Ahojte, je tu niekto kto absolvoval pracovnú cestu do strednej Afriky ? Vedeli by ste mi dať nejaké rady čo si určite vziať proti komárom prípadne voľnopredajné lieky alebo na predpis ktoré určite zbaliť?( Jedná sa o dlhšiu dobu pobytu niekoľko mesiacov ) čítala som že naše klasické repelenty zo slovenských lekárni veľmi nepomáhajú , ďakujem za rady vopred
@bibka26 ja by som zavolala na oddelenie pre liečbu cestovnej medicíny, nech dajú odporúčania na očkovania a príručnú lekárničku.
https://www.infektologia.sk/pracoviska/zobrazit...
Chod sa poradit do institutu pre cestovnu medicinu, co konkretne ti odporucia…ak ides na dlhsie, mozno ti bude treba viac ockovani ako dovolenkarom. Ja som si dala do Tanzanie proti zltej zimnici, antimalarika som nebrala. Repelenty ti tiez predaju specialne.
Určite by som riešila antimalariká, ale najlepšie urobíš ak si dohodneš konzultáciu na oddelení pre cestovnú medicínu a exotické ochorenia (neviem uolne presný názov)
Ďakujem za rady očkovania mám už asi všetky tie ktoré mi odporučili na cudzokrajné medicíne v KE som si dala meningo žltá zimnica besnota covid, antimalarika si kúpim až tam alebo viem dostatočne kvalitné kúpiť aj tu ? Kolega napr spomínal že naše sú totálne slaboty radšej zo zahraničia
A ešte otázka bral niekto bekomplex ?vo všeobecnosti sa u nás odporúča proti stipancom bekomplex má scrym niekto skúsenosti a ak áno aký je iba voľnopredajných alebo aj na predpis ?