, prichadza stresova reakcia...psychika ma veeelky vplyv na organizmus.
Ak si 100% fyzicky ok...tak skus aj psychologa - psychiatra. Nie je to hanba. na hranične hodnoty ti jeden doktor povie ze je to ešte v ,,norme,, lebo to nie je ani tak a ani tak...a druhy zase povie inak...

miriam1983
autor
4. okt 2015

@sardinka333
@sardinka333 brala som aj antidepresiva a bolo to este horrsie...

seahorse27
4. okt 2015

Ak mas výsledky vsetkych vyšetrení ok, tak sa upokoj, pravdepodobne netrpis žiadnou vážnou chorobou😉 Bude to pravdepodobne psychika, treba to pustiť z hlavy, ak sa da...

trgypadl
4. okt 2015

@miriam1983 hranicne hodnoty su siroky pojem...kolko si drzala tu dietu"?dodrzivala si vsetky pokyny??

sardinka333
4. okt 2015

@miriam1983 no a sme doma... 🙂

čo tak skusiť autogenny trening???

miriam1983
autor
4. okt 2015

Dodrziavam ju cez pol roka a raz dobre,raz zle. Ako ked som ju nedrzala. Ja neviem,mozno si to nafukujem. Ved je normalne ist na zachod a nemat stolicu v kuse,ale na niekolko malych redsich ,,bobkov" ?

miriam1983
autor
4. okt 2015

A ked idem na riedko,pali ma konecnik

regina22
4. okt 2015

helikobakter?

katka1981
4. okt 2015

@miriam1983, preco si drzala tu dietu? Naordinoval ti ju lekar? Robil ti krvne testy? Ake ti vysli? Diagnostikovali ti HIT?

miriam1983
autor
11. okt 2015

Robili mi testy aj kolono a vraj dobre,len hit mi vysla vraj hranicne. Nic viac mi nepovedali. A tu dietu mi doporucil na biorezonancii. Ale zedla som po pol roku dva dni po sebe rozok a vecer ma asi trikrat prehnalo. A este stale to nieje ono. Zedla som keksy s orechami a sice idem formovane,ale je to riedke...je taka stolica normalna?

katrin21
11. okt 2015

@miriam1983 nie, normalna stolica je šulok, makky, vlacny, tzv. hodvabna stolica..
Riedka stolica je znakom, ze nieco nie je OK v traveni. mozno ti vadi muka, ked sa to prejavilo po rožkoch..
samozrejme aj psychika hra velku rolu..... za riedkou stolicou moze byt niekedy aj pankreas, hlavne ak je stolica svetlejsia....treba obmedzit tuky a uvidis...
co sa tyka tej psychiky - rozmyslaj, co v svojom zivote prehanaš, resp. co nevies stravit .... travenie su vzdy veci, co nevieme stravit.... nieco , co mame v sebe nespracovane,alebo pocity viny, ze nam niekto ublizil, alebo ubližuje, alebo ze nie sme dost dobrí, čiže nizka sebelaska a ucta voci sebe samej....
tam treba pracovať a hovorit si , ze si hodna milovania, si krasna bytost a veci sa deju pre tvoje dobro , tak ako to ma byt. Si spokojna so svojim zivotom a prijimas vyzvy, ktore prichadzaju a mas sa rada, zasluzis si hojnost a lasku.. a ze sa chces zbavit pocitov viny , hanby, alebo toho co citis a mozno si to neuvedomujes... a nastolite pozitivne myslienky.