Reoperácia krčných mandlí

nataly86
28. feb 2021

Ahojte, chcem sa opýtať ci nemáte niekto skúsenosti so znovuoperovanim mandlí. Krčné mandle mi vyberali asi pred 20 rokmi, teraz mám stále zvýšené aslo uz okolo 1000, v januári som mala aj absces... pri vyšetrení prišli na to, že mi ostali zvyšky mandlí na oboch stranách. Som objednaná na operáciu, len mám strach ako to prebieha... ak by mal niekto skúsenosti budem rada keď sa s ňou podeli. Ďakujem

monkijanacik
28. feb 2021

Ahoj nataly,toto ma nepotesilo,tiez mi vyberali mandle pred 20r,vraj sa neda vybrat cele tkanivo,co som si overila,ked som rok po operacii dostala uz asi ,1000’ anginu v poradi,ostalo mi zdurene hrbolate tkanivo,kazdopadne ti drzim palce,nech vsetko dobre dopadne.

janinah
28. feb 2021

Je to pomerne bežné reoperovať ten zbytok.Niekedy ozaj malinký kúsok narobí šarapatu,ak ostane.Prebieha to ako prvá operácia,ak si ju pamätáš,nič strašné.

nataly86
autor
28. feb 2021

@janinah ďakujem... práveže pamätám a príjemné to nebolo. Ale hlavne nech je uz dobre . 😊😊

zuzi56
2. mar 2021

@nataly86 ja som bola v 33 rokoch, celková anesteza, op v pohode dopadla.
Po op ma nič nebolelo, chladiča som to, potom dva dni bez bolesti a dalších 10 dni príšerná bolesť, miešala som si lector do fliaš z jupika a popíjala cely deň.
To zvládneš, ono asi po 7 dni tá bolesť začne ustupovať , od vtedy žijem konečne normálne, bez atb 5 krát v roku.

monkijanacik
2. mar 2021

Cooo,to je aky luxus,mne to napichali,do ruky pichli nadobu na krv servitky a na vyrezane mandle,otvorte pusu dokoran a ufikli jednu po druhej,vyvalilo sa krvy ako z prasata,vypalili rany dlhou elektrodou,spalili mi este 1,5cm jazyka,doteraz jazva na nom,no cisty horor,ruzinovska nikdy viac😱

mery16
29. mar 2021

@monkijanacik pane bože aj tí sa môže 😲, moja neter je po operácii krčných mandli 5 mesiacov a stále nemôže kôli bolesti hovoriť 😭s tým nemáte skúsenost

chrumka120
29. mar 2021

No ja sa čudujem že sa to ešte vôbec robí toto

monkijanacik
30. mar 2021

Mne velmi pomohlo jemne kloktanie repika,velmi dobre hoji rany,odporučam urcite aj bekomplexforte,ten zas hoji sliznice,ak to stale neprejde,treba zvazit kontrolu u lekara,nepride mi normalne take dlhe hojenie.

monkijanacik
30. mar 2021

Niekedy mandle proste von musia,mna tie moje skoro zadusili,ako mi strasne opuchli,a bratovi zas jedna praskla pod naporom zapalu,takze dost krvacal,hned ho brala zachranka na kramare,2t polezal na infekcnom.