Reflux u dospelého človeka

mesiacik12
30. jan 2021

Dobry den, je tu niekdo kdo ma problemy s refluxom? V novembri som bola na gastre na hadici vsetko som mala v poriadku. Brali mi biopsiu aj tu mam v poriadku. Dal mi dr. Lieky ráno a večer ozzion 40mg a Asketon 50mg 2-3 tabletky denne a naordinoval mi prísnu dietu. Zo začiatku som ju držala, ale stále som mala v kuse kyselinu az pálenie v ústach a niekedy az hrdle keby, ze dačo mam. Samozrejme som sa na to vykaslala na tu dietu po mesiaci nakolko som nevidela ziadnu zmenu. Stale pálenie som mala a aj pri tej diéte som schudla. Prestala som brat lieky aj. Stale si davam otazku aky problem mozem mat, ked vsetko mam negatívne. Potrebovala by som radu- nejake recepty na tuto chorobu. Ďakujem
P.s. mudre reci si nechajte 🙂

deti95060810
30. jan 2021

reflux má mm. berie lieky od gastra. Omeprazol. Akonáhle vynechá lieky - stav da zhorší. podľa lekára lieky bude brať už stále...

mesiacik12
autor
30. jan 2021

@deti95060810 mne moj dr. dal lieky iba na dva mesiace nakolko vsetko som mala negatívne....prísnu dietu mam brat....idem si späť nahodiť lieky. Ako ich berie nema problémy ci? Ja aj ked som brala lieky non stop pálenie ústach a záhy som mala aj pri tej diéte. Viem, ze som spravila chybu, ze som prerušila liečbu....

iwesska
30. jan 2021

Psychika😉 Stres=zvysena tvorba kyseliny. Strach,ze budem mat zase palenie=dalsi stres=zacarovany kruh. Dietu urcite treba dodrziavat a k tomu odporucam kuru s vitaminom U - su rozni vyrobcovia. Po 4r.ukrutneho palenia som sa vyliecila sama🙂

mesiacik12
autor
30. jan 2021

@iwesska to mas pravdu furt mam stres....trápim sa preco toto mam, ked vsetko mam negatívne....ja sa aj liečim na akutnu stresovú reakciu....aj ked som mala prísnu dietu, tak stale non stop pálenie a pocit ze mam dačo v hrdle :(

mesiacik12
autor
30. jan 2021

@iwesska aky vitamín U?

iwesska
30. jan 2021

Ano,je to choroba zo stresu. Ja som ju dostala po porode. O vitamine U pogoogli.

mesiacik12
autor
30. jan 2021

@iwesska dakujem idem pozriet ten vitamín U co to je zac.

deti95060810
31. jan 2021

@mesiacik12 ak berie lieky - všetko je OK...akonáhle prestane o pár dní zas problém...

mesiacik12
autor
31. jan 2021

@iwesska dnes by manžel bol kúpiť ten vitamín U. Snáď mi pomôže. Ďakujem

monmj
5. mar 2021

@mesiacik12
@iwesska
@deti95060810
Ahojte, tiez som mala problem so zaludkom a bolela ma alebo palila hrudna kost, neskor som prisla na to ze ma to pali pazerak a ze zahlienena byvam lebo mam reflux.
Tiez zo stresu.
Bola som u obvodneho kt.mi predpisal emaneru ale z nej ma hned zacali boliet svali na litkach...ale na nevydrzanie, tak som ich vysadila a zbehla do lekarne kde mi lekarnicka odporucila volne predajny helicid20, brala som kazde rano jednu tabletku.
Uz som bola objednana pre istotu aj ku gastroentrologovi, ktory mi len potvrdil reflux zo stresu a na zaciatok povedal ze mam v helicide pokracovat na 2mesiace a sledovat ai co mi robi zle pretoze je to u kazdeho individualne.
Po mesiaci mi prisli vysledky a vsetko ok
Takze som po 2mesiacoch helicid vysadila.
No po tyzdni ani nie...prislo palenie znova...ale to som si uz nedavala pozor na jedalnicek ako na zaciatku, ze som jedavala prevazne zasadite jedla.
A tak som si na odporucanie kamosky nasadila Probalance, co su zdrave minerali co telo potrebuje. Vyrovnavaju ph v tele.
Tiez som si kupila pruzky na kontrolu ph a tie mi ukazovali nieco pod 7 co je super tak som vysadila aj probalance no palenie sa zasa vratilo, myslela som ze budem musiet nasadit helicid ale Uko caj mi zmiernil palenie okamzite a ked som prisla domov z prace dala som si zasa probalance a palenie nemam.
Za mna, radsej budem brat 3x4tablety probalance denne ako 1x helicid... som skor za prirodne minerali ako chemiu...
Plus ako bonus vzdy mi na palenie pomahali aj mandle nesolene a bez supky...daju sa kupit v metre
A probalance mam z LR, ponukali mi k tomu zakupit aj aloe vera gel a nejaky caj... ale to vobec netreba...

Dufam ze niekomu pomozem 😜
Ak skusite dajte vediet 🙂

lusipe
26. apr 2023

@mesiacik12 prosím ako sa vyvinul vas stav? Ja mám tiež potvrdený reflux a aj žlč v žalúdku a inak všetky výsledky v poriadku. Beriem ráno Helicid a pred jedlom Asketon no mám pocit že už nezaberajú. A ten stav diskomfortu ( skrkanie v bruchu, pocit Balvanu v žalúdku a pocit na zvracanie) je hrozný. A lekár tvrdí že to na liečbu postačuje 🙈

rebricek1234567
24. júl 2023

@lusipe tieto príznaky mám aj ja a to mám len 15 rokov nepamätám si či som toto niekedy mala ale je to možné už to mám asi 4 deň nezvracala som ale skoro furt mám taký pocit fakt neviem čo robiť porazí má ešte sa aj bojím vracania pozerala som na internete a vraj pomáha kyselina fulvova

kvetinka75
24. júl 2023

ja som upravila stravu + psychiku a zlepšilo sa to. Vlastne vymizli mi všetky príznaky. Lieky som odmietla hneď na začiatku.

rebricek1234567
24. júl 2023

@kvetinka75 čím ste sa stravovala? Stre je strašný teraz mam aj menštruáciu a furt plačem keď si pozerám že mi to môže ostať navždy strašne mi je keď si ja to pomyslím

rebricek1234567
24. júl 2023

@kvetinka75 a čo môžem jesť pri tom

kvetinka75
25. júl 2023

@rebricek1234567 ja som dostala povolené a nepovolené potraviny + našla som si na nete. Zo začiatku som dodržiavala na 100%. Hlavne som musela vyradiť kávu. Teraz ju už znova pijem ale s mliekom a iba ráno. Jedávam malé množstvá, viackrát denne, pomaly, všetko 100x prežúvam. Žiadne hltanie, rýchle jedenie. Žiadne minerálky, bublinky, koly a pod. Ja mám aj laktozovú intoleranciu, tak som upravila stravu aj v tom zmysle. A hlavne po jedle žiadne prudké pohyby hlavne zohýňanie sa, lebo veľakrát to jedlo išlo späť hore krkom. Eliminovala som aj stresy, naháňanie sa. Nie úplne, to sa nedá ale dosť. Cvičím jogu, meditujem. A hlavne som sa nastavila v hlave tak, že som v poriadku, nič mi nie je. Sem-tam mám ešte taký pocit na hrudi a ťažobu v žalúdku ale to viem prečo, z čoho. Stresy, rýchle jedlo a pod. TAk sa tomu vyhýbam. Ja som to prestala brať ako nejakú tragédiu, prijala som to a povedala si, že veď to nie nie je a ozaj časom príznaky vymizli. Teraz jem občas aj ,,zakázané,, potraviny ale v obmedzenom množstve. Napr. paradajky. Veď je leto, alebo paradajkovú polievku. Tú zbožňujem ale obmedzujem to, lebo niekedy mám po nej kyselinu a všetko ide hore. Ale rokmi si to viem už odhadnúť a korigovať. Takže fungujem akoby mi už nič nebolo.

dlucy
25. júl 2023

@mesiacik12 ahojky ja som sa s tym trapila pol roka. Az som presla na prisnu dietu prve vysledky boli az o 4-5 tyzdnov. Naozaj treba drzat dietu. Ja beriem famosan. Teraz sme boli na dovolenke a vsetko super jedla som vsetko. Mam to vzdy zhorsene pri pms.

dlucy
25. júl 2023

@mesiacik12 brala som aj vitamin U akurat sa mi s neho viac grgalo. Caje som pila ale vysadila som ich a ver tomu ze prisla ulava. Ukko caj mi nepomohol.

monmj
25. júl 2023

@rebricek1234567
@kvetinka75
@dlucy
Presne treba upravit stravu a psichyku, inak to nejde. Ja uz ziaden reflux nemam a zasa jem ako predtym, vo mi pride pod ruku a na co mam chut.
Ja som to mala iba zo stresov. A vdaka bohu uz si ani nepamatam ake to je mat reflux🙏🏼

rebricek1234567
25. júl 2023

@monmj koľko ste to mali ?
Ja som sa dosť stresovala tak to môže byť aj z toho ?

dlucy
26. júl 2023

@rebricek1234567 take intenzivne skoro 6 mesiacov. Ale teraz ako som jedla tyzden to co by som nemala citim ze to mam zhorsene.

dlucy
26. júl 2023

@rebricek1234567 stres samozrejme to spusta