Rehabilitácia po zlomenine nohy

27. máj 2021

Pracoval som v marci v zahradke a spadol som z rebrika. Zlomil som si 2 kosti a natrhla slacha na kolene. Nohu som mal 7 tyzdnov v orteze a len pred tyzdnom mi ju dali dole. Problem je, ze sa mi nepouzivanim nohy skratili slachy a nemozem skolpit nohu. Nohu dokazem sklopit tak na 80°. Stale chodim s barlami. Keby ze nemam odsuhlaseny home office, tak neviem, co by som robil. Poradte mi prosim, ako mam zrehabilitovat nohu.

nika82
27. máj 2021

na rehabku vam musi dat odporucanie papier chirurg

maris5
27. máj 2021

Vratit sa naspt k Dr. a ziadat rehabky. Ukazu ako cvicit, sam si mozete viac poskodit.

autor
27. máj 2021

@nika82 Chirurg mi len napisal do spravy, aby som plaval (kde, ked vsetko je zatvorene) a bicykloval (na normalny bicykel si nesadnem, lebo sa bojim, ze spadnem). Ale chirurg mi nedal ziaden papier na rehabilitaciu.

autor
27. máj 2021

@maris5 vdaka.

nika82
27. máj 2021

ak to neda chirurg tak sukromne

lesnajahodka
27. máj 2021

Máte na to nárok, určite si choďte pýtať výmenný lístok k fyziatrovi, následne rehabka.

gemerka17
28. máj 2021

Treba si vypýtať výmenný lístok na rehabilitácie, ukážu ako cvičiť, dajú nejakú elektroliecbu ako magnet a podobne. Výmenný lístok na rehabilitácie vie dať aj obvodný lekár, čiže kľudne aj od neho treba pýtať.

iinuska
28. máj 2021

Výmenný listok na rehab.moze napísať aj obvodný lekar

evina2
13. jan 2022

Dobrý deň. Prosím vás ako ste dopadli s tou nohou? Ja mam zlomenú nohu od 19.11. 2021. Vtedy mi dali dlahu a 23.11. Mi dali sadru. Mala som ju 4 týždne. A potom mi dali ortezu. O týždeň bude 4 týždne čo ju mam. Mam ísť 18.1. Na kontrolu. Veľmi sa bojím ako to bude ďalej. Mam zlomenú pod kolenom bez operácie. Začali ste chodiť? Ja nemozem na nohu dostúpiť. A na barlách nechodím lebo mam aj reumu a neudržím sa len na jednej nohe. Neviem čo má ešte čaká. Bojím sa toho že nebudem chodiť. Kosti máte už tak zrastené akoby sa to ani nestalo? Ďakujem.

autor
20. jan 2022

@evina2 Tak zahojilo sa mi to, ale nedokážem ju celu zohnúť. A pri chôdzi trochu krívam. Iheď, ako skončí korona, budem pokračovať v rehabilitácii.

evina2
21. jan 2022

Už mam zlomeninu zahojenu. Že už nevidno kde bola zlomená. Ešte nemozem odstupovať lebo kosť ešte pracuje. Tak cvičím s ňou. Ibaže keď ju zohynam a vystieranie tak má boli koleno z vnútornej strany. Akoby ťahanie alebo čo. Povedali mi že to bude v rámci stuhnutia kolena. Vraj podľa rtg a ct je koleno v poriadku. Tak neviem prečo to tak boli.