Rada by som sa spýtala niekoho kto má skúsenosti s touto diagnozou. A že či to môže byť vážne ked niekto má túto diagnozu?
Nikto nič?
@romana160 ahoj,mala som gerd pazeraka a aj duodenogastricky reflux..kludne sa pytaj co by si chcela vediet...
@zlatica3510 chcem vedieť že aké sú príznaky,čo ma čaká pri tejto diagnoze a či to ozaj môže byť vážne ako sa hovorí,že to môže prerásť do rakoviny?
mám to od narodenia a žijem 🙂 neobmedzovala som sa ani v strave, pokým neprišli problémy, ktoré vyvolali stres.... stres a nekľud všetko zhoršuje. Ja som až potom našla papier čo mi dr dala ešte ako decku (ešteže ho mama odložila, ja by som ho vtedy vyhodila), tam bolo napísané v tabuľke čomu sa vyhýbať...mne to prišlo, že nemôžem jesť nič 😀 No a zistila som, že hmm toto mi robí problém, toto.... z celého zoznamu mi robí problém hlavne káva, paprika. Existujú aj cviky na posilnenie zvierača, aj som ich chvíľu cvičila, ale.... som lenivá 😀
https://www.modrykonik.sk/forum/moje-zdravie/gastroezofagealny-reflux-u-dospelych-2/
v tejto diskusii najdes mnozstvo informacii ohladom GERD, tiez som z nej vela cerpala...a ked si do vyhladavaca v Diskusiach zadas slovo "reflux", najde ti viac tem o refluxe a zapaloch, skus pozriet
ved na nete je toho milion co sa tyka refluxu. Treba googlit.
Ja vám pekne dakujem fakt za rady,cením si to,pretože s GERD sa stretávam prvý krát v živote.
Fuha, ani nečitam všetko, ešte nemam potvrdene, v pondelok si idem pre vysledok na gastro, ale robil aj ster na helikobaktera, a beriem lieky ozzion, a ked mi daval hadicu ,tak zistil že mam zapal pažeraka. tak strašne sa booojim
@zlatica3510 MôžE ten reflux spôsobovat aj ked je na mandliach krčnych biele čapy,?? tie mi doktor zistil v novembri, a od vtedy mam pocit že to nie je nič moc, , REflux ešte neviem či sa potvrdil, idem teraz v pondelok na kontrolu,
@tomasko9 ja si osobne myslim ze biele capy na mandliach nie su z refluxu.asi je to skor bakterialneho povodu,mas aj palenie zahy?alebo nejaky iny priznak?
priznaky ,asi iba že citim taku guču v hrdle, a palenie zahy iba občas, ale prestela som od včera jest mliečne vyrobky, a jem menšie porcie. a na hrudi v strede v tej jamke citim bolest,
@tomasko9 asi by si mala ist na gastroskopiu,tam najlepsie uvidi co a ako...
@zlatica3510 aha prepac citam vyssie ze na gastro si uz bola..neboj aj ja som mala zapal pazeraka a vsetko to preslo zahojilo sa..
@zlatica3510 Dakujem pekne, len lieky beriem, / OZZION, už skoro 3 tyžden, a necitim sa o moc lepšie, ale začala som držat dietu, skôr som vynechala mliečne vyrobky. a menšie porcie jem.
skus viac vlakniny,a pi vela cistej bezbublinkovej vody..hej dietu som drzala aj ja...12 kg dolu. na ako dlho ti dal lieky<mne po 2 mesiacoch brania liekov urobil kontrolu a doteraz ma pazerak ok...a to mi zistil v roku 2016 ten zapal..neboj vsetko prejde,,🙂ja som si vzdy rano davala psylium,alebo som si varila lanove semienko//vlastne to robim stale...striedam to.
pijem iba čistu vodu viacmenej, a občas čaj ovocny, a ten pažerak ako ti zistil že maš zapaleny, či iba hadicou??? a lieky mam zatial do kontroly, čo budem mat teraz v pondelok, a beriem ich iba jednu rano nalačno. a zistijku či nemam aj ten reflux? tak to som faaakt zvedava čo ma v pondelok čakaaaaaaaaa, strašne sa bojim.
@tomasko9 mne dal lekar po 2 mesiacoch brania liekov kontrolu hadickou...
MOj syn bol presne pred rokom na ph metriu, mal cez 200 refluxovych epizod za 24 hodin, pol roka bral helicid, a drzi stale dietu, tiez som nasla v diskusiach zoznamy potravin, co sa mozu, nemozu, alebo iba obcas, a po case fakt pocut /u neho sa prejavoval reflux kaslom/ ze je to lepsie, ked spravi dietnu chybu /cokolada, paprika, rajciny, vsetko vysmazane a upravovane na oleji/ takze uz rok mu varim dietne, nechodi na obedy v skole. Je to narocne, ale vidiet svetlo na konci tunela.
@zlatica3510 , ja ked som si prišla pre výsledok z helikobaktera, a z refluxu, aj to mi iba sestrička povedala že mam to ok, a že v liečbe ozzionu mam ešte pokračovat. a dat si urobit vyšetrenie z krčného.
@zlatica3510 , prosim ta, ten psylium, si mala vo forme sirupu, či tabletky??
@tomasko9 psylium som pila..bol to prasok..teda aj pijem
@tomasko9 presne to isté aj ja cítim som z toho už na prášky
Ako sa vám prejavuje reflux ? Ja som bola na ph Metrii a reflux sa mi nepotvrdil.... Ale na ORL mi povedali , že mám červené jedlo a mám už trištvrte roka problémy a každý deň sa to zhoršuje... Pálenie v krku, pocit na grgnutie, niekedy sa mi nedá a vtedy mám také tlaky v krku, ušiach a nose, inokedy sa mi zase strašné odgrgava...nedokážem už poriadne jesť, už mám tieto pocitu aj po vodu, že sa mi akoby vracia voda a tlačí má to. Ako keby mi ani neprešla do žalúdka, aj jedlo.....ale vyslovene klasické pálenie záhy nepociťujem...tomuto problému prechádzali čapy na mandliach, o pár mesiacov tento problém a obidve pretrvávajú dodnes.... Všetko to začalo po cisárskom reze ... Už som zúfalá , nevládzem takto ďalej fungovať....prosím nestretli ste sa s niečím takýmto??? Budem vďačná za akúkoľvek radu...
@sofi_f to mám aj ja ale aj tlak v žalúdku.a ťažšie hltanie.
@oliviaoliva aj tlak v žalúdku , pocit plnosti aj keď by mi jesť chutilo..
Pridam sa....