Ahojte. Užíval niekto tento liek? Zaujímalo by ma, či ste mali nejaké nežiadúce účinky... Keďže mám prejsť z jednej na dve až tri denne, podľa toho ako sa budem cítiť...
@adka_1988 nie, nezabral mi. Ale brala som ho vyše pol roka...
@adka_1988 ku koncu som brala 3 na noc, ale strašne mi zaťažoval zaludok, palila ma zaha. Vysadila som a žalúdok sa ukludnil.
@magdalenkad môžem sa opýtať kvôli čomu ste ho brala ? Ja ho užívam kvôli krvi - trombocytopenia. Beriem ho už vyše 2 mesiacov
@magdalenkad užívala som asi pol roka prednison, zistili mi, že moje telo neprijíma kortikoidy, bola som aj v nemocnici s hodnotou 11 tis trombocytov, revolade by ni mal vraj pomôcť lebo ak nie tak co potom? 🤦♀️
@adka_1988 vraj zaberá, ale mne vôbec nepomohol. Prednison takisto. Tiež ma liečia na trombocytopeniu, mavala som hodnoty 8.
Revolade vraj ak nezaberie za krátky čas, vraj nemá zmysel pokračovať v liečbe. Tento rok na mne skúsili ešte liečbu Riximyom, 6 týždňov, neviem ci zabral, lebo počas liečby mi hodnoty narástli, ale teraz mam už okolo 30...
boli ste v nemocnici hospitalizovana? Ja nikdy kvôli tomu, väčšinou mi pri hodnotách pod 10 podávali trombocyty ambulantne, ale zbytočne, kedzevtelo tvorí proti nim protilatky...
Smiem vedieť odkiaľ ste?
@magdalenkad áno toho roku v máji som išla na kontrolu a s hodnotou 11 tis som išla okamžite na príjem, dávali mi do žily flebogammu a všetky možné minerály, ktoré mi zobral prednison. Už som zúfalá zo všetkých liekov. Nemôžme si popísať niekde inde? Som z Prešova 🙂
@adka_1988 v pohode, môžme. Whatsapp, messenger, mne je jedno.
No a preto už neuzivam skoro žiadne lieky, aj tak mi nepomahali a väčšinou spravili väčšie škodu
@magdalenkad ako vás nájdem?
Dobrý deň,
K téme by som poprosila info či mal niekto vážne vedľajšie účinky Revolade ?
@ingush616 osobne som vážne vedľajšie účinky nemala. Len ako som spomínala vyššie, trápil ma žalúdok.
@magdalenkad a zabrali tabletky?
Dobrý deň. Neviem, čo predchádzalo u vás pred Revolade a aký máte problém? Ja mam trombocytopéniu. Brala som pred užívaním Revolade asi 8 mesiacov Prednison vo vyšších dávkach, ktorý mi zo začiatku zaberal a potom prestal. Zistili mi, že mám intoleranciu na kortikoidy a následne mi hematologička nasadila Revolade. Pri užívaní Prednisonu mi bolo neskutočne zle. Búšilo mi srdce, mala som vysoký tlak na moje pomery, vysoký tep. Nemohla som spať, bolel ma žalúdok, bola som naliata a celkovo mi bolo zle. Po nasadení Revolade mi zo začiatku prvé asi 3 týždne nechcel zaberať , potom už začal keď sa "spároval" s telom. Nežiadúce účinky od Prednisonu mi začali ustupovať. Revolade mi zo začiatku spôsoboval trošku bolesti žalúdka, ale dalo sa to vydržať, nič hrozné. Potom ma začal bolieť žlčník, ale ustálilo sa mi to. Žalúdok ma bolel len pri vyšších dávkach Revolade, čo som zo začiatku brala. Teraz keď mi už našťastie zaberá ako má necítim nejaké zvláštne nežiadúce účinky. Beriem ho už vyše roka a je všetko ok. Dávku mám aj zníženú a poklopkať pracuje ako má. Akurát mi bolo odporúčané, aby som si "očisťovala" pečeň. Tak si robím "očistné kúry" s pestrecom.
@ingush616 mne osobne lieky nezabrali ani vo vysokých dávkach. Neskôr som podstúpila infuznu liečbu Riximyom a ten mi po čase trochu zabral, ale teraz po vyše roku hodnoty opäť začínajú klesať
@magdalenkad dobrý deň, užívate ešte revolade?