Reumatické ochorenie

timejicka
23. aug 2022

Ahojte . Nemáte náhodou niekto " skúsenosť "s diagnózou sakroilitída s HLA B27 pozit? Chcela by som sa poinformovať ohľadom liečby a príznakov .Ďakujem

nina004
23. aug 2022

@timejicka Vyšetrovali ťa už na reumatilógii? Sakroilitída aj pozitívne fla b27 môže byť prítomné aj pri iných ochoreniach. Najčastejšie pri bechterovi.

timejicka
autor
23. aug 2022

@nina004 áno ja už som v liečbe

simca06022011
23. aug 2022

ja to mam, od 2013, neliecime nic, len sledujeme u mna.

timejicka
autor
23. aug 2022

@simca06022011 prosím Vás aj vy ste mali také bolesti na začiatku ochorenia ? Vy ste mali aj nejakú liečbu ako to prebiehalo u Vás ?

simca06022011
23. aug 2022

bolesti sa mi objavuju pravidelne, raz dobre raz nie, od zaciatku, predpokladam, ze som to mala uz davno, len neurologicka to bagatelizovala (chrbat boli kazdeho) atd, po porode katastrofa, a potom to tiez nebolo lepsie ako som sa s batolatom natahovala, kedze isla som cestou boli chrbat=neurolog tak trvalo kym som to vyriesla (k reumatologovi som sa dostala "protekcne"). Ziadnu liecbu som nebrala, ani neberiem, podla potreby flector/aflamil, sleduje sa mi pravidelne chrbtica podla problemov na MRI, Si zhyby vacsinou tak po 2r mi zvykli robit MRko, teraz uvidim vlastne na jesen ci idem znovu. Ono ako som pochopila, ak nie je progresia, zhorsenie stavu, akutny zapal tak ani mi ziadnu liecbu nemaju preco davat. Viem, ze nejaka biologicka liecba sa dava, ale teda reumatologicky povedala, ze tomu sa treba vyhnut kym to nie je potrebne, cize mne "preventivne" netreba.
Vela cvicit, chodit treba, ked je horsie, snazim sa nezanedbat liecenie, cize napr. ked mam bolesti idem poctivo ten flector (protizapalovy) pravidelne, setriaci rezim.. ked to prejde zase len cvicit a chodit.

timejicka
autor
23. aug 2022

@simca06022011 ja mám akútny zápal SI kĺbov bolesti teda riadne ,na PN som 9 mesiacov až po 7mes mi zistili správnu diag. plakala som od bolesti nechcela mi veriť neurologička až som sa dostala na reumat . tak tam "konečne "našli príčinu .Mňa boli reže páli celá panva kríže ani sedieť ,ležať ,stáť na jednom mieste ide mi to zo zadu do stehien.Ak som v pohybe necítim to tak ak som v kľude niečo hrozné 😔.Posledné 3 mesiace bolesť chrbta stuhnutosť snažím sa cvičiť sm systém a prechadzky ak sa mi dá .

simca06022011
23. aug 2022

@timejicka no viem, poznam to dobre. ked som to opísala reumatologicke, hned vedela co je vo veci... ani spať v noci. ani nic.

timejicka
autor
23. aug 2022

@simca06022011 presne tak 😔vtedy ste brali aké lieky nepamätáte sa? Po akej dobe liečby sa Vám to zlepšilo ? Ja beriem mesiac lieky Aceclofenac ale zatiaľ zlepšenie len trošičku.

simca06022011
23. aug 2022

@timejicka ako pisem, brala som vzdy iba toto, nic ine. Aceclofenac je ten aflamil.

timejicka
autor
23. aug 2022

@simca06022011 tieto ?Možno treba ešte čas aby mi zabrali beriem ich mesiac

moniiska4567
7. sep 2022

Ahojte, ja som tiez hla b27 pozit, mala som na rtg zhybov zuzenu štrbinu, štyri krát zapal dúhovky na oku, raz zápal čriev, dva krát zápal achillovej šľachy na nohe.. Momentálne čakám na biologickú liečbu. Dúfam že zaberie že to udrží tie príznaky v norme a nebude sa to zhoršovať.

silvia1302
1. okt 2024

@moniiska4567 dobrý deň, chcela by som sa opýtať schválili Vám biologickú liečbu? A ak áno mali ste aj zvýšené CRP?