Retenčný drôtik

kate_watson
13. máj 2020

Dobrý večer, nemáte niekto skúsenosť s nosením retencneho drôtika, po snati fixneho strojčeka?? Zaujíma ma, ako je to s konzumáciou tvrdej stravy (odhryznutie z jablka, pukance, arasidy a pod). Ďakujem

ecko80
13. máj 2020

@kate_watson Ahoj, ja mam retencny drotik aj hore aj dole, uz takmer rok. Ked mi ho dr nalepila, odporucila jablka krajat na mensie kusky, neodkusovat z celeho jablka, orechy a pod. kusat na zadnych zuboch. Ale teda jablka si nekrajam na kusky, nechce sa mi, orechy jedavam tiez. Zatial sa mi drotik odlepil na jednom zube, hned skraja (ale tazko povedat, ci to bolo hryzenim tvrdsej stravy alebo to bolo slabo prilepene), ja som si to ani nevsimla, zistila to az dr na kontrole, prilepila a bolo.

hettinka
14. máj 2020

@kate_watson dcéra ho má, je všetko, ale opatrne. Nočný strojček nosí aj tak.

brna1989
14. máj 2020

@kate_watson aj ja mám retenčny drôtik , asi 2roky.odlepil sa mi 2x.dr zalepila.prisla som na to vždy sama, lebo ma zuby začali ťahať , taký iný pocit, tak som si jazykom prešla po zuboch a zistila, že je uvoľnený.
Mňa Dr vôbec neusmernila, že by som nejaké potraviny nemala hrýzť a podobne.jem všetko, nič nekrajam , aj orechy a tvrdé veci.bez problému.
Rok som mala drôtik bez nočneho strojceka a po roku som si všimla , že sa mi kriví horná 3ka.tak mi Dr dala nočný strojček.
Najprv som mala drôtik od hornej 3ky po 3ku.a pred týždňom mi skrátila drôtik od 2ky po 2ku.
Mám drôtik len na horných zuboch.

mauzi
14. máj 2020

@kate_watson ahoj, ja ho mam už viac ako 6rokov, myslím, že max 2krat sa mi odlepul, ale tvorí sa mi okolo neho zubný kameň, nič príjemné na hygiene potom, inak ma to neobmedzuje vôbec

kate_watson
autor
14. máj 2020

Lebo ja som sa pýtala zubára a on mi k tomu len toľko povedal ze zo začiatku kým si na to zvyknem mam jest mäkšie veci, no a po 2 rokoch nosenia fixneho strojčeka mam už teda ozaj chuť si normálne dat orechy alebo odhryznut z jablka. Tiež mi napadlo ci ten drôt nemôžu nejako odlepit žuvačky alebo také lepive potraviny ako grilaz a tak.

kate_watson
autor
14. máj 2020

@brna1989 a ani keď zahryznete do niečoho tvrdého neodlepilo sa to??

brna1989
14. máj 2020

@kate_watson odlepilo sa mi to 2x, ale či na základe zahryznutia do tvrdšieho, to už neviem . Žuvačky , aj lepive jedlá normálne jem 😊