Ahojte,
Absolvoval niekto ? Aká je približna cena a ako dlho sa to hojí? Mala som zápal v zube liečený endodonciou aj ATB ale vyzerá že nepomohlo. Dentálna hygienicka mi odporučila toto
Ďakujem.
@gemerka17 ano, robili. Ale nic sa na nej neukazalo. V podstate uz lutujem, ze som sa dala na tu resekciu nahovorit, boli to vsetko vyhodene peniaze, lebo mi to nepomohlo a zub bude musiet ist aj tak von. On neboli stale rovnako, ale niektore dni su tak nafigu, ze by som ho hned vysklbla. Len som sa este neodhodlala, aj kvoli covidu to nejako odkladam.
@gemerka17 vies co, pozeram teraz tie emaily so zubarom a nebola to magneticka rez. ale bolo to CBCT, cize nejaky druhy CT, pomylila som sa. Kazdopadne v mojom pripade by asi nepomohlo ziadne zobrazenie, kazdy mi tvrdil, ze tam nie je zapal, ani nic divne, hlavne ze ma z bolesti vedela rozboliet cela hlava v horsie dni (bola som u troch zubarov). Teraz som na tom rovnako, ale teda trvalo to niekolko mesiacov, nez sa to zase tak zhorsilo. Mna boli ten zub aj na zatlacenie alebo pri prudsom zahryznuti a citim vlastne boliet kost, lebo zub je bez nervov.
@uhnakova áno tiež mam presne to iste co ty, ohlasom bolesti. Boli na zatlacenie. (Aj keď teraz na 2 pokus pri čistení kanálikov je to o kus lepsie). Tiež mám za sebou CBCT, je to teda CTcko. Na koreni mam malý nalez, ale ze ten sa nemení. Jedna sa o sedmičku. Akurát neviem prečo ma z toho boli aj okolo ucha a zadná časť hlavy.
Mne robili resekciu očného zuba. Uz je to mozno 15-20rokov dozadu. Mala som na koreni hnisavý vačok. Zub strašne bolel na tlak a postupne aj bez tlaku. No šialená bolesť. Vyslovene škriabať omietku, odkrútiť si a odhodiť hlavu. Vzdy pomohlo len keď mi ten zub otvoril. Ale akonáhle ho zavrel, tak do rána zas šialená bolesť. Resekcia prebehla v pohode, vôbec to nebolelo, ani po odtrnutí. 2-3 dni som bola na kašovitej strave, nič hrozné. Vtedy som platila1000korún. Doteraz ten zub mám a odvtedy ma nikdy nebolel 🙂
@adriana1980 ďakujem za info, ja mám žiaľ zapálenú prednú dvojku ,preto sa trhaniu zdraham...pýtala som sa na implantát,vraj tej zápal bol v kosti.. a že nebude dostatočne pevná na implantát. Zatiaľ čakám, som po ATB a vraj pol roka trvá kým sa to buď zahojí alebo sa uvidí čo ďalej. V januári mám CT a podľa toho sa rozhodne čo ďalej. Dentálna hygienicka mi odporučila ešte tu resekciu. Ak nevyjde to ,jedine vytrhnúť ale teda mostík ozaj nechcem..😔 museli by upraviť ďalšie dva zdravé zuby.. takže spolieham sa na ten implantát..počula som už aj o augmentacii kosti,ale neviem aký veľký je to zásah,či je to v tomto prípade možné atď.,držte palce 🙏
Ja mam resekciu nad hornou dvojkou. Na lozisko sa prislo nahodne pri preventivke, hned v zaciatkoch. Vobec nic ma nebolelo, zakrok trval cca 40 minut, aj rekonval.bola ok. A to bola v tehotna, v 7.mesiaci.
