Syn bol odoslaný obvodnou lekarkou na ortopedické vyšetrenie kvoli bolestiam chrbta. Ortoped mu odporúča rehabilitacie, po ich skonceni znovu RTG a kontrola u neho. Hladala som rehabilitacne centra v okoli bydliska, našla som viacere, ale súkromné. Maju zverejneny cennik. Moja otazka, plati sa rovnako, ci ide clovek na odporúčanie lekára ako aj , ked ide z vlastnej iniciatívy?
To sa treba opýtať v rehabilitačnom centre. Napr.my máme v našom súkromnom centre súkromné aj cez poisťovňu. Ak mám odporúčanie lekára idem cez poisťovňu ak si žiadam sama všetko si platím ja
@enka81 staci odporúčanie. Prave som tak bola. A urcite treba využiť procedúry od poisťovne a k tomu si prípadne zaplatiť naviac súkromne.
@enka81 ak je v zavere od ortopeda, že treba rehabilitácie, tak tá veta stačí. To je v podstate vás výmenný lístok.
Veľmi záleží, či má syn bolesti chrbta spôsobené sedavim spôsobom života a riesi sa len svalový problém alebo ma skoliozu s väčším stupňom pripadne nábeh na ňu a je vo veku, kedy sa to môže rapídne zhoršiť.
V prvom príde to by mohli stačiť aj také šmejtne rehabky (využiť fakt, ak chcete ist nutne bez zaplatenia), v druhom zaplatiť kvalitného fyzioterapeuta (oplati sa investovať tie peniaze) a makať ako ďabel.
Ak máš výmenný lístok na rehabilitácie a pracovisko je zazmluvnene, tak to fakt môže byť zadarmo. Treba však rátať, že kvalita cvičenia cez poisťovňu je priam uboha. Nikto sa mu poriadne venovať nebude a tomu pracovníkovi je to zväčša jedno ako to syn odcvici. Cviky učia také základné, čo môžeš kuknúť na nete.