Reflux u dospelého

dianka997
23. apr 2023

Baby ktoré máte GERD dá sa s tým naučiť? Mne je stále nevoľno 🙄
Nejaké rady a podobne.. čo vám pomáha alebo či to sa zmierni? ☺️

kacena4
23. apr 2023

treba upravit stravu bude lepsie. ja beriem lieky ken ked porusim dietu napr. bublinkové vody, alkohol, sladke

iwesska
23. apr 2023

Nijako,musis to prijat tak,aku akukolvek inu dg.Ja ho mam cca 8r.,som na diete,lieky mi nezaberaju,takze ma casto pali hrdlo...Radost je to s touto dg.,co ti poviem🤷‍♀️

dianka997
autor
23. apr 2023

@kacena4 aké beriete lieky

dianka997
autor
23. apr 2023

@iwesska mne je nevoľno takže mám sa načo tešiť

tanika
30. apr 2023

@iwesska moze sa spýta moze z refluxu ako keby páliť jazyk ? Alebo pusa vo vnutri tie ďasná , a oblúky mam cervene , proste divny pocit v puse. Aj sa mi zda ako keby pripuchnute sliznice v nose , a vyrážky po tvari ( červeň) zeby z helikobaktera ? Juj som z toho nešťastná . Dik za info odpoved😘

dianka997
autor
30. apr 2023

@tanika netuším ja som nemala žiadny príznak až pred mesiacom my začalo byť zle napinat má ale to som mala vredy a tam mi zistila aj reflux

iwesska
1. máj 2023

@tanika Toto neviem,mna pali len hrdlo a jazyk mavam flakaty a potiahnuty povlakom. Ale reflux ma aj tiche podoby,takze mozne to je.

tanika
1. máj 2023

@iwesska no je mozne ze to bude aj nejaka alergia alebo prejav intolerancie ci Hit , prave toto riesim a idem si Sukromne co da vyšetriť nakolko nslergologivka, moja na to …… kašle , mam totiž aj problem reflux , helikobakter ktory nemoze mi prelieceny atb lebo som mala silne alerg. Prejavy . A potom vsetko hemofil atb ,3 druhy , alergia opäť prisla , červeň v tvari na dekolte , ako keby opuch v tvari len pichali do mna kortikoidy inj . A potom aj tabletky prednison od Nov - do konca marca aj popri atb som bola na prednidone vysadení zaciatkom marca samozrejme pistupne ( od 40 mg potom uz dlhsie 30 mg a postupne dolu ) a odvtedy sa deju veci v mojom tele katastrofa. Opuch ako keby v puse , červeň v tvari potom pupaky drobne na tvari ,ktore niekedy az pália cerveny dekolt ako to pride tak aj odide nemsm to cely cas ( vyšetrujú mi Lupus cakam na vysledky ) , ihlicky mi obcas ako keby behajú po tele , sťažené dychanie , pripuchnuty nos bez nadchy som uz na nervy …. Ked si to skladam zeby HIT ??? Alergie , intolerancie ??? Dakujem za odpoved ak mate nejaku skusenost som na nervy .