Reflux u dospelého

lumi112
29. máj 2024

Uš tri mesiace ma trápi reflux beriem lieky emamera famosan a itoprid ale nepomáha mi diétu dodržiavam stále Páli zaha aj na lačno prosím vás odporučte mi niečo šo vám pomohlo ďakujem.

barborachors
29. máj 2024

Minerálky cigelka, Fatra, nejest sladké ani pikantné a jedla len v malých porciach. Žiadne vysmazane a polotovary, nalacno ráno nolpaza liek a pol hodku na to az raňajky. Spať vyssie s podloženým vankúšom alebo na ľavom boku. Nepiť alko a nefajčit. Nejest pečivo žiadne ani žiadne výrobky z kysnutého ako pizza, chlieb ani tučné syry. Zakázané potraviny su aj kecup, rajčiny a paprika. Písať denník co zješ a pozorovat co robí zlobu.

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
stanulienkat
29. máj 2024

Ani kofeín, čokoláda a ani mentolové potraviny....
Jesť menšie porcie, jest posledné jedlo pred spaním aspoň tri hodiny. A ešte obmedziť stres, pretože aj ten ti zvyšuje žalúdočnou kyselinu.

lumi112
autor
30. máj 2024

@taynee uš dva mesiace ale nič ale ďakujem za radi

lumi112
autor
30. máj 2024

@stanulienkat áno ja jem po menšie porcie prestal som fajčiť kávu tiež nepijem stres mávam

lumi112
autor
30. máj 2024

@barborachors ani roški nemôžem jesť Fatra som vyskúšal ale nepomáha dakujem

barborachors
30. máj 2024

@lumi112 tak rozky ani ja nejem, biele pečivo je nezdravé a kyselinotvorne. Ani mak nie je pre mňa ideálny. Treba si všetko písať, sledovať a jest len zasadite potraviny. Dá sa to aj vyguglit aké sú zasadite, pripadne neutrálne jedla.

lumi112
autor
31. máj 2024

@barborachors ďakujem za radu

cudliprstik
4. jún 2024

Mne teraz lekárka vymenila lieky, skúšam teraz Lanzul na reflux a sáčky Gastrotuss, zajtra ma čaká znova gastroskopia, uz týždeň mi je zle z jedla. Žlčník mám odstránený 9 rokov, odvtedy samé problémy. Bolesti brucha na pravej strane, silné pichanie v chrbte vpravo, reflux. Nie a nie sa to ukludniť.

lumi112
autor
10. júl 2024

@cudliprstik tak ti budeš mat zo žlčníka ja som bol, tiež pred týždňom na gastroskopia, a tiež mam veľa žlče ale tabletky mi nevymenila ešte horšie mi je piješ aj nejaké čaje.????