Reflux

jaro1234444
12. aug 2023

Ahojte,trápi ma už asi polroka problém, že mi je stále nevoľno, na zvracanie, občas aj zvraciam, cítim sa nedobre, taký plný žalúdok ako keby som mal nekľudný. Nikdy som toto nezažil a neviem si s tým rady. Bol som na gastro vyšetrenie pred dvoma mesiacmi a doktor mi dal nález duodeno gastrický reflux. Iné nič. A ešte alergia na laktózu. Lieky mi nedal žiadne. Iba Ganaton raz ale to nie je na reflux asi. A nejak mi ani nepomáhal. Som veľmi nešťastný už, nikdy som nebol tak zúfalý, neviem si pomôcť v tomto. Stále ma to trápi. Nikam nechodím ani, stránim sa ľudí z toho čo mi tak je. Bojím sa že sa niekde pozvraciam a bude ma napínať. Preto som vyradený z bežného života a takto sa nedá nič užiť. Prepadol som už kvôli tomu aj hlbokej depresii, psychiatrička mi skúša všetky možné antidepresíva a nič nezaberá, ak to teda môže byť psychického razu. Ale nejak tomu neverím, lebo žiadne antidepresíva na to nezaberajú a nikdy mi z ničoho tak nebolo. Nikdy mi nebývalo zle zo stresu alebo z čoho. Mal som železný žalúdok, ja som zvracal asi tak raz za 5 rokov. Mohol som hoci čo zjesť, vypiť veľa alkoholu, jesť ťažké jedlá na noc, mať nervy, stres ale nikdy mi nebolo zle. Nikdy. Mám aj schizofréniu a beriem lieky na to ale aj to mi doktorka už menila veľa krát a stále nič. Myslíte, že to môže byť tým refluxom? mal som včera konzultáciu s doktorom a myslel som, že mi dá na to nejaké lieky ale nedal, neviem teda do akej miery to môže mať vplyv na moje problémy. Máte niekto skúsenosti a informácie o tom?
Ďakujem vopred, budem za každú radu vdačný, lebo som veľmi zúfaly už

lara45
12. aug 2023

@jaro1234444 a skúsil si si upraviť jedálniček .Najdi si na internete napr. Ktoré jedla su strávitelne bez moznych ťažkosti.A ja by som na tvojom mieste nezanedbavala zivot ,ktory si zil.Mozno ked sa vratid do normalu tak, na tazkosti nebudes mysliet tak sa len utapas v tom co ak.Musis prist aj na ine myslienky ,tak si stale zaneprazdneny tym ze ti nieco je a nikto neviem preco

aurinia
12. aug 2023

@jaro1234444 ja mám toto isté, duogastricky reflux, reflux.......treba sa ukľudniť a uvedomiť si že úľava príde až po mesiaci dvoch, rátať s tým, nerobiť prešlapy.... 2 mesiace som jedla dusené jablká, varené zemiaky bez masla, kuracie mäso varené. Neskôr vývar. Jedla som stale to isté. Ale asi po 2mesiacoch to prešlo. Vynechala som kávu, čokoladu, žiaden alkohol, ani pivo, víno, nič bublinkové, Nič kyslé, nič štiplave. Z nápojov len nesladené čaj bylinný, nie ovocný. Najlepsie Horký. Nejesť múčne, bez pečiva, chleba. Neskôr sa dal tolerovať starší chlieb. Absolútne bez mlieka, jogurtov. Neskôr sa dá tolerovať mozzarella. Piť po malých množstvách. Neskôr som zniesla ľadový čaj broskyňovy. Za všetkým bolo nespravne stravovanie, veľa kávy a stresu.