Ahojte potrebujem poradiť ohľadom rehabilitácie. Môžem požiadať lekára aby ma nechali v nemocnici na tie dni kedy budem mať rehabilitáciu ? Žijem s rodičmi a keďže mama musí chodiť do roboty lebo jej nedajú voľno tak nemáme k dispozícii auto, obvodná lekárka mi povedala že nemôže mi na každý deň zabezpečiť sanitku že nech to nijak.Čitala som na nete že existuje aj Fyziatricko-rehabilitačné oddelenie, len nedočítala som že ako to celé funguje či musím ja osobne tam zavolať alebo môže to aj lekár. Za odpovede vopred ďakujem 😊
Ja chodím na rehabilitáciu s 3násobnou+trieštivou+subluxovanou zlomeninou nohy už tretí mesiac, a spočiatku som veru bola úplne imobilná (na vozíčku a ešte aj úplne nešofér, bez auta), začínala som v intervale každý deň, potom 3x v týždni, potom 2x v týždni, ešte mi ostalo 6 cvičení, takže ešte pokračujem a veru nikto mi nikdy inú verziu ako denne dochádzať na rehabilitáciu nenavrhol a ani neodporučil (a ani si to vo sne neviem predstaviť, že by som niekde bola tak dlho v nemocnici na odd., stačí mi "prežiť a zvládnuť" liečenie-kúpele, ktoré ma čaká v lete), takže som to lepila taxíkmi, kamarátkami, známymi, susedmi a pod...
a že to bolo veeeeľmi veľa výjazdov, nebudem ani hovoriť...
S barlami prejdes!
@knihomol34 s bežnou zlomeninou predkolenia ťa v nemocnici na rehabilitačnom oddelení nenechajú...to je oddelenie kde potrebujú rozbýbať ľudí s ťažšími diagnózami alebo po komplikovaných zákrokoch či operáciách, nie je to na na rozhýbanie pri bežných zlomeninách...
@knihomol34 ja som chodila na rehabky 10 tyzdnov, to akoze by si chcela byt 10 tyzdnov v nemocnici len tak?
Existuju taxiky, kamarati, zas so zlomenou nohou nie si uplne imobilna takze da sa pri troche snahy aj verejna doprava vyuzit, pripadne si dat rehabky na dni, kedy ma mama volno, pripadne si vie na teba cerpat paragraf na tie cca 2 hod v den rehabky.