Reflux verzus alergia

jankaryan
15. máj 2024

Dobrý deň idem sa opýtať možno tu nájdem niekoho kto ma také isté potiaže ako ja...od januára kašlem a svrvi ma hrdlo ako začne svrbiet hrdlo chce sa mi následne kašľať....absolvovala som lekárku testy na pľúcne chlamýdie vraj som v minulosti prekonala aj cierny kasel ...ale vraj mam protilátky...dávno.....dostala som lieky helicid ale kasel svrbenie pokračovalo ....išla som teda alergia vyšli mi testy na alergiu ....beriem na histamin mam aj sprej aj do nosa na alergickú rintidu ....užívam ale to svrbenie a kasel mam naďalej.....zo začiatku som cítila mierny tlak na hrudi...ja neviem stále mam pocit ci to nebude ten reflux dajte skusenosti aké ste mali priznaky čo Vám pomohlo ....

mirola
15. máj 2024

Ja som to akurat riesila so synom, vcera sme sa vratili z 24hodinovej PHmetrie a malemu potvrdili patologicky reflux v miere 5% s najdlhsou epizodou 3 minuty. U neho jediny priznak je kasel, kasle dlhodobo bol vysetreny na vsetko, vsetky vysledky dobre RTG pluca v poriadku, Alergie ziadne, toto bola uz posledna moznost nejakej dostupnej metody, uz ho chceli poslat k psychologovi, ze to musi byt psychosomaticke.
Co sa tyka maleho a potiazi, ktore mal, tak okrem kaslu mal resp. ma casto stikutku, ziadne bolesti ani palenia zahy, niekedy ho trochu skriabalo v krku.. ale koho nie. Bolo nam povedane, ze mnozstvo ludi s tym zije cely zivot a ani o tom nevedia. Zatial dostal lieky Helicid 20mg rano, ziadne dalsie obmedzenia, ani odporucania. Po 4 tyzdnovch kontrola. Viac ti zatial povedat neviem.