Reverz z nemocnice a reakcia lekára

10. máj 2024

Dobrý deň,

Keď chcem podpísať reverz, je povinný to lekár akceptovať?
Bojim sa reakcie, keď to poviem, že bude na mňa hnusný (celkovo je to veľmi nepríjemný človek).
Aké máte skúsenosti vy, keď ste oznámili, že chcete ísť domov z nemocnice na reverz?

kacena4
10. máj 2024

hnusny byt moze ale reverz ti da, ja som tak lezala s babou co silou mocou chcela reverz kvoli kachlickam a do vecera potratila ☹

martinmmartin
10. máj 2024

podla toho o co ide. Bude mat lekar pocit ze o veci nic moc nevies ale myslis si ze vies viac ako on?
Preco chces reverz ? Co mas a ako to chces riesit ty a ako lekar?

drahomirrra
10. máj 2024

Podla dovodu. Reverz je povinny akceptovat, ak niesi pripad, kde je zakonom zakazany. Nemocnica nie je vazenie, nikto ta tam nesmie nasilu drzat.
A ze oni tam drzia ludi veeelice radi, viac raz som sa presvedcila. Spital a liecba nulova, nik po mne za den ani nestekol.

deti95060810
10. máj 2024

len raz som žiadala a poslali ma do čerta... že mám vydržať 3 dni.

drahomirrra
10. máj 2024

@deti95060810 Porusili zakon. Obmedzili ta na slobode a to je trestne.

rozculena
10. máj 2024

@drahomirrra možno jej tým zachránili život

drahomirrra
10. máj 2024

@rozculena Pri trojdnovej hospitalizacii urcite 😅😅 Skor nechceli dopustit, aby im usla platba od poistovne ☺️

koniarova
10. máj 2024

@rozculena ale prosím ťa. 😂 Peniaze od poisťovne potrebovali.

tanyan
10. máj 2024

Raz som podpísala odmietnutie hospitalizácie a veru nebola lekárka príjemná, ale nemala na výber.
V inom prípade som povedala lekárke, že pokiaľ nás neprepustia aj s dcérou, tak nech pripraví papiere a pôjdeme domov na reverz. Bolo to na infekčnom a obe sme už boli ok, len dcéra sa už začala zahlieňovať z toho presušeného vzduchu. Našťastie pochopila a prepustili nás.
Ale raz ma aj uprosili, aby som ešte jednu noc vydržala, aby im preplatila poisťovňa zákrok a ostatné.

luccija
10. máj 2024

@koniarova a kto nepotrebuje, aby mu to preplatili?inak presne som to tento týždeň hovorila, že prvá veta lekára musíte tam byť 4, 5 noci, aby to poisťovňa preplatila a to isté sa robí na jednodňovke, ale musím si zaplatiť.Kolko ľudí zaberá miesto v nemocnici potom čakacie doby na aleluja len kvôli takýmto ich pravidlam.

koniarova
10. máj 2024

@luccija presne ako píšeš.

nat_alia
11. máj 2024

@kacena4 akym kachlickam?

nat_alia
11. máj 2024

@deti95060810 keby si na tom trvala myslim ze nemaju na vyber

kacena4
11. máj 2024

@nat_alia chcela ist kupovať do novej kupelne kachlicky... tak podpisala v nemocnici reverz (lezala kvoli hroziacemu predcasnemu porodu) 😢

gabrm
11. máj 2024

@deti95060810
A načo ste tam vôbec išla??

drahomirrra
11. máj 2024

Mna by seriozne zaujimala odpoved lekara, z akeho dovodu trvaju na min 3 noci hospitalizacii. Ze ci im to ozaj poistovna inak nepreplati.

zuzi0911
11. máj 2024

Podľa dôvodu...no ak sa niečo stane ..nebudú príjemný ta opäť prijať a podobne ...

Ja som raz podpísala reverz ,ale s dr som.sa dohodla ,že keď niečo hneď prídem (išlo o cystu atd) ....boli sme všetci pripravení.....

mikadooo
11. máj 2024

Dva krát som žiadala reverz, dva krát sme si to vysvetlili. Raz ma hospitalizovali aj s dieťaťom (pôvodne si chceli nechať len dieťa - hnusné boli akurát tak následne sestry na oddelení, lekár a všetci lekári po ňom sa správali max. profesionálne). Druhý krát boli tiež všetci s tým ok a pustili ma na reverz, s tým, že som poctivo potom chodila s malým ešte 5 dní do nemocnice každý deň na injekciu s antibiotikami. Reverz som podpisovala 24.12. Reverz by som podpísala aj tak, aj keby sa lekár choval "hnusne" - v oboch prípadoch. Ja som sa správala normálne a v oboch prípadoch som normálne, pokojne a slušne vysvetlila, prečo by som chcela ísť so svojím dieťaťom domov. Resp - teraz keď to po sebe čítam - ten prvý krát napokon reverz nebol potrebný, lebo v podstate z počiatočného "nedá sa" sa napokon dalo 🤷.

kvetka22
11. máj 2024

Treba si uvedomiť, ze reverz je hlavne pre lekára, poistka, ze ti všetko vysvetlil, ze chápeš svoj stav a aj napriek tomu chceš odísť. Chráni to jeho. V podstate sa môžes zbalit a odísť. Nemôžu ta držať v nemocnici proti tvojej vôli, obmedziť ta môžu jedine na základe rozhodnutia súdu.

nat_alia
12. máj 2024

@kacena4 tak s prepacenim to co bolo za hlupanu?

tanyan
13. máj 2024

@nat_alia Pravdepodobne ešte nebola pripravená byť matkou. 😉