@uhnakova ahoj. Mam podobný problém. Minulý rok v októbri mi robili resekciu mŕtveho zubu ktorý stále bol citlivý a taky tlak som cítila v kuse. Tiež mi to navrhli ako poslednú možnosť. Doteraz bolo všetko ôk, okrem menších bolesti pri zmene počasia, ale od nedele ma začala bolieť akoby kosť nad tým, zub neboli. Dnes je to už na tabletku... Chirurg ktorý mi to robil tak pracuje iba piatky, pochopiteľne idú sviatky tak sa tam skôr ako budúci týždeň nedostanem. Som z toho dosť nervózna. Vieš mi prosím napísať ako si dopadla. Ďakujem.
@edinus ahoj,dúfam že čím skôr tu pomôžu.. ja som na redakciu ešte nešla. Stále čakáme na info o zápale o týždeň mám kontrolne CT
@edinus mala som to dlho v rovnakom stave, v podstate to sustavne pobolievalo, ale nechcelo sa mi to nejako riesit, cakala som, ci sa to akutne nezhorsi. Potom som v marci po covide vyuzivala atb Sumamed a namiesto kasla sa mi ukludnil zub 😅. Takze teraz mam s korenom pokoj, uvidime ci to vydrzi.
Baby viete mi poradiť ako sa starať o ranu po resekcii?v piatok mi robili resekciu hornej dvojky,ďasno mi rozrezali nad 4 zubmi.Kazali mi jesť kašu a vyplachovat ústa corsodylom,no zabudla som,či aj tu ranu vyplachovat alebo len ústa opatrne az sa tam nič nedostane.Lebo niekde čítam,že vyplachovat tak ,aby sa to nedostalo k rane.Tak už neviem.Dakujem
@uhnakova dobry den, resekciu ktorej hornej stolicky vam robili? Stolicky na resekciu nie su komplikovane? chce vlastne nejaky stomatochirurg robit resekciu stolicky? riesim si zub 16 (horna sestka vpravo) a bola som uz dvoch zubarov konzultovat moj zub, ani jeden mi nenavrhol resekciu a ked som sa pytala, tak mi povedali ze vela chirurgov co robi resekciu stolicky anie nie su, ani takych nepoznaju
@annabjalonova ja mám tiež problematický zub 16, mne zubár povedal, že resekcia sa tam nerobí. Neviem prečo, keď už som čítala aj o resekcii na stoličkách...
@annabjalonova mne urobil stomatochirurg bez problemov resekciu stoličky č. 6 hore vľavo, trvalo mu to asi 40 min. V ten den ma to pobolievalo, jedla som nanuky, tomi robilo dobre. Na noc som si dala Nurofen. Dalsie dni to uz bolo vyrazne lepsie, no cca tyzden som si davala pozor pri jedle, aby mi tam neslo. Inak nakoniec mi resekcia nepomohla, zapalili sa aj dalsie korene a zub som si nechala pred tromi mesiacmi vytrhnut, lebo uz to bolo neunosne.
@frzeiovn ahoj. Chodila som s tym ako na hodiny klavíru, panorama, bola som aj na CT a 5 rôznych zubárov sa mi na to pozeralo a nikto tam nevidím žiadny problém. Tak žijeme spolu od toho roku 2022 cítim ho stále hlavne takto na jeseň. Minulý rok v decembri ma bolel dosť. Jeden zubár mi navrhol korunku ale to som nechcela, bol to Ukrajinec a každému len korunku a vraj ešte volal nejakej známej ktorá by spravila endo znovu, ale neverila som mu. Tak som išla k ďalšej zubárke, ma aj manžela zubára obaja zhodnotili, že to je ok. Ja o tom zube pol roka neviem, a keď príde jeseň/zima tak sa mi ozýva.
Ahoj, mne robili v juni resekciu korena hornej stolicky, stalo to 270 eur. Po zakroku ma to pobolievalo asi 24 h, ale vydrzala som bez liekov na bolest. Davala som si extra pozor pri jedle par dni, po tyzdni mi vybral zubar stehy. Ovšem bolesť zuba, resp. kosti nad zubom sa mi postupne vratila a teraz už premýšľam, že ho nechám vytrhnúť. Vraj je pravdepodobne zub prasknuty a nevidno to na rtg, tak preto boli.