Uš tri mesiace ma trápi reflux beriem lieky emamera famosan a itoprid ale nepomáha mi diétu dodržiavam stále Páli zaha aj na lačno prosím vás odporučte mi niečo šo vám pomohlo ďakujem.
Ani kofeín, čokoláda a ani mentolové potraviny....
Jesť menšie porcie, jest posledné jedlo pred spaním aspoň tri hodiny. A ešte obmedziť stres, pretože aj ten ti zvyšuje žalúdočnou kyselinu.
@stanulienkat áno ja jem po menšie porcie prestal som fajčiť kávu tiež nepijem stres mávam
@barborachors ani roški nemôžem jesť Fatra som vyskúšal ale nepomáha dakujem
@lumi112 tak rozky ani ja nejem, biele pečivo je nezdravé a kyselinotvorne. Ani mak nie je pre mňa ideálny. Treba si všetko písať, sledovať a jest len zasadite potraviny. Dá sa to aj vyguglit aké sú zasadite, pripadne neutrálne jedla.
@barborachors ďakujem za radu
Mne teraz lekárka vymenila lieky, skúšam teraz Lanzul na reflux a sáčky Gastrotuss, zajtra ma čaká znova gastroskopia, uz týždeň mi je zle z jedla. Žlčník mám odstránený 9 rokov, odvtedy samé problémy. Bolesti brucha na pravej strane, silné pichanie v chrbte vpravo, reflux. Nie a nie sa to ukludniť.
@cudliprstik tak ti budeš mat zo žlčníka ja som bol, tiež pred týždňom na gastroskopia, a tiež mam veľa žlče ale tabletky mi nevymenila ešte horšie mi je piješ aj nejaké čaje.????
Minerálky cigelka, Fatra, nejest sladké ani pikantné a jedla len v malých porciach. Žiadne vysmazane a polotovary, nalacno ráno nolpaza liek a pol hodku na to az raňajky. Spať vyssie s podloženým vankúšom alebo na ľavom boku. Nepiť alko a nefajčit. Nejest pečivo žiadne ani žiadne výrobky z kysnutého ako pizza, chlieb ani tučné syry. Zakázané potraviny su aj kecup, rajčiny a paprika. Písať denník co zješ a pozorovat co robí zlobu